Om du ikke er så fan av Egypts skittne og støvete gater, kan den lille byen, El Gouna var svaret for deg. En halvtimes taxitur nord for Hurghada fant vi nemlig en liten badeby, som har blitt bygd opp gjennom de siste tjue årene av en egypter som eier et av landets største selskaper, Orascom. Her er alt lagt til rette for turistene.. 

Gatene er sopet, det er synlig at plantet trær og blomster er plantet, gatecafeene ser ut cafeen på hjørnet hjemme – og ikke minst, det er BARE turister her. Broer og kanaler har blitt konstruert, og hus og butikker ligger pent plassert utover de små øyene. Men hvor har det blitt av det ekte Egypt? Menn med esler, de masete gateselgerne, den heftige trafikken, de små gatematsjappene, de lokale ikke minst…

Nei, dette blir for fake for min del! Det er spennende å ha vært her og sett kontrastene, men neimen om jeg ville bodd her en uke! Tenk de som drar hit en ukes tid, og kun ser denne lille tillagde byen og den fake stranden. De må jo få et HELT annet bilde av Egypt enn de som besøker Kairo, gamle Hurghada og Luxor. Huff a meg!

Båter til pynt ute på vannet og greier… tviler på de blir brukt til så mye!

Her fikk vi tilbud om å kjøpe et flyvende teppe! =) Angrer nå på at jeg ikke kjøpte et! Har jo alltid hatt lyst på det når jeg har sett på Aladdin!


Nesten som et hobbithus..

Det koster 40 kr med taxi eller 5 kr med lokalbuss fra Hurghada til El Gouna.

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar