Til tirsdag reiser jeg endelig på langtur igjen! Jippi!! Denne gangen vil jeg utforske Indonesia alene i tre uker! For å gi meg selv en ny utfordring planlegger jeg også å reise lettere enn noen gang. Jeg har bestemt meg for å kun reise med håndbagasje! 

Jeg har derfor skaffet meg ny sekk, en Osprey Porter 46 liter! Andreas på Nomaden anbefalte den på det sterkeste fordi sekken akkurat går innenfor håndbagasjereglene. Jeg har aldri reist på denne måten før – en mindre sekk kommer til å gi meg en helt annen mobilitet. Det er også dødsdeilig å slippe innsjekk og venting på bagasje! Når jeg har fått prøvd sekken ordentlig etter et par uker i Indonesia, lover jeg å skrive et eget innlegg om mine erfaringene og hva jeg har med meg.

 

Ospray-Porter-46l-2

 

Pus stilte litt uvillig opp som modell denne gangen også 😉

 

Ospray-Porter-46l

Ospray-Porter-46l-3

 

I tillegg har Olympus lånt meg det splitter nye kameraet, OM-D E-M5 mkII, flere objektiver samt det vanntette kompaktkameraet, TG-3. Dette er reisevennlige kameraer jeg har veldig store forhåpninger til! Jeg må likevel innrømme at det føles veldig rart å legge igjen min kjære Canon 5D mkIII hjemme! Hjelp! 5D’n har vært min reisekameraet på så mange turer de siste årene.. og jeg har blitt veldig glad i den! Men nå må jeg prøve noe nytt! Å reise med et hybridkamera istedenfor et speilrefleks reduserer vekta og plassen betraktelig! Nå gjenstår det bare å se om jeg synes kvaliteten holder mål!

 

2015-03-13_0005

Bildene er hentet fra Olympus sine hjemmesider

Reiseplan for Indonesia

Uff, jeg gruer meg virkelig til flyreisen altså! Det blir en fryktelig lang tur denne gangen! Da jeg bestilte turen stod jeg mellom to flyreiser tur/retur Oslo – Jakarta. En på 19 timer til 6500 kr og en på 27 timer til 4000 kr. Jeg var litt sen med å bestille, pluss at jeg måtte være hjemme til rett etter påske pga jobben. Derfor var de gode flybillettene ganske dyre. Siden det var såpass stor forskjell i prisen valgte jeg den siste. 27 timer! Huff, det er drøyt lenge! Jeg flyr da med Cathay Pacific, og reiseruta er som følger: Oslo – London – Hong Kong – Jakarta. En skikkelig omvei altså! Men det får være!

Reiseplanen i Indonesia er fortsatt ikke helt spikra – jeg sliter rett og slett med å bestemme meg for hvilke av de over 13000 øyene jeg skal besøke! Men foreløpig ser den slik ut:

indonesia-reiserute

 

 • Jeg lander i Jakarta og blir der i to netter. Forhåpentligvis får jeg sovet av meg litt av den lange flyreisen, pluss kikket litt rundt i hovedstaden.
 • Deretter tilbringer jeg 5-7 dager på Bali. Jeg var veldig usikker på om jeg egentlig ville innom Bali siden ALLE turister reiser dit. Men etter å ha lest om innlandsbyen, Ubud, både i Eat, Pray, Love og på nettet vil jeg gi øya en sjanse likevel. Ubud skal nemlig ha en lavere partyfaktor enn Kuta Beach og mer fokus på natur, yoga og aktiviteter. Jeg tenker derfor å bo i Ubud og teste ut yogapraktisering, vegetarmat og litt sightseeing i området. Kanskje på scooter? (Jeg har enda ikke sett filmen, Eat, Pray, Love, så den skal jeg nyte som en oppladning til Indonesia på min laaaange flytur!)
 • Resten av tiden (12-14 dager) tenkte jeg å bruke på å utforske den mindre besøkte (og merkelig formede) øya, Sulawesi, som ligger halvannen times flytur nord-øst for Bali. Det blir spennende å se kontrasten fra turistmagneten Bali der flesteparten av innbyggerne er hinduer, til det mer ukjente Sulawesi med kristen befolkning. Jeg har lest at Sulawesi både kan tilby dyp jungel, vakkert rislandskap, stammefolk med spesielle ritualer og vakre øyer med god dykking og snorkling.

Steike, jeg kan nesten ikke tro at jeg skal dra…! 

Innlegg skrevet fra reisen til Indonesia:

Relaterte artikler

23 Kommentarer

 1. GlobetrotterElisa

  Indonesia har jeg til gode å besøke. Etter alle mine Asiaturer står dette landet fortsatt ubesøkt… Jeg får nok garantert lyst til å dra dit etter å ha lest om dine eventyr der nede! Gooood tur!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Samme her, Elisabeth. Har vært i alle de andre store landene i sørøst-Asia, men ikke dette! Gleder meg til å se hva Indonsia har å tilby 😉

   Svar
 2. Cecilie

  Lang flytur ja… Kan ikke si jeg misunner deg den, men kjenner det rykker litt i reisefoten nå ja. 🙂 Vi tenker vi skal prøve å få besøkt en del av de asiatiske landene når vi flytter til Kina og håper jeg får med meg en matmesse i Soeul allerede i mai. Jeg tenker som deg ang. Bali, men har likevel lyst til å dra dit… Gleder meg til å lese hva du synes!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Smart, Cecilie! Fra Kina er det ikke lang vei, nei – det er en god mulighet til å utforske mer av Asia! Hehe, ja, merkelig nok er det noe forlokkende med Bali altså.. man må liksom bare innom for å kikke 😉

   Svar
 3. Renates Reiser

  Fantastisk Ingeborg!! Jeg skal til Indonesia selv, men det er ikke før i oktober, så gleder meg veldig til å se hva du finner på i det gigantiske øyriket. Jeg føler også jeg må innom Bali en tur, Ubud ser bare helt magisk ut. Ellers tror jeg strendene kanskje er bedre på andre øyer..? Kuta frister i alle fall ikke.

  Jeg blir skikkelig imponert over at du bare skal reise med håndbagasje også! Ikke verst å få ned alt man skal ha med seg i en slik liten sekk 🙂

  Ønsker deg en riktig god tur! Forhåpentligvis går flyturen raskere enn forventet også 😉

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Oi, skal du og til Indonesia!? Tøft! Har du bestemt deg for reiserute og hvor lenge du blir? Ja, håndbagasjereising blir en utfordring! Men tror det kan spare meg en del tid og bæring også 😉

   Svar
   • Renates Reiser

    Hehe ja, landet er en av destinasjonene jeg valgte ut på den Momondo-reisekonkurransen jeg vant i februar (pluss Sri Lanka og Japan). Reiser i oktober, men det føles eeeevig lenge til. Vet bare at jeg har 2 uker i Indonesia, og jeg vil oppleve Ubud, vulkanklatring og muligens komododragene. Så vi får se hva jeg rekker på så kort tid :/ Kanskje jeg får noen tips på turen din nå også, hehe. :p

 4. coffee in a cup

  ser kjempegøy ut – goood tur!

  og jeg tror bali kan bli bra jeg, for til tross for store turistmengder har øya visstnok klart å holde på den fine kulturen sin – og øde strender er lett å finne, hvis en bare gidder 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tusen takk, Henriette! =) Ser ut som Bali har en ganske annerledes kultur enn resten av landet ja. Synes det er interessant at det bor mange hinduer der – jeg er jo så glad i India! Krysser fingrene for at de har litt indiskinspirert mat også.. Nam!

   Svar
 5. Trine Thorsen

  Har foreløpig vært i Bali i 5 uker, og trives veldig! Bor dessverre i Kuta på grunn av skolen, men har tatt 2 turer til Ubud. Hundre ganger bedre her til tross for Kuta. I Kuta er det bare fest og turister. I tillegg til mye bråk, mye taxi tuting og mas av selgere.

  Ellers veldig mye fin kultur å se her i Bali!

  Synes også det er veldig fint på øst siden av Bali, opp mot Tulamben. Mye frodigere og mye mer kulturrikt enn resten av Bali. Ubud har også blitt fult mer og mer opp av turister opp gjennom årene dessverre.

  Ha en veldig fin tur! Gleder meg til å se hva du gjør i Ubud.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Var innom bloggen din og så du studerte på Bali, Trine! Så spennende! Godt å høre at Bali har mer å tilby enn festing og turister 😉 Høres ut som østsiden er fint å dra til ja, takk for tipset! Kanskje jeg får leie meg scooter og utforske litt der.. Kos deg videre på Bali så lenge!

   Svar
 6. Helene

  Haha! Lo høyt av det misfornøyde trynet til katten. Bali er jo faktisk heeelt fantastisk, gled deg masse til å reise dit! Øya har masse å by på, og spesielt er religionen og kulturen utrolig spennende. Blir kvalm av turistenes oppførsel i Kuta, men Ubud var en av mine favoritter!:) Jeg var bare på Bali så føler ikke at jeg har noe inntrykk av Indonesia generelt, siden øya skiller seg sånn ut fra resten av landet. Gleder jeg meg til å se bilder og lese om dine opplevelser i Indonesia! God tur!:)

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hehe, ja, kattemodellivet er hardt gitt! Ga henne litt lønn (godbit) for strevet etterpå da, så da ble hun fornøyd 😉 Godt å høre at du også kan anbefale Ubud! Tror Bali kan være en fin førstesmak på landet. Deretter kan jeg se kontrastene fra Bali til Sulawesi når jeg kommer dit.

   Svar
 7. Sheena Rasmussen

  Uh hvor spændende Ingeborg. Jeg har selv rejst en del i Indonesien og har aldrig været på Sulawesi, så jeg glæder mig til dine beretninger om den del af landet. Tror det bliver VILDT spændende. Ærgerligt at du ikke kan tilbringe længere tid dér, ellers kunne jeg anbefale Flores og ligeledes øst-Java. Tror det er meget godt, at du prøver en af de andre øer fremfor kun at blive i Jakarta og på Bali. Indonesien er så meget mere end det! Jeg elsker simpelthen det land <3 GOD TUR!

  Svar
 8. Hamaca Reiseblogg

  Tusen takk, Sheena! Åh, skulle så gjerne hatt lengre tid! Jeg har lest om så mange vakre øyer i Indonesia – det er veldig vanskelig å bestemme seg for hvor man skal dra! Leste litt om turene dine til Java og Flores – ser veldig interessant ut å bo i en liten, lokal landsby langt ute i jungelen! Setter disse reisemålene på ønskelista til neste tur 😉

  Svar
 9. Lise-Marie Lia

  SÅ gøy! Gleder meg veldig til å lese om denne reisen, spesielt hvordan det blir å reise med bare håndbagasje! Håper du får en flott tur, og at du koser deg masse og får mange nye fine reiseerfaringer 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hehe, ja. Å reise med bare håndbagasje er en ny opplevelse! =) Var litt nervøs før jeg gikk inn i første sikkerhetskontrollen, men alt gikk heldigvis fint på vei til Indonesia. Møtte imidlertid en fyr i Hong Kong som mente at jeg var heldig som ikke ble sjekka av flyselskapet, for han mente de ofte veide håndbagasjen.. Og min håndbagasje var da 14 kg – 6 kg for mye!

   Svar
 10. @norwegianglobetrotter

  Så kjekt med longtur. Eg vart diverre litt skuffa over Bali, også over Ubud der det var meir turistifisert enn eg hadde trudd, men møtte fleire på øya som anbefalte å reisa nordover på øya. Sanur på austsida var også koselegare enn sørsida av øya. Uansett blir det nok supert med tur 🙂 Spanande land. Spent på kameratestinga.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hmm, synd å høre at du var litt skuffa over Bali! Kom til Ubud i går, men på grunn av Day og Silence har jeg ikke fått vært rundt og kikket ordentlig i dagslys enda. Satser på litt yoga og god vegetarmat i morgen! Vurderer en tur til Sanur jeg også – godt å høre at det er litt roligere der. Fint å kunne se litt mer enn bare de mest kjente stedene på Bali 😉

   Svar
 11. Geir

  Du drar på én av de turene jeg har drømt om: Av en eller annen grunn har Sulawesi vært en magnet, så det skal bli svært spennende å se hva du får ut av turen. At du reiser Osprey/Olympus er også ganske så interessant. Jeg har valgt en 60 liters sekk og tåler innsjekking, men følelsen av å reise lett er ekstremt frigjørende. Nyt Indonesia.

  Svar

Legg igjen en kommentar