Alpine Route? Hva er det? Jo, det er en flott dagstur i Japan som tar deg opp gjennom nydelig fjellutsikt til 2450 moh, deretter gjennom Mt. Tateyama (3015 moh) og så ned med taubane på andre siden.

Jeg er fortsatt ikke ferdig med Japan.. haha! Dette innlegget har tatt litt tid å lage siden jeg også skulle redigere en ganske lang film fra Alpine Route. Men nå er den ferdig! Jippi!

Alpine Route er en tur jeg gjerne vil anbefale deg som skal på reise til Japan. Selv om det er en del turister på ruta får man se såpass mye variert natur på veien at jeg synes det var verdt det! Det fine med turen er alle de forskjellige transporttypene og stoppestedene man kan utforske på egenhånd. Vi skulle gjerne hatt enda mer tid her merket vi!

 

Min video fra Alpine Route

Her er en video på tre minutter jeg har satt sammen fra hele reisen mellom Tateyama til Ogizawa. Husk å sette på full HD-kvalitet =)

 

Praktisk informasjon

Pris for alle transportetappene mellom Toyama og Omachi koster 9500 yen (omtrent 600 kr). Billetten kan betales med kort på Tateyama og Ogizawa stasjon, men ikke Toyama der vi kjøpte den. Den første transportetappen må bookes på en bestemt tid, men etter det kan du hoppe av og på som du vil. Bussene, banene, taubanene og togene går som oftest med 15-20 minutters mellomrom. Sjekk de grønne skjermene.

Hvis du har med deg koffert eller annen stor baggasje kan du betale mellom 1230 og 1750 yen (80-120 kr) og få baggasjen fraktet fra den ene siden av fjellet til den andre. Men merk at du må plukke opp baggasjen din før kl 17 om ettermiddagen!

Her kan du se alle de forskjellige etappene med ulike transportmidler og hvor lang tid de tar:

alpine-route-map
Kartet er hentet fra www.alpen-route.com. Du kan også finne mer informasjon og bilder fra Alpine Route på denne websiden.

 

TIPS:

 • Dra så tidlig som mulig om morgenen. Dette er en rute som er veldig populær blant turister!
 • Det er ikke mulig å ta ut penger på veien over. Du kan kun betale med kort på toppen. Ta derfor med nok sedler! Vi holdt på å gå helt tom da vi var der!
 • Plukk opp et kart over Alpine Route så fort som mulig. Der står det forklart hva du kan gjøre på de forskjellige stoppestedene.

 

Alpine Route i bilder

alpine-route-murodo9

alpine-route-murodo7

alpine-route-murodo8

alpine-route-panorama-japan

alpine-route-murodo6

alpine-route-murodo5

alpine-route-murodo4

alpine-route-murodo3

alpine-route-murodo2

alpine-route-murodo-hello-kitty

alpine-route-murodo

alpine-route-view

alpine-route-cable-cars

alpine-route-transport

alpine-route-kenobe-fall

alpine-route-kenobe-dam-panorama

alpine-route

alpine-route-autumn

 

Les flere innlegg og se flere filmer fra Japan her:

 

Relaterte artikler

6 Kommentarer

 1. Lise-Marie Lia

  For en tur! Det så veldig vakkert ut der, kjempefin video og mange flotte bilder.

  Svar
 2. Renates Reiser

  For et flott område! Spesielt at man kunne ta så mange forskjellige transporttyper på de forskjellige etappene. Var dette en dagstur, eller en tur over flere dager? Gøy med video også! Da føler man jo nesten at man er med på reisen selv 😉

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Alpine Route er en dagstur, men man bør ankomme en av startpunktene kvelden før slik at man starter tidlig. Hyggelig å høre at du like videoen =)

   Svar
 3. Mstraveltipsy

  Å så fantastisk! har faktisk aldri hørt om denne fjellturen før så det var veldig gøy å se og lese om den, ble skikkelig inspirert til å ta turen selv. Som du sier, selv om det er mye turister så virker det som om det er verdt å ta turen, for en utsikt! Masse flotte bilder som vanlig 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar