Nå er det bare et par dager til Egyptavreise. Vi skal til pyramidenes, faraoenes, kamelenes og sanddynenes land. Dessverre har vi bare en uke i Egypt denne gangen, men jeg håper likevel vi kan få oppleve både storby, historie, kultur og strandliv.

Tenk at vi i dag kan finne spor – eller ikke bare spor – men store byggverk, mumier, templer og graver fra flere tusen år tilbake. Et enda mer interessant spørsmål er hvordan flere av disse byggvereken har blitt konstruert, uten teknologiske hjelpemidler.


Det har lenge vært teorier om hvordan Egypts store pyramider ble bygget. Steinblokker på flere tonn har blitt plassert oppå hverandre uten store hjelpemidler. Hvordan greide de å lage pyramider på nesten 150 meter?

En franskmann kom opp med en ny teori som kan virke mer troverdig enn de gamle. Han mener at den 73 meter høye sfinksen foran pyramidene kan ha stått der mye lengre enn tidligere antatt. Den skal tydeligvis ha blitt slitt av regn, men regn har det ikke vært mye av her siden 10 000 år før Kristus.

Det er utrolig å tenke på at hver pyramide er bygget som gravkammer for en person. Tenk om vi skulle bygge et mange hundre meter høyt monument over gravkammeret til Kong Harald når han dør. Likevel har vi nordmenn våre vikinggraver. Store skip er gravd ned sammen med vikingkongene. Hvis ikke det er galskap vet ikke jeg?

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar