Den lille Tata-bilen snirkler seg sakte oppover bratte jordveier med indisk dancemusikk på full styrke. At slike små biler kan håndtere veier som dette er et under, tenker jeg for meg selv, akkurat idét vi setter oss fast i løs jord…

..men indere gir seg ikke så fort. Med alle ut av bilen får Prince kjerra igang igjen og freser oppover bakken.

Dette er min første hele dag i India, men min kollega Hans Petter som jeg bor hos, lar meg ikke slippe billig unna. Opp klokken 6, og tre timers humpete busstur fra huset hans i Madikeri til en liten landsby ved navn Shreemangala. Vi skal på jungeltur!

Hans Petter har tatt med seg en indisk kompis ved navn Prince, og han igjen har tatt med seg to kamerater. Sammen legger vi ut på ekspedisjon inn i skogen uten noe sti under føttene.

Prince går først og baner seg vei igjennom tornekratt og opp bratte skrenter. Han vokste opp i disse traktene, kan Hans Petter fortelle, noe som beroliger meg. Jeg vil helst ikke bli stuck inne i tjukkeste jungelen med ville elefanter og andre ukjente skapninger!

Langs veien vokser utallige ukjente planter, og vi får også øye på et og annet insekt.

Til min store glede er alle de tre guttene veldig opptatte av fotografering. På veien blir mitt Canon-kamera nøye studert og sendt rundt mellom alle tre. Gutta fra India bruker nemlig Nikon.

En av guttene viser seg å være døv, men gutta kommuniserer uten problem med fingerspråk seg imellom.

Plutselig får Prince øye på noen små grønne bær de mener skal være kjempegode. Han klatrer opp på noen tynne grener i et kratt og får tak i et par av dem. De smaker meget surt i starten, men etter en stund kommer også søtlig ettersmak.

– Sjush, kommanderer Prince etter vel tre timer omringet av jungel. Endelig hører vi lyden av rennende vann, men er det elefanter der og? Vi står helt stille en stund. Hvis det er elefanter ved vannhullet må vi være forsiktige. Disse dyrene er ikke å spøke med.

Heldigvis er de eneste sporene vi finner etter elefantene møkka deres.

Snart åpner en stor trasé av stein seg midt i den tette løvskogen. Mellom steinene danser en liten elv og noen små frosker med sugekoppbein. Frem med kameraet!

Et vakrere og mer kontrastfullt sted til Indias støvete, ståkete byer skal man lete lenge etter!

Krokodilletre, en av mange typer trær og planter vi finner på veien. Blomst- og plantekjenner, Hans Petter, viser meg også både kardemomme, kanel og gurkemeie.

Lengre opp finner vi et lite fossefall med en kjølig kulp under. Hans Petter tar seg et bad, mens vi andre henter frem en hel haug forskjellige kjeks og noen bananer. Et perfekt sted for litt lunsj.

Tilbake tar vi en annen vei, og da får vi endelig litt utsikt. Snart står vi på en åskam nyter de siste solstrålene som strekker seg mykt og vakkert bortover de grønne åsene.

Men enda er vi et stykke fra bilen, sier Prince. Forhåpentligvis før det blir altfor mørkt og skummelt, tenker jeg som ikke er særlig glad i mørket.

Men endelig når det begynner bli så mørkt at jeg ikke kan se skoa mine ser vi den velkjente jordveien igjen. Syv timer har vi oppholdt oss i Indias jungel.

Nå skal det bli deilig med en dusj, et godt indisk måltid og et par timer på øyet!

9 Kommentarer

 1. Liv

  Så gøy og spennende det ser ut! Virker som du har opplevd en del gøye ting også, selv om du har vært syk.. Håper vi får vite noe om hva du fikk være med på på de bildene der du har på blå drakt på facebook. Ser nesten ut som en feiring av noe! Veldig kult uansett!

  Jeg har forresten laget en blogg om forberedelsene til jordenrundt-reisen min. Mest for meg selv egentlig, men kan jo hende noen andre synes det er interessant også. Adressen er reiseliv.blogspot.com

  Kos deg masse videre!

  Svar
 2. Hamaca Reiseblogg

  Liv: Hei! Så gøy du har fått deg blogg også! 😀 Blir gøy å følge med på reisen din og. Hvordan er livet i Oslo om dagen?

  Har heldigvis fått opplevd en del selv om jeg lå syk en uke ja. Fikk en uke hos min kollega, Hans Petter, hvor jeg bodde med en indisk familie, var på noen turer og ellers ble litt kjent med det indiske livet. I Pondicherry er livet er nokså annerledes. Skolen er i gang, og det er VELDIG mye å gjøre plutselig! Er egentlig ikke helt sikker på om jeg liker byen enda engang, men den er helt ålreit. Er ganske mye turister her i forhold til der jeg var første uka, og tamilene som bor her virker ikke like imøtekommende.. men men. er mange hyggelige studenter her hvert fall 🙂

  De bildene på facebook var fra vi hadde Indiadag på skolen. Alle måtte skaffe seg sari eller punjabi, og det var litt av et styr! Hehe, gøy å ha prøvd, men glad jeg slepper å gå i det hver dag. Det var mye varmere enn jeg trodde! Respekt til de indiske damene! Skal prøve å få ut noen flere innlegg snart =)

  Svar
 3. Randomjenta

  Hørtes ut som en skøy opplevelse 😀 ELSKER bildene, spesielt av frosken. Keep ’em coming! 😉

  Svar
 4. Louise-Marie

  Hei! så utrolig flotte bilder du har ! Ble nettopp tipset om bloggen din – og WOW er jeg imponert, flott side, flotte bilder og svært oversiktlig! Og virker som du har hatt en flott tur i den indiske jungelen! Jeg reiser til vietnam nå snart – derfor jeg ble tipset om din blogg!

  Svar
 5. Ane Sunde

  Hei!

  For en fantastisk reiseblogg du har, til stor hjelp og inspirasjon.

  Jeg planlegger å jobbe/spare fram til desember, for så å reise fra midten av januar-midten av juni, cirka fem måneder.

  Jeg har skrevet et innlegg på diskusjon.no og poster i stedet linken direkte til deg i stedet for å skrive alt på nytt: http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1415935

  Som du ser er jeg veldig usikker på reiseruten, om jeg i det hele tatt skal reise på interrail i Europa eller droppe det og bruke mer tid i Asia (ser at jeg virkelig trenger mer tid i Asia, vil gjerne innom Goa i India muligens, Chiang Mai, Laos, Vietnam og opp til Kina før jeg drar videre for å møte resten av familien min i Sør-Korea). Og hva tror du angående budsjett? Husk at familien min mest sannsynlig kommer til å betale bosted/hostell/hotell i Sør-Korea, og hvis kjæresten studerer i Australia til høsten bor jeg gratis der, hvis ikke, kommer jeg ikke til å tilbringe så mye som 1 mnd i Australia.

  Har forøvrig snakket med en annen venninne nå, etter at jeg postet dette på diskusjon.no, og hun vurderer også å reise. Derfor tenker vi kanskje å møtes på slutten av reisen, for så å bruke 1 mnd av “usa-måneden” i new york sammen. Det avhenger selvsagt om begge kan (vil gjerne dele en reise til new york sammen med noen), og budsjettet…

  Håper på svar! På forhånd takk, Ane

  Svar
 6. Ane Sunde

  Oi, jeg ser forresten at jeg skrev litt feil ovenfor, jeg mente at vi tenker å bruke cirka 1-2 uker på roadtrip i USA av «usa-måneden», i tillegg til 1 uke i New York.

  Svar
 7. Hamaca Reiseblogg

  Randomjenta: Ja, frosken var artig! Den satt faktisk bare helt stille og sov, og når vi rørte på pinnen virket det som den beveget seg i søvne. ^^

  Louise-Marie: Så koselig, tusen takk! 😀 Prøver å holde den så oversiktlig som mulig ja. Liker dårlig uoversiktlige nettsider selv =P Så artig at du skal til Vietnam, hvor i landet skal du? God tur – kos deg!

  Svar
 8. Hamaca Reiseblogg

  Hei Ane Sunde!

  Beklager sent svar, men er for tiden i India og er VELDIG mye å gjøre i min nye skolehverdag! Får dessverre ikke tid til å sette meg ordentlig inn i reiseruta di, men jeg skal prøve å komme med et par tips.

  For det første ser jeg at du vil til veldig mange steder på forholdsvis kort tid, og at du kanskje sliter med å begrense deg. Var jeg deg ville jeg heller droppet interrailen i Europa og tatt den på sommeren en annen gang. Da har du mer tid til de stedene du vil dra til i Asia. Om du skal få noe ordentlig inntrykk av landa i Sør-øst Asia ville jeg hvert fall beregnet 1-2 uker i hvert land. Ellers blir det også altfor stressende. Tenk også over at du trenger visum til både India og Kina (rundt 500-600 pr visum), kanskje like greit å velge et av landene?

  Ang budsjett vil jeg anbefale at du setter deg ned og beregner ca hva du kommer til å bruke hver dag de månedene du skal være borte. I Sør-øst Asia ville jeg beregnet 200-300 kr om dagen i budsjett, men det spørs jo helt hvor mye og hvor du reiser. Et dobbeltrom på et greit sted koster rundt 10 USD, og en grei middag kan du få til 20-40 kroner. Australia er derimot mye dyrere (nesten norske priser), men siden du mest sannsynlig har bosted så slepper du jo unna den kostnaden.

  Jeg har ikke så mye erfaring når det gjelder roadtrip i USA, men New York kan jeg si litt om. Det kan være lurt å bestille bosted et par uker på forhånd. Om dere vil bo billig finnes det greie hostels med dormrooms litt utenfor selve Manhattan, men det er veldig lettvint å bruke metroen der. Mat finnes i de fleste prisklasser, og for shopping ville jeg dratt til outlets utenfor byen.

  Håper dette kan være litt til hjelp. Lykke til med planleggingen! Dette blir sikkert en kjempetur! 😀

  Svar
 9. Ane Sunde

  Tusen takk for et så godt svar! Jeg skjønner at du har mye å gjøre og oppleve, og jeg hadde ikke behov for at du skulle sette deg noe mer inn i reiseruten min enn du gjorde – trengte bare å høre noen råd 🙂

  I dag har jeg prøvd å summe sammen et utkast til en reiserute. Har forresten bestemt meg for å droppe interrailen, både fordi jeg ønsker å reise når det er litt varmere, i tillegg til at det føles litt uøkonomisk og rart å loffe rundt i Europa når jeg egentlig kunne brukt enda lengre tid på Asia, er jo ikke hver dag jeg er i Asia! Venninnen min har mest sannsynlig bestemt seg for å reise, og det vi da foreslo for hverandre var at vi kunne starte sammen med å reise til Goa (hun for frivillighetsarbeid, jeg for reising) slik at vi får kommet i gang uten å være helt alene, for så å møtes igjen på slutten av reisen i USA. Start og hjemreise er med andre ord relativt fastsatte datoer planlegger vi, både for å booke hotell og fly til New York slik at det blir billigere. Så, her er utkastet mitt!

  1. India: Goa – to uker
  3. Thailand: Chiang Mai – en uke
  2. Thailand: Bangkok/sør-Thailand (får jeg opplevd noe av de fine strendene i Thailand på dette viset, eller må jeg mye lengre sør?) – en uke
  3. Vietnam: Hoi An – to uker
  4. Kina: Beijing – to uker
  5. Sør-Korea: Seoul og Pusan (der jeg og broren min er adoptert fra) – 1 mnd
  6. Australia: Melbourne – 1 mnd hvis kjæresten studerer (usikker på hvor lenge hvis han ikke studerer, eller om jeg i det hele tatt skal inkludere det i reiseruten hvis han ikke studerer der med tanke på hvor stor omvei det er, og hvor mye dyrere det er? samtidig er det jo noe jeg vil oppleve å se også, veldig usikker!)
  7. USA: Los Angeles/California – minst en uke alene, deretter to uker sammen med venninnen min som inkluderer en roadtrip før en uke i New York – 1 mnd til sammen

  Dette blir fem måneder til sammen. Har ikke funnet ut hvor vidt jeg skal bestille billettene gjennom Kilroy eller ta det som det kommer, for liker ikke tanken om å låse alt fast i uker/dager/flyreiseavganger… (Noe jeg dog gjør her for å få litt oversikt over hvordan jeg -kan- gjøre det :))

  Dette ble et langt innlegg, og jeg mener ikke at du skal bruke noe særlig tid på det, håper bare på pittelitt tilbakemelding om hva du synes om reiseruten min? 🙂 Spesielt dette med Australia, jeg er litt usikker på om den er tungvint? Og burde jeg droppe et sted i Asia, og heller være lengre på noen av de andre stedene? (hvis du for eksempel har vært i noen av de stedene jeg har skrevet opp på lista, og opplevd at de trenger mer tid enn jeg har gitt dem)

  Tusen takk igjen!

  Svar

Legg igjen en kommentar