Stanken av fiskeslam og varmt kjøtt er det første som møter meg på vei ned i en bakgård i en av Kalpettas sidegater.

Byens kjøttmarked har hvite, flislagte båser, hvor menn med skarpe kniver og overraskende rene klær står og parterer bøffelkjøtt. Svære lårbein henger fra kroker i taket, mens blodige innvoller ligger spredt på bord og lave veggkanter. I et hjørne av markedet sitter høner i støvete bur, klare til å havne under knivet – kanskje neste kunde skal lage chicken curry til middag?

 

Litt nervøs drar jeg opp kameraet, og kikker rundt meg etter første motiv. Her er det plenty og ta av, men hvordan vil mennene reagere?

Etter bare noen få sekunder, kaller en av slakterne meg bort til en av båsene for å høre hva jeg er ute etter. Jeg smiler pent og spør om å få ta noen bilder. Mennene stiller seg stivt opp – ikke akkurat slike bilder jeg var på jakt etter. Men sakte glir mennene tilbake til sine gjøremål og jeg kan starte den mer kreative fotograferingen.

 

I noen boder på den ene veggen av bakgården ligger fersk fisk fra Calicut i forskjellige farger, størrelser og fasonger.

 

Plutselig roper bøffelslakteren på meg igjen. Han står med en sprell levende høne i den ene hånda og en svær slakterkniv i den andre. Dette må jeg ikke gå glipp av!

 

Etter en times tid på markedet, stinker klærne av kjøtt, men følelsen av fotograferinga er helt topp! En litt shabby fyr kommer bort og begynner å spørre hvor jeg er fra og om jeg reiser alene. Jeg svarer høflig, men skjønner fort hvor han vil hen.

Han peker nemlig bort i en mørk bakgate og spør «Do you want to come and look at my biiig fish«.

På tide å dra hjem!

Andre innlegg fra India:

Èn kommentar

Legg igjen en kommentar