spons-reisLurer du på hva du skal finne på i Marrakech? Vel, her er et par forslag til steder å se og attraksjoner å besøke i Marrakech:

 

1. Jamaa El Fna og soukene

Jamaa El Fna, den store plassen i Marrakech sentrum, er kjent for et yrende liv av slangetemmere, hennatattoo-damer, appelsinjuicepressere, musikere og lampeselgere fra morgen og kveld. Jeg likte meg spesielt godt der om kvelden, siden de marokkanske lampene og stekeosen fra matbodene viste plassen i et spesielt lys. Bildene derfra har jeg puttet i et eget innlegg HER.

Fra den store åpne plassen kan man spasere videre inn i medinaen, et eksotiske markedet fullt av små butikker med krydder, vakre fat, fine skjerf, og små lykter. Gatene er trange med gløtt av dagslys inn mellom blikkplater og tørket garn. Her kunne jeg sikkert gått rundt i flere dager uten å bli lei…

 

marrakech-street-painter

marrakech-jamaa-el-fna

marrakech-people

Marrakech-workers

 

2. Bahia Palace

Arkitektene bak dette palasset hadde satt seg skyhøye mål; Bahia Palace skulle være verdens fineste bygning! På vårt besøk imponerte palasset både med bittesmå marmorfliser lagt i vakre mønstre på gulvet, samt nydelige dekorerte tak og bueganger. Uten skilt med informasjon eller en guide var det imidlertid vanskelig å få noe innsikt i byggeprosessen. Siden dette er en veldig kjent turistattraksjon, kan det være lurt å besøke stedet tidlig på morgenen eller på mindre travle dager.

 

Bahia-palace-marrakech3

Bahia-palace-marrakech2

Bahia-palace-marrakech1

 

3. Jardin Majorelle 

Denne vakre hagen huset ikke bare en lang rekke forskjellige kaktuser, blomster og tretyper, men også den mest intense blåfargen jeg noen gang har sett! Har du noen gang merket hvordan en veldig intens grønnfarge om våren kan utstråle en slags frisk energi når man ser på den? Det var akkurat slik jeg opplevde den klare Majorelle-blåfargen. Den kastet ut fargeenergi i alle retninger!

Fargen kalles Majorelle-blå etter kunstneren Jacques Majorelle som har designet hagen. Her skulle jeg gjerne hatt mye mer tid kjenner jeg, så hit må jeg tilbake på neste Marrakech-besøk.

 

marrakech-jardin-majorelle-building

marrakech-jardin-majorelle-garden

marrakech-jardin-majorelle-blue

marrakech-jardin-majorelle2

2014-04-18_0006marrakech-jardin-majorelle3

marrakech-jardin-majorelle1

 

4. Badia Palace

I århundrer var dette sandfargede palasset hjemmet til rike sultaner. I dag er det imidlertid storkene som har tatt over dette kolossale byggverket. På toppen av palassmurene sitter de og stirrer utover små turistgrupper som spaserer rundt i palassgården. Palasset fremstod i dag som ganske tomt, bortsett fra noen spesielle kunstverk utstilt her og der. Men det fantes også noen hemmelige rom og et utkikkspunkt over palasset.

 

palais-badia-marrakech2

palais-badia-marrakech1

palais-badia-marrakech3

palais-badia-marrakech4

 

5. Ben Youssef Madrasa

Dette er en 700 år gammel islamsk koranskole som stengte dørene i 1960, og ble åpent som en historisk attraksjon i 1982. Skolen er spesielt kjent for sin vakre arkitektur med detaljerte mosaikkmønstre på veggene. Fra bakgården kan man gå videre opp i andre etasje for å se på elevenes sovesaler. For meg som ikke er over gjennomsnittet opptatt av arkitektur, hadde besøket til Bahia Palace holdt i massevis, men her er det i det minst mindre mennesker.

 

Ben-Youssef-Medersa-Koran-School-Marrakech1

Ben-Youssef-Medersa-Koran-School-Marrakech

Koran-School-Marrakech-moroccan-tiles

Ben-Youssef-Medersa-Marrakech-doorways

Sjekk også ut min REISEGUIDE til Sør-Marokko HER

sor-Marokko-reiseguideAndre innlegg fra Marrakech:

 

6 Kommentarer

  1. Eleanor

    Ååå så herlig! Absolutt nydelige bilder! Fikk spesielt lyst å dra og besøke Jardin Majorelle!

    Svar

Legg igjen en kommentar