Det var ikke bare te britene tok med seg til høylandet i Sri Lanka. De tok også med seg de sjarmerende engelske villaene med velstelte hager og delikate interiør. Flere av disse historiske villaene er bevart, som vakre Anilana Craigbank – og du kan bo der, hvis du vil!

Det var på rundturen min med Norlanka Travels at jeg var så heldig å få overnatte to netter her – til og med på det mest spesielle rommet som har en hemmelig inngang!

Men tror du meg når jeg sier at jeg også nøt en kakao foran peisen med ullsokker på beina her?

Det høres nok ganske merkelig å gjøre dette på Sri Lankas som er kjent for et varmt tropisk klima, men landet har også et høyereliggende fjellområde. Villaen ligger i den tidligere britiske tehovedstaden, Nuwara Eliya, som befinner seg på nesten 2000 meter over havet omtrent midt i den sørlige delen av landet. Her oppe i høylandet finnes mange spor etter kolonitiden, da britene gjorde om hele området til teplantasjer. I dag er det bare villaene, country klubbene, Viktoria-parken og veddeløpsbanen som ligger igjen etter dem. En av disse villaene heter Anilana Craigbank, og er gjort om til et slags boutique-hotell.

Jeg vil gjerne dele dette spesielle bostedet med dere. Det har blant annet fire vakre rom med ulikt design, historiske gjenstander, en velstelt hage og privat butlerservice.

 

Villaens atmosfære

Da vi spaserte over de velstelte plenene, var det vanskelig å ikke bli sjarmert av den gamle kolinivillaen som lå der omslynget av en frodig klatreplante. Innsiden var prydet med jakttrofeer, gamle kart, lysekroner og svarthvitt bilder fra kolonitiden, og det ga stedet en historisk sjel som jeg ikke opplevde mange andre steder på Sri Lanka.

Jeg fikk umiddelbart følelsen av at vi skulle bo hjemme hos noen fordi oppholdsrommene var intime og koselige, og det kun var fire gjesterom.

Mine tre bloggkollegaer og jeg hadde hele villaen for oss selv i to dager. Eller ikke helt for oss selv, forresten. Vi hadde også en egen butler som skulle ta vare på oss og passe på at vi hadde det vi trengte. Jeg har aldri helt likt tanken på å ha en egen butler, siden de for meg ofte kan virke stive og upersonlige, men her var stemningen avslappet og behagelig. Butleren var uformelt kledd, hyggelig å prate med og hjalp oss med alt vi måtte ønske.

Med unntak av de fire gjesterommene bestod villaen av en peisestue, en spisestue, en lang gang, et spillrom, samt kjøkken og vaskerom i enden. Vi fikk tidlig beskjed om at vi kunne gå hvor vi ville, til og med på kjøkkenet.

Fargetonene og belysningen var behagelig. Når temperaturen sank om kvelden tente personalet i peisen og kom med en stor kanne nydelig varm kakao. Herlig!

 

Fire rom med særpreg

Anilana Craigbanks fire gjesterom hadde navn etter himmelretningene, og var innredet på hver sin unike måte. Alle rommene hadde likevel dobbeltseng og eget bad med de fasilitetene man er vant til på et hotell av god standard.

Jeg var heldig å trekke vinnerloddet som gjorde at jeg fikk bo i det mest spesielle rommet; SØR. Ikke bare hadde jeg min egen sommerfuglsamling, men også et gigantisk soverom med moderne, men mørk innredning. Jeg hadde utgang til en egen del av hagen og bad med både badekar og dusj. Vasken og badekaret var felt vakkert ned i mørkt treverk, mens veggene rundt var i en røff mørkegrå farge.

 

Maten

Anilana har eget kjøkken der det blir tryllet frem retter både fra det klassiske srilankiske kjøkken, og andre mattradisjoner. Dhalen (linsecurryen), min favoritt på Sri Lanka, var meget god her og. En overraskelse var rabarbrapai med is som også smakte herlig.

En del av grønnsakene er hentet fra hagen, og det meste andre fra nærområdet. Her oppe i høylandet er de velsignet med et veldig fruktbart klima som gjør at det kan dyrkes utrolig mange ulike grønnsaker og frukter.

Frokosten var variert med både fersk frukt og fruktjuicer, toast og ulike pålegg.

 

Aktiviteter i og rundt Anilana Craigbank

Kakao ved peisen – Når det blir kveld kryper temperaturen ganske kjapt nedover oppe i høyden. Derfor er det perfekt å slappe av med en kopp varm sjokolade foran peisen før middag.

Rom med gitar og bøker – Hvis du vil trekke deg litt tilbake er spillrommet et koselig sted å være.

Utforsk Nuwara Eliya – Tehovedstaden ligger i gåavstand fra Anilana Craigbank. Besøk det lokale markedet, posthuset, gå en tur i Victoria Park eller langs Lake Gregory. Du kan også besøke andre historiske bosteder som Hill Club og Grand Hotel for å få mer kolonistil.

Dra på tuk tuk sightseeing i området – Det er enkelt å finne en lokal tuk tuk sjåfør som kan ta deg med på en hel- eller halvdagstur i det vakre telandskapet. Da kan du blant annet kjøre innom tefabrikker, fossefall, jordbærgårder og lokale grønnsaksmarkeder.

Gåtur i Horton Plains Nasjonalpark – En times kjøretur unna ligger nasjonalparken, Horton Plains, der du kan gå deg en tur i tåkeskogen og nå Verdens Ende.

 

Lokasjon – Nuwara Eliya

Anilana Craigbank ligger i utkanten av Nuwara Eliya, som befinner seg i Sri Lankas høyland på rundt 1800 høydemeter. Det er derfor greit å vite at det kan bli nokså kaldt her om kvelden. Ta med deg lukkede sko, og en varm jakke, hvis du planlegger å være ute på kveldstid.

Området kan by på mange flotte naturopplevelser, enten du vil gå deg en tur i teplantasjene, besøke et fossefall eller se hvordan de lokale grønnsakene blir produsert.

 

Nuwara-Eliya-Sri-Lanka

Oppholdet på Anilana Craigbank var en del av rundturen på Sri Lanka som ble sponset delvis av Norlanka Travels.

 

Andre innlegg fra Sri Lanka:

 

Relaterte artikler

Èn kommentar

  1. Laila MA - Rundt Ekvator

    Utrolig stilfullt samtidig som det virker litt intimt og hjemmekoselig. Maten ser også herlig ut. Absolutt et sted jeg kunne tenke meg å prøve ut når jeg kommer meg til Sri Lanka 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar