Whooohooo! Ny langreise til Asia bestilt! Og denne gangen går turen til JAPAN!

2014-07-07_0002

Japan er et land jeg for noen år siden ikke ofret mange tanker. I det siste har jeg imidlertid blitt mer og mer nysgjerrig på denne spesielle kulturen som skiller seg ut fra resten av Asia og verden. De japanske turistgruppene vi møter hvor enn vi er i verden, er virkelig fascinerende! De har liksom sin helt egen turistværemåte, med fargerike klær, morsomme hatter og den nyeste teknologien innen kameraverden. Den japanske maten virker også til å være noe helt eget. Men vi i vesten kjenner vel lite til annen japansk mat enn sushi?

Som reisekompanjong til Japan har jeg igjen ansatt min gode fotokollega, Thomas, som videobloggansvarlig. Selv om jeg ikke har sett snurten av en eneste videofilm etter Laos -og Thailandturen før jul, gir jeg han en ny sjanse. Det er viktig å være litt tolerant med en Asia-førstegangsreisende – men denne gangen forventer jeg resultater! 😛

Vi har satt av tre hele uker i oktober for å forhåpentligvis oppleve høstfargene i landet, vandre gatelangs i en ordentlig travel storby, bo på et tradisjonelt ryokan, gå på sushikurs, utforske en velstelt japansk hage, ta lyntog, synge karaoke til langt på natt, sjekke ut den nyeste japanske gatemoten og ikke minst fotografere det hele!

2014-07-07_0001

Vi har foreløpig ikke lagt opp noe spesifik reiserute. Vi flyr inn til Nagoya med Finnair, og kommer nok hvert fall til å dra innom Mount Fuji og Tokyo. Resten får vi se litt nærmere på før vi drar. Tips fra dere reiseglade lesere mottas gjerne også med stor takk! 

Relaterte artikler

25 Kommentarer

 1. Thomas - nå erfaren Asia-trotter

  Stemmer folkens! Jeg reiser tilbake Asia!

  Katastrofale kantringer med kajakk i livsfarlige stryk i Laos (vi skal ikke gå inn på hvor skylden ligger, la oss bare si at det ikke var min feil) og busser med hull i gulvet skremte meg ikke. Nok en gang hopper jeg på et fly til det fjerne Østen med Ingeborg.

  Vi har allerede startet forberedelsene (sett «Memories of a Geisha»), kjøpt reiseguide (skal ærlig innrømme at jeg ikke har lest massivt mye i den ennå) og sett en hel del rekke videoer på Youtube. Er med andre ord 90% ferdig!

  Gleder meg masse!!

  PS: Jeg kan forstå at det muligens et et lite (stort) misforhold mellom det jeg sa at filmen fra forrige tur skulle bli (VEERDENS BESTE REISEFILM EVER LIZZM!!) og hva jeg faktisk leverte (ca. ingenting – vel ingenting). Jeg lover denne gang å se på muligheten for å levere noe (tilsvarende) eller mer enn forrige gang. Helt sant!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   LOL!! Setter stor pris på at du tør å reise med meg igjen etter den actionfylte kajakkturen vi ble utsatt for forrige gang (som helt klart ikke var min feil)!

   Noe (tilsvarende) eller mer!? What!? Skjønner at jeg må be advokaten min mekke en skikkelig kontrakt før vi reiser altså! ^^

   Svar
   • Kenneth

    Jeg er allerede på saken, kjære.

   • Thomas - nå erfaren Asia-trotter

    Hmm.. Kan du representere meg også, Kenneth?

   • Kenneth

    Ligger an til å bli en nokså komplisert interessekonflikt, dessverre 😉

 2. GlobetrotterElisa

  Åhhh…Japan!!!!! Dette er også et land jeg har tenkt mye på! Gleder meg til å følge med på denne turen og jeg blir helt sikkert enda mer gira på Japan når jeg får se bildene dine derfra!!!

  Svar
 3. Ann-Mari

  Har «bare» vært i Tokyo, men duogdu for en by.
  Tenkte at her og til Japan må jeg tilbake, og da vil jeg se Kyoto, Hiroshima og Okinawa.
  Tenker en kan være hur lenge som helst i Japan, med sin fascinerende kultur, fantastisk mat (røkt ål i boks med ris med eplebrennevin er mye bedre enn det høres ut) og så mye å se på.
  Alt er bare så organisert, helt fantastisk å være på t-banen i Tokyo.
  Masse god mat, utrolig shopping i alle prisklasser. Angret at vi for sent oppdaget hvor kult Omotesando-området var, og da særlig sidegatene. Kilometerlange gågater med små, kule butikker. Anbefales!

  Har laget 3 innlegg om Tokyo, kanskje finner du noe nyttig der :)?

  Gleder meg til å følge med på reisen!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Så bra å høre at Tokyo ga mersmak! Satt og gjorde litt research i går, og steike så mye spennende det er å oppleve! Det blir vanskelig å begrense oss siden vi «bare» har tre uker! (Mulig jeg hopper over den røkte ålen da men..) Skal helt klart sjekke ut Tokyoinnleggene dine, Ann-Mari! Takk for tips! =)

   Svar
 4. Mstraveltipsy

  Har vært en snartur i Tokoy for 3 eller 4 år siden og det er virkelig et fasinerende land. Jeg rakk dessverre ikke å gjøre så mye, og siden vi (jeg og søsteren min) gikk oss bort så fikk vi ikke sett Harajuku «distriktet» i Tokyo, denne super trendy japanske stilen har jo egne områder og handlegater. Men vi fikk smakt sushi og har man spist det i Japan er det ikke lett å spise det her hjemme igjen, så godt er det 🙂 Et tips er, som dere helt sikkert vet, les om kulturen. Det er så mange ting som man ikke skal gjøre, så det er greit å ha litt kunnskap på forhånd. Jeg var nesten litt nervøs når jeg var der for jeg visste ikke om jeg gjorde ting riktig. Ikke legg igjen tips på restauranter for eksempel. Men så heldige dere er som skal dit i 3 uker, det blir nok kjempe gøy, gleder meg til å lese om det 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Harajuku har jeg hørt mye kult om ja – dit skal vi definitivt gå for å fotografere! Tokyo er jo sinnsykt stort, så det er nok lett å gå seg vill! Ser ut som det kan være lurt å sette seg inn i kulturen på forhånd som du sier ja. Den virker ganske annerledes enn vår egen – men det er jo også det som gjør hele reisen til Japan så spennende! 😀

   Svar
 5. Ann-Mari

  Enig, sushi blir ikke det samme igjen. Har dere sjans, spis på et av stedene ved Tsjuki-fiskemarked. Det blir ikke ferskere fisk enn det. Her kan en også, en kunne iallefall det, besøke stedet om natten og se tunfiskauksjoner og folk i arbeid. Veldig fascinerende! F.eks var det konsekvent kvinnene som satt i bodene som håndterte penger :0)
  Kulturen er annerledes ja, gi og ta imot penger med begge hender etc.
  Noen sier at japanere ikke liker turister, men jeg opplevde at folk var veldig hjelpsomme og forsøkte å snakke engelsk så godt de kunne. Bare ett sted ble vi nektet adgang, men det tror jeg var fordi vi var kvinner. Det virket som baren bare var for menn 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Fiskemarkedet har jeg lest litt om ja. Det høres topp ut – spesielt for to fotografer som oss! Må helt klart smake sushien også! Godt å høre at de i det minst kan bittelitt engelsk, men jeg skal nok vurdere å lære meg noen japanske strofer før jeg drar for å være på den sikre siden 😉

   Svar
 6. norskereiseblogger

  Så spennende! Har hatt vledig lyst å reise til Japan jeg også, men tiden har liksom ikke strukket til! Gleder meg stort til å følge deg/dere på turen. Kan jo også bli en fantastisk artikkel til januarutgaven av Let’s get lost! 😀

  Svar
 7. Elisabeth

  Åh! Jeg gleder meg så til å lese om den turen! Jeg har alltid vært veldig nysgjerrig på hvordan det er i Japan 🙂

  Svar
 8. sekk og sandaler

  Så gøy!! Blir nok veldig morsomt, det landet virker helt crazy på alle mulige måter! Gleder meg til å se bilder 🙂

  Svar
 9. coffee in a cup

  har lenge hatt lyst til å reise til japan, så denne turen gleder jeg meg skikkelig til å lese om på bloggen din!

  Svar
 10. Maria fra Nerd Nomads

  Åh så kult! Vi har nettopp vært på en fem-ukers rundtur i Japan. Helt fantastisk fint land! Dere kommer til å stortrives! Alt er så ordentlig, rent og ryddig, ingenting er overlatt til tilfeldighetene der. 🙂

  Vi likte Tokyo kjempegodt! Den byen er helt crazy, med manga, mangakissa, maid kafeer og alt det rare de har. Også er Tokyoerne helt hekta på amerikanske pannekaker, så det er pannekake-kafeer overalt! Tokyo er nesten som mange byer satt sammen, der hver bydel har sin egen sjarm og særegenhet. Vi var over en uke bare i Tokyo. Dere bør beregne god tid der for det er så mye å se.

  Tokyo er også perfekt å bruke som base for å dra på dagsturer med hurtigtog. Vi dro til Nikko på dagstur, anbefales! Hadde også tenkt til å dra på dagstur til Mt Fuji (Hakone), men det var så dårlig vær, overskyet og regn, så vi droppa det.

  Her er vår reiserute: Vi startet med en uke i Tokyo, dro så inn i landet til de Japanske Alpene hvor vi tok «the Alpine Route» http://www.alpen-route.com/en/ (overnattet i byen Matsumoto, veldig koselig by!). Dro så videre til Kanazawa, Takayama, Kyoto, Hiroshima og Nara før vi dro tilbake til Tokyo.

  Hvis dere har vurdert Hiroshima og Nara, trenger dere bare en natt i hver av de byene (en ettermiddag og en formiddag før dere reiser videre), det holder. Ellers er det mye å se i området rundt Takayama og ikke minst i Kyoto, så her bør dere ha noen dager hvis dere har vurdert å reise dit.

  Ellers anbefaler jeg å kjøpe Japan Rail Pass (http://japanrailpass.net/eng/en001.html). Vi kjøpte for 14 dager. Det funka kjempebra, og er mye billigere enn å kjøpe enkeltbilletter på toget. Men kommer selvfølgelig an på hvor mange plasser dere har tenkt til å reise til. Japan Rail Pass gjelder kun for turister, og må kjøpes utenfor Japan før man reiser dit. Er sikkert noen reisebyrå i Norge som selger disse vil jeg tro.

  Også har de sykt masse kult innen kamerautstyr og teknologi i Japan! Mye som enda ikke har kommet til Norge. Så er lett å gå bananas hvis du har råd. 🙂

  Dere kommer til å få en kjempefin tur! Masse god tur! Gleder meg til å se bilder, og ikke minst video (!) fra Japan turen deres! 🙂

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Maria!

   Tusen takk for gode innspill! Flott å få noen Japantips fra noen som akkurat har vært der! Gleder meg veldig til Japantur nå! Har vært inne på bloggen deres og kikket på Japan-innleggene. Likte spesielt godt å få vite mer om maten!

   Vi tenker å kjøpe railpass for minst to uker vi og. Ser ut som det lønner seg ja. Skjønner vi trenger en del tid i Tokyo altså! Virker som en utrolig interessant by! Ellers tenker vi å reise til Kyoto, deretter litt på nordkysten, kanskje en tur ned på Okinawa og til slutt litt opp i fjellene nord for Tokyo =)

   Svar

Legg igjen en kommentar