AMERIKA

Jeg tilbrakte tre måneder i Mellom-Amerika på min Jorda-rundt reise, og reiste med buss igjennom alle landene unntatt El Salvador. Jeg sorterer derfor landa i den rekkefølgen jeg besøkte dem, fra nord til sør. 

 

MEXICO

best-of-Mexico

Vi startet Mellom-Amerikaoppholdet i Cancun, og bodde først noen netter i Playa Del Carmen, som passet best for festglade strandløver. En av dagene tok vi også buss til den kjente mayaruinen, Chichen Itza. Ellers bodde vi i standhytter i vakre Tullum, før vi tok bussen videre ned til Guatemala.

 

GUATEMALA

best-of-guatemala

Guatemala var landet vi oppholdt oss lengst i på hele den seks måneders backpackerturen. Grunnen til det var et tre ukers spanskkurs i byen, Antigua. Fra Antigua tok vi dagsturer til både vulkanen, Pacaya, en macadamiafarm og en strandby med skillpaddebabyer, kalt Monterrico. Vi fikk også oppleve den store påskefeiringen byen er så kjent for. Nord i Guatemala besøkte vi mayaruinen, Tikal, som etter mitt syn er en av de vakreste mayabyene!

 

HONDURAS

best-of-honduras

I Honduras besøkte vi nok en mayaruin, Copan, før vi tok turen opp til kysten nord i landet. Der hoppet vi på en båt til øya, Utila, som er kjent blant backpackere for å ha god steming og flotte dykkemuligheter.

 

NICARAGUA

best-of-nicaragua

I Nicaragua besøkte vi først León, der jeg lå syk et par dager. Granada ble andre stoppested, med sine vakre kirker. Deretter dro vi til øya, Ometepe, ute i en svær innsjø.

 

COSTA RICA

best-of-costa-rica

I Costa Rica fant vi oss godt til rette i La Fortuna, som kunne tilby en aktiv vulkan, bortgjemte fossefall i jungelen og varme kilder. Innleggene jeg har skrevet herfra er i to deler: Del 1 og Del 2.

 

PANAMA

best-of-panama

Øygruppen, Bocas del Toro, ble første stopp i Panama. Herfra tok vi noen småturer, en todagers tur til Bocas Del Drago, som viste seg å være paradis om dagen, men helvete om natten. Og en dagstur til en flott strand kalt, Red Frog Beach. I innlandet fikk vi virkelig oppleve den flotte naturen i fjellområdet, Boquete, før vi tilbragte de siste dagene i Panama City.

 

USA