N23A0008

En halvtimes busstur og en 20 minutters støvete og humpete biltur fra Vientiane sentrum ligger en underlig park. Det var som å trå inn i Narniaverdnen idet den onde heksa hadde forvandlet folk til steinstøtter. Her var det nemlig hundrevis av små og store buddhastatuer – alle i forskjellige positurer og fasonger – spredd utover på en stor gressplen. Noen med fire ansikter, noen med åtte armer, noen stående oppå hodeskaller og en med englevinger. Og den største og lengste av dem alle var en 120 meter lang liggende buddha! 

Vi var foreløpig de eneste besøkende i parken, men i skyggen bak en av buddhastatuene satt to oransjkledde munker og leste. Etter å ha knipset et par bilder la jeg merke til at en av dem kom bort til Thomas. Jeg lurte fælt på hva han ville og gikk nysgjerrig bort, for så å finne ut at munken trengte hjelp til å se over engelskleksene sine. Thomas hjalp engasjert til, det meste så ut til å stemme. Deretter ville munken gjerne ta noen bilder av oss, før han begynte å spørre om været i Norge og om det fantes mange munker der. Vi spør han så om han vet hvordan buddhastatuene har havnet akkurat her, men har han lite peiling. Facebook derimot er han godt kjent med, og vil gjerne at vi skal bli hans nye venner!

Relaterte artikler

2 Kommentarer

 1. Randomjenta

  Så gøy å lese!

  Digger det «nye prosjektet» ditt. Det kan bli et evigstort tiltak når man har så mye å vise frem og skrive fra stedene man har vært. Innleggene blir uendelig lange (slik som mine, haha..) og det tar en stund før man orker å sette seg ned igjen for å lage et nytt. Det er jo ikke greit. Så ja, lurt dette du prøver ut nå 🙂

  Ha det så fint videre i Laos! Skal dere til noen av nabolandene også på denne turen?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, du er jo utrolig flink til de laaange innleggene! Skjønner ikke hvordan du får tid! Det er imponerende! 😉

   Vi har hovedvekt på Laos på denne turen, men skal innom Chiang Mai i Thailand for å få med oss Lanternefestivalen den 16. nov. Er masse å gjøre her i Laos, så skulle gjerne hatt mer tid, men sånn er det jo alltids.. =)

   Svar

Legg igjen en kommentar