Luang Prabang har til nå bydd på mange overraskende og morsomme matopplevelser! En kveld dro vi til LaoLao Garden på anbefaling fra et australsk par vi møtte før på dagen, uten å vite stort mer enn at de serverte noe grillet mat. Det var bekmørkt da vi stod utenfor restauranten og kikket inn i det som virket som et nokså lite og rolig lokale med små sittegrupper under et tak av bambus og frodige trær. Stearinlys, små neonlys og papirlamper lyste opp trebordene der unge og gamle backpackere satt og delte store flasker med Beer Lao. Vi var tydeligvis ikke de eneste som hadde blitt anbefalt dette stedet! 

Vi gikk likevel inn og ble ført opp til neste platå, der det var plass til langt flere. Vi fikk bord ved siden av et par fra New Zealand, og bestilte like godt BBQ-menyen alle sammen. Snart fjernet servitøren en plate på midten av bordet og satt en stor bøtte med varmt kull der isteden. Det ble så plassert en slags omvendt skål med små hull på toppen. Rundt kanten var det plass til å helle vann, slik at skåla på samme tid både ble grill og en renne med kokende vann. Servitøren viste oss at vi burde legge glassnudler og grønnsaker oppi det kokende vannet og legge bøffel, kylling og svinekjøttbitene på midten av grillen. Så var det bare å ta frem spisepinnene, plukke det man hadde lyst på og helle over litt deilig marinade. Mmm! Rart hvor artig deg kan være å betale for å lage maten selv altså!

Sliter litt internettet her i Laos. Det kommer en error når jeg prøver å laste opp bilder, så er derfor det ikke vises på forsiden… 

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar