Nå begynner ting å falle på plass. Lista med gjøremål begynner å minke. Det er en uke til avreise, men enda har det ikke gått opp for meg at jeg skal til India…!

Flybillettene i boks
Jeg er veldig fornøyd med at jeg greide å skaffe flybilletter til 3900 kr t/r Bangalore!! Kilroy tilbudte meg nemlig en flybillett for 6600 kr på samme tid, så sparte en del der gitt 🙂

Jeg reiser 18.50 den 25. jan fra Gardermoen, og mellomlander i Frankfurt i 15 timer. Skal lande i Bangalore 01.20 indisk tid natta den 27. januar.

Returbillett har jeg den 23. april.

Visum hentet
Som beskrevet i forrige innlegg kan det være en del småting som kan være greit å vite på forhånd angående visumprosessen. Jeg kjente en stor lettelse selv da jeg endelig stod med passet i hånda, og hadde fått et 6 mnd visum til India 😀

Vaksiner tatt
Jeg måtte ta tre sprøyter på samme dag siden Indiaturen ble bestemt såpass fort. Venstrearmen var støl i flere dager etterpå! Tok påfyll av tyfoidfeber, japansk encefalitt og stivkrampe/polio. Jeg kjøpte også dukoral-drikkevaksine.

Forsikring betalt
Jeg er trippelforsikret! Helårs reiseforsikring hos DNB (men denne varer jo bare for turer under 45 dager), Kulturstudiers obligatoriske Gouda reiseforsikring for studieoppholdet, og reiseforsikring gjennom Mastercardet siden jeg kjøpte flybilletten på det. Gull 🙂

Pensumbøker kjøpt
Til mitt studie, Religion & Power, trenger vi hele 8 pensumbøker! Fem kjøpte jeg fra en nettbokhandel i England, mens resten kjøpte jeg brukt. Huff, orker ikke å tenke på bagasjevekten engang!

Endel kamerautstyr kjøpt
Siden jeg planlegger å filme litt på tur, har jeg kjøpt meg to nye minnekort (16GB + 32GB), en Zoom H4n lyd-opptaker og en Manfrotto M560B Monopod. Har også planer om å kjøpe et nytt objektiv, men er fortsatt litt usikker på hvilket..

Selv om jeg føler det meste er i boks og jeg gleder meg til å dra, får jeg alltid noen sånne rare følelser og tanker før en reise: Bør jeg dra? Kommer turen til å gå bra? Har jeg husket alt? Blir det altfor ille å ikke se kjæresten på to måneder? 

Jeg tror nok dette er ganske normalt. Spesielt om dagene før avreisen er rolige, og man får mye tid til å tenke. Men plutselig tar nysgjerrigheten overhånd: Tenk så mye nytt jeg får se og lære, så mange nye mennesker jeg får møte, så mange nye filmer og bilder jeg får tatt.

Det er ikke tvil om hvilken skål som veier tyngst! Jeg vet jeg er klar, og jeg vet jeg har lyst! .. så  kom igjen onsdag 25. januar – raska på!

Relaterte artikler

5 Kommentarer

 1. Maria

  Åh, for en opplevelse det kommer til å bli! Sikker på det blir helt herlig 🙂

  Lykke til med siste rest av gjøremål!

  Svar
 2. Hamaca Reiseblogg

  Takk, gleder meg veldig!! Blir utrolig spennende å oppleve en helt ny kultur og et helt nytt land! Har hørt fra så mange at India er helt fantastisk, så jeg må jo bare sjekke ut landet som ble kåret til «verdens beste reisemål» på egenhånd! 😀

  Svar
 3. Bobleliv

  GOD TUR!
  India er virkelig et annerledes og fantastisk land. Sitter selv sør i Kerela nå og nyter varmen og livet. Håper du får en fantastisk tur!

  Svar

Legg igjen en kommentar