Takk for alle hyggelige lykkeønskninger! Jeg har kommet meg vel frem til India etter litt om og men, og er nå i byen Madikeri, vest for Bangalore i huset til min kollega, Hans Petter. Han bor sammen med et koselig indisk par som skjemmer meg bort med god mat og stell. 

Livet i India er en veldig stor overgang fra det i Norge. Både når det gjelder hverdagslige sysler som spising, vasking og transport, til mer sammensatte ting, som forestillinger om ekteskap og familie.

 

Maten er veldig god! Det er masse nye og spennende smaker her. De fleste rettene består av ris og noen form for grønnsaker i saus og kanskje egg eller kylling. Men det mest uvante har vært å spise med høyre hånda istedenfor kniv og gaffel! Jeg føler meg fort grisete, men inderne vasker seg ofte, og er veldig hygieniske, har jeg inntrykk av. På gata og utenfor huset derimot ser det ikke ut! Søppel overalt!

Transporten er et helt annet kapitel. Da vi skulle sette oss på toget fra Bangalore, der jeg landet ble fly, var det skikkelig vrient å finne frem til riktig perrong. Alle vi spurte sa forskjellige nummere, og vi surret derfor rundt i lang tid. En av togvognene vi var innom på luktet sterkt av urin, og jeg så det kravlet masse kakkerlakker på setene. Heldigvis var det ikke dette toget vi skulle ta, viste det seg. Takk og pris for det! I går tok vi en lokalbuss her i området, og det var bare så vidt vi fikk presset oss på bussen sammen med de om lag 100 andre inderne som stod fullstendig fastklemt inne i bussen, eller hang utenfor. Heftig!

Alt i alt har jeg et veldig positivt inntrykk av dette landet. Alle menneskene jeg har møtt har vært veldig imøtekommende og hyggelige, og har behandlet meg mye bedre enn jeg føler jeg fortjener.

Men det får jeg fortelle mer om senere. Her er det nemlig ikke mulig å bruke min egen PC på nettet. Jeg har blant annet vært på jungeltur hvor jeg møtte tre fotointeresserte indiske gutter med egen butikk og kaffeplantasje.

Snakkes! 🙂

Andre innlegg fra studieoppholdet i India:

Relaterte artikler

7 Kommentarer

 1. Annikens Verden

  Det blir så spennende å følge deg på denne reisen! Jeg fikk frysninger av beskrivelsen om kakerlakkene som kravlet på togsetet… Jeg gleder meg til bilder. Kos deg masse og nyt kontrastene!

  Svar
 2. Lena

  Hei vennen 🙂
  Har tenkt masse på deg etter du dro. Godt og høre at du er kommet vel ned og har det bra. Og ikke minst at du har mange positve inntrykk om landet hvor du skal tilbringe di neste månedene. Moro at Hans Petter bor der nede. Du har vel sikkert blitt vist en god del rundt og blitt litt kjent der nede allerede. Hilse masse til Hans Petter og kos deg så snakkes vi 🙂

  Svar
 3. Kenneth

  Fantastisk! Gleder meg til å se bilder fra jungelturen =) Ha det fint videre =)

  Svar
 4. Robin

  Høres spennende ut, håper du tok bilder av transportetappene også, er ikke bare de pene tingene som er interessante å se 😉

  Svar
 5. Nina

  Håper du koser deg der nede til tross for litt alternative forhold på buss og tog 😛 Gleder meg til ny update og ikke minst til å se bilder 😀

  Svar
 6. Kristian

  Så bra møtet med det nye landet ble så positivt! Gleder meg til å høre mer! 🙂 Lykke til videre!

  Svar

Legg igjen en kommentar