Jeg kan nesten ikke tro at jeg reiser til Japan om en drøy uke! Forventningene er på topp – spesielt etter å ha sett disse tre reisevideoene.

January in Japan – Scott Gold

I denne filmen får vi se det tradisjonelle Japan i slow motion til vakker musikk. Klipp fra fiskemarkedet i Tokyo, sumobryting, lyntog, bad i varme kilder, tesermoni, snøaper og templer gir en fin introduksjon til landet.

The beat of Tokyo Tim Hahne

Her blir dubstep-musikk mikset til morsomme og merkelige klipp av gatemusikanter, arbeidere, og diverse transportmidler. Tokyo er virkelig en by av mangfoldige personligheter! Favorittklippet mitt er omtrent midt i filmen der en togbetjent skrur på en bryter. En liten melodi spilles, før han skrur av bryteren igjen og forsvinner.

Living in Japan: Culture Shock – Abroadin Japan

Dette er en helt annen type Japan-film! Her forteller en artig engelskmann om kultursjokket ved å flytte til Japan. Jeg begynner nå å skjønne hvor annerledes Japan er enn alle andre land jeg har besøkt! Hvis du likte denne filmen bør du sjekke ut de andre hysterisk morsomme filmene på engelskmannens YouTube-kanal.

Lagt til etter Japanturen:

Houshi – Fritz Schumann

Etter jeg var i Japan fant jeg også denne filmen som jeg synes får frem hvor tradisjonsbundet mange i Japan fortsatt er. I denne filmen får vi komme inn i Houshi Ryokan, et tradisjonelt overnattingssted som har blitt drevet av samme familie i 1300 år. 
Det skal visstnok være den eldste drivende familiebedriften i verden i dag! Men hva skjer når sønnen i familien dør og datteren får valget om å ta over?

Relaterte artikler

8 Kommentarer

 1. Synne

  Oooh, så heftig at du snart drar til Japan! Jeg har også veldig lyst til å reise dit etterhvert, for kulturen virker så variert – noe disse videoene vitner om, hoho. Riktig god tur når den tid kommer!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tusen takk, Synne! Japan er virkelig et annerledesland som skiller seg ut fra resten av verden virker det som! Håper jeg støter på mye artig og overraskende 😀

   Svar
 2. Odd Erling

  Du kan glede deg. Japan er et fantastisk land å reise rundt i. Høflige, blide og hjelpsomme mennesker. Var på 14 dagers tur i fjor på disse tider fra Sapporo i nord til Hiroshima i sør. Hadde Japan railpass. Flott ordning. Bare husk at du må kjøpe det her før du reiser.
  Sikker på at du får en fin tur – må si jeg misunner deg litt.
  hilsen Odd

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Så bra at du likte deg i Japan! Er veldig spent nå merker jeg! Håper og tror vi får oppleve mye rart.. Japan railpass skal i boks i dag faktisk. Tenkte å kjøpe et toukers pass vi og =)

   Svar
 3. Mari

  Hei Ingeborg! Dette er kusina til fetteren din, husker vi besøkte dere da gi var små ? har begynt å følge deg her og på snapchat. Kjempespennende ditt 2018-prosjekt og alt du gjør! Har tenkt meg til Japan i hele november og da skal jeg snarest konsumere all litteratur du har om Japan =) klem fra Mari RK

  Svar
 4. Mari-Anne Strøm

  Så fantastisk med all informasjonen i denne bloggen. Jeg reiser til Japan 19 mai. Jeg har lest mye her som er svært verdifult for planlegging av turen. Et spørsmål: Vi skal kun bruke Shinkansen en gang fra Tokio til Kioto. Holder det da å kjøpe biletter der eller lønner det seg å kjøpe railpass her i Norge på forhand? Hilsen Marianne

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Så hyggelig å høre, Mari-Anne! Japan er topp, er bare å glede seg!! Du behøver ikke noe railpass da nei. Bare å bestille når du kommer dit. For å sikre deg plass bør du gå innom en togstasjon og bestille dagen i forveien ? God tur!

   Svar

Legg igjen en kommentar