Jeg kan nesten ikke tro at jeg reiser til Japan om en drøy uke! Forventningene er på topp – spesielt etter å ha sett disse tre reisevideoene.

January in Japan – Scott Gold

I denne filmen får vi se det tradisjonelle Japan i slow motion til vakker musikk. Klipp fra fiskemarkedet i Tokyo, sumobryting, lyntog, bad i varme kilder, tesermoni, snøaper og templer gir en fin introduksjon til landet.

The beat of Tokyo Tim Hahne

Her blir dubstep-musikk mikset til morsomme og merkelige klipp av gatemusikanter, arbeidere, og diverse transportmidler. Tokyo er virkelig en by av mangfoldige personligheter! Favorittklippet mitt er omtrent midt i filmen der en togbetjent skrur på en bryter. En liten melodi spilles, før han skrur av bryteren igjen og forsvinner.

Living in Japan: Culture Shock – Abroadin Japan

Dette er en helt annen type Japan-film! Her forteller en artig engelskmann om kultursjokket ved å flytte til Japan. Jeg begynner nå å skjønne hvor annerledes Japan er enn alle andre land jeg har besøkt! Hvis du likte denne filmen bør du sjekke ut de andre hysterisk morsomme filmene på engelskmannens YouTube-kanal.

Lagt til etter Japanturen:

Houshi – Fritz Schumann

Etter jeg var i Japan fant jeg også denne filmen som jeg synes får frem hvor tradisjonsbundet mange i Japan fortsatt er. I denne filmen får vi komme inn i Houshi Ryokan, et tradisjonelt overnattingssted som har blitt drevet av samme familie i 1300 år. 
Det skal visstnok være den eldste drivende familiebedriften i verden i dag! Men hva skjer når sønnen i familien dør og datteren får valget om å ta over?

Relaterte artikler

5 Kommentarer

 1. Synne

  Oooh, så heftig at du snart drar til Japan! Jeg har også veldig lyst til å reise dit etterhvert, for kulturen virker så variert – noe disse videoene vitner om, hoho. Riktig god tur når den tid kommer!

  Svar
  • Profilbildet til Hamaca
   Hamaca

   Tusen takk, Synne! Japan er virkelig et annerledesland som skiller seg ut fra resten av verden virker det som! Håper jeg støter på mye artig og overraskende 😀

   Svar
 2. Odd Erling

  Du kan glede deg. Japan er et fantastisk land å reise rundt i. Høflige, blide og hjelpsomme mennesker. Var på 14 dagers tur i fjor på disse tider fra Sapporo i nord til Hiroshima i sør. Hadde Japan railpass. Flott ordning. Bare husk at du må kjøpe det her før du reiser.
  Sikker på at du får en fin tur – må si jeg misunner deg litt.
  hilsen Odd

  Svar
  • Profilbildet til Hamaca
   Hamaca

   Så bra at du likte deg i Japan! Er veldig spent nå merker jeg! Håper og tror vi får oppleve mye rart.. Japan railpass skal i boks i dag faktisk. Tenkte å kjøpe et toukers pass vi og =)

   Svar

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert

CommentLuv badge