baobab-tre-sør-afrika3 I 6000 år skal dette treet ha levd på jorda vår! Tenk på det! Hva om treet hadde hatt øyne, munn og ører – som vi pleier å si. Hva ville det fortalt oss? Og tenk at dette svære treet har kommet ut fra et eneste lite frø. Ganske utrolig!

Treslaget heter baobab og er veldig vanlig i Afrika. Men dette treet er ikke et hvilket som helst baobabtre – det er faktisk verdens største, påstår folk i området!

baobab-tre-sør-afrika4

De enorme grenene skygger langt utover plassen der vi sitter og spiser lunsj. Stammen virker som en eneste stor mur der den står og har stått i rundt 6000 år. Men enda er det liv i treet som nå har en omkrets på hele 46,8 meter!

Når baobabtrærne blir over tusen år gamle begynner de å bli hule inni. Det er derfor laget en liten bar på innsiden av treet. Der finner vi forskjellige gjenstander fra forskjellige deler av verden. Dessverre var ikke baren i drift da vi var der, men stilig var den hvert fall!

baobab-tre-sør-afrika5baobab-tre-sør-afrika

Etter lunsjen tok vi oss en liten klatretur opp på de gedigne greinene. De var så massive at de kunne vært et eget tre i seg selv! Hvor mange generasjoner mennesker har klatret i dette treet tro?

baobab-tre-sør-afrika2

Treet finner du 21 km fra byen, Tzaneen i Sør-Afrika på gården, Sunland.

Relaterte artikler

4 Kommentarer

 1. Randomjenta

  Wow! Så en del Baobabtrær i sommer når jeg var i Afrika, og de var svære, men dette treet er jo GIGANTISK! Utrolig spesielt og gøy at de har laget en bar inni.

  Svar
 2. Profilbildet til Hamaca
  Hamaca

  Ja, morsomt påfunn det der! Noen litt andre trær enn de små vi er vant til her i Norge gitt! 🙂

  Svar

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert

CommentLuv badge