Da vi satt oss på toget nordover fra Nagoya forlot vi mengden av neonskilt, dresskledde menn og lynraske tog. Snart slynget togskinnene oss mellom grønnkledde åser akkompagnert av den velkjente togskinne-klikkelyden. Vi skulle tilbake i tid – til alpebyen, Takayama.

For natten hadde vi valgt oss et tradisjonelt japansk bosted, et ryokan kalt Hodakaso Yamanoiori. Vi ble ønsket velkommen med eget navneskilt utenfor inngangen og skohylle med navn i resepsjonen. Her var det av med utesko og på med glatte flippflopper med klikkende trehæler.

Vi klikket og skled oss opp i tredje etasje til vi fant riktig dørnummer. Rommet var dekket av tatamigulv og dekorert med enkle tremøbler. To oppredde madrasser lå klare til oss på gulvet. I tillegg fant vi de typiske japanske hotelldingsene – grønn te, doslipperser, lommelykt, en lang nattskjorte og en morsom, gammel telefon. To lave skinnstoler uten bein var imidlertid en kjærkommen overraskelse!

 

2014-12-07_0027

ryokan-tradisjonelt-rom-japan

 

For å få den fulle opplevelsen av å bo på et ryokan, bestilte vi også frokost i den tradisjonelle frokosthallen. Japanerne liker tydeligvis å ha kontakt med gulvet til enhver tid, for her var det også sitting på stoler uten bein. Vi feiget imidlertid ut på den japanske frokosten, og bestilte heller vestlig. Ris tre ganger daglig blir litt for heavy for mitt vedkommende.

Frokosten var likevel nokså annerledes enn hjemme. Midt på bordet putret en kjele løksuppe, som ga oss en perfekt start på den noe kjøligere alpemorgenen. I tillegg fikk vi omelett med ketchup, en bit laks, skinke, salat og brød.

 

ryokan-breakfast-japan2

ryokan-breakfast-japan

 

Etter frokost satt vi kursen mot Takayamas morgenmarked. Langs en gate ved elva satt lokale menn og kvinner hver morgen opp bittesmå boder med fingermat, souvenirer og fersk frukt. Dette måtte vi utforske nærmere med kameraet!

 

Takayama-morning-market9

 

Takayama-morning-market

 

Takayama-morning-market3

 

Takayama-morning-market11

 

Takayama-morning-market14

 

Takayama-morning-market2

 

2014-12-07_0014Takayama-morning-market8

 

Takayama-morning-market7

 

Takayama-morning-market5

 

Gatene i Takayama er generelt veldig fredelige med sin mørke trehusbebyggelse, hyggelige småbutikker og manglende trafikk. Befolkningen ser også merkbart eldre ut her.

 

Takayama-morning-market6

 

Takayama-morning-market12

 

Takayama-morning-market4

 

Mye av grunnen til at vi tok turen til Japan i oktober var for å se høstfargene. Dessverre var vi litt tidlig ute i Takayama, men vi fikk et lite glimt av den fargerike årstiden her og der.

 

2014-12-07_0004

 

2014-12-07_0006

 

2014-12-07_0002

 

2014-12-07_0003

 

2014-12-07_0005

 

2014-12-07_0001

 

Etter en avslappende lunsj ved elva, leide vi oss sykler. Å trille rundt på to hjul var en behagelig og veldig effektiv måte å utforske Takayama, siden vi kun hadde halvannen dag der. Vi syklet blant annet til templene som lå på en høyde øst for sentrum. Flere av tempelområdene var helt folketomme, og ga oss en etterlengtet storbypause etter besøkene i Osaka, Kyoto og Hiroshima.

 

Takayama-morning-market17

 

Takayama-morning-market13

 

Takayama-morning-market16

 

Takayama-morning-market15

Til informasjon:

  • Takayama er en relativt liten by i japansk standard og ligger 2,5 times togtur fra Nagoya. Byen er et fint stoppested på vei opp til den populære Alpine Route som starter i Toyama (snart kommer et eget innlegg fra denne spektakulære alpeturen).
  • En natt på ryokanet, Hodakaso Yamanoiori, for to personer inkludert frokost kostet 769 kroner.
  • Morgenmarkedet, Miyagawa, som vi var på, ligger på høyre siden av elven etter hovedbrua i Takayama. Markedet åpner i 7-tiden om morgenen og holder på til 12.
  • Ønsker du en morsom og hyggelig spiseopplevelse mens du besøker Takayama bør du oppsøke Heianraku – en intim og hjemmekoselig restaurant drevet av et søtt, japansk par.

 

2 Kommentarer

  1. Lise-Marie Lia

    Dette innlegget likte jeg veldig godt. Spennende å se og lese om et litt mer landlig sted! Veldig fine bilder, og mange søte gamle mennesker 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar