Eventyrlysten og nysgjerrigheten blomstret da jeg endelig satt meg på flyet fra Bangkok til Burma. Hva vi skulle  oppleve de neste ti dagene hadde jeg ikke peiling på. Ingenting var planlagt, jeg satt bare med et stort ønske om å lære mer om Burmas situasjon, skaffe nye bekjentskaper og oppdage flere av jordas skatter. Og det fikk jeg!

Burma er et land vi har hørt mye fælt om de siste årene, og det er derfor vanskelig å tenke seg de positive sidene ved landet uten å ha vært der selv. Jeg kan imidlertid meddele at Burma både er et av de tryggeste, mest interessante og vakreste landa jeg har vært i. En av de tinga som overrasket meg mest var hvor utrolig gjestfrie og serviceinnstilte de var – Thailand blir kalt «smilets land», men til sammenligning vil thaiene fremstå som sure og late! Jeg forandret hvert fall helt mitt syn på Thailand etter Burma-besøket! Men for alt jeg vet kan jo thaiene ha vært likedan før landet ble invadert av turister..

I og med at jeg på denne turen skulle kombinere et fordypningsemne i foto på skolen med reisa til Burma, ville jeg også prøve å lære mer om hvordan fotografer jobber på reise. Reisefotograf har lenge vært et drømmeyrke for meg, så nå kunne jeg endelig få testet yrket litt i praksis! Dette gjorde blant annet at jeg tok kontakt med demokratipartiet i Burma, National League for Democracy, og fikk være med dem på møter i landsbyene. Det kommer mer om dette senere..!

Jeg vil introdusere Burma-turen med en liten videosnutt fra Yangon og Bagan: (den ser som vanlig best ut i HD på vimeo sine sider..)

PRAKTISKE UTFORDRINGER: Utfordringene ved å dra til Burma var først og fremst at det var umulig for turister å ta ut penger i landet. I tillegg må dollarsedlene man tar med være helt strøkne – uten rifter eller bretter. Bare da kan man få vekslet dem inn i den lokale valutaen, kyat. Mobildekningen er også stengt for turister, så mobilen er det bare å legge igjen hjemme. For det tredje er internett lite utbredt, og om du ser et «wi-fi»-skilt er sjansen for at nettet virkelig funker omtrent 10%.

Disse hverdagslige godene vi er så vant til å ha tilgjengelige overalt, var altså helt fraværende – noe som var både spennende og litt frustrerende på en gang. Jeg likte tanken på å prøve hvordan det var å reise før i tiden, så dette var en ypperlig mulighet.

Etter turen sitter jeg igjen med en skikkelig godfølelse og en stor lyst til å reise tilbake. 10 dager var absolutt ikke nok, men jeg følte likevel at jeg fikk mange unike opplevelser og mye ny lærdom! 

4 Kommentarer

 1. Randomjenta

  Åh jeg drømmer meg vanvittig bort i innleggene dine fra Burma.. Det er virkelig et av eventyrlandene jeg har lyst å komme meg til raskest mulig. Hele den politiske situasjonen, blandet med historien og de ekstremt vakre bygningene og tempelområdene skaper en magisk mystikk over landet. Håper du kommer med flere innlegg derfra snart! Var du der i november forresten? Var det en bra måned værmessig å reise rundt? Stemningsfull video også forresten, gjorde ikke reiselysten mindre den heller akkurat 😉

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Burma var fantastisk, og anbefales virkelig! Ser ut som det er mange som har fått øyene opp for Burma det siste året. Vi reiste i månedsskiftet okt-nov, og da var det ikke altfor mange turister. Men temperaturen var rimelig høy fra soloppgang til solnedgang på denne tida. 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar