Kontrasten til Norges grå, spisse fjelltopper var stor da vi oppdaget Drakensbergfjellene i det fjerne. Den helt spesielle formen på fjellet her, de grønne slettene og den ellers så vakre naturen, gjør stedet ypperlig for en fottur.

Drakensberg-fottur-Sør-Afrika

Drakensberg-fottur-Sør-Afrika2 Drakensberg-fottur-Sør-Afrika6

Fargerike gresshopper traff jeg stadig på i Sør-Afrika.

Drakensberg-fottur-Sør-Afrika5

Drakensberg er en 1000 km lang fjellkjede, med topper som strekker seg godt over 3000 meter til værs.

Drakensberg-fottur-Sør-Afrika7 Drakensberg-fottur-Sør-Afrika5

Klimaet er generelt ganske varmt i Drakenberg, og det finnes derfor mange andre slags planter og dyr enn det vi er vant til.

Drakensberg-fottur-Sør-Afrika8 Drakensberg-fottur-Sør-Afrika3

Fjellturen begynte klokken 6 om morgenen, siden det kan bli brennende hett her midt på dagen. Første delen av turen gikk på en koselig sti gjennom en løvkledd skog, med sildrende bekker og utallige ukjente plantevekster. Da vi begynte å nærme oss tregrensen, trengte varmen seg på for fullt. Fargerike insekter og nydelige sommerfugler satt her og der på blader, eller fløy forbi. Vi passerte morsomme fjellformasjoner og idylliske fjellstier, før vi kom ut på de eviglange grønne slettene. En spennende tur!

Drakensberg-fottur-Sør-Afrika9

Jeg var i Sør-Afrika med Idrett-Bistand-Afrika-linja på Valdes Folkehøgskole i 2007. I løpet av turen bodde vi hos vertsfamilier i en landsby, arrangerte idrettsdag på skolene der, var på safari i Krugerparken, gikk fjellturer i Dragensberg og besøkte kystbyen Durban.

Sør-Afrika er et utrolig vakkert og variert land. Menneskene vi møtte var hyggelige og imøtekommende, og naturen var spektakulær og variert.

Èn kommentar

Legg igjen en kommentar