Vi valgte å hoppe rett i det – starte Japanturen i Osaka, landets andre største storbyområde med 18 millioner innbyggere. Og dette er hva vi har opplevd de to siste dagene:

– Welcome, utbrøt minibanken på Nagoya flyplass idét jeg satt inn mitt norske bankkort. Deretter forsatte maskinen kommunikasjonen med blinking og en lystig melodi for å gjøre opplevelsen enda hyggeligere. Skulle tro jeg hadde vunnet jackpoten på en slotmaskin! Ut kom to nystrøkne 10.000 yen-sedler. Med cash i lomma og en innleid, portabel wifi-router var vi klare for Japan-utforskning!

 

2014-10-09_0028

 

En 50 minutters superrask lyntogtur førte oss til Shin-Osaka stasjon. Med vilje hadde vi bestilt et hotell like i nærheten av stasjonen for å gjøre transportetappen lettest mulig for oss selv. På Chisun Hotel ble vi tildelt et knøttlite rom i 12. etasje med high-tech toalett og pysjamaser på senga. Etter en dusj og en ompakning var vi klare for å oppleve byen.

Vi bestemte oss for å ta metroen ned til Dotonbori, et område fullt av spisesteder, underholdning og butikker. Synet som møter meg her var jeg absolutt ikke forberedt på! Et mylder av mennesker, lysende reklameplakter, noenskilt og tradisjonelle papirlykter. Bare se selv:

 

Japan-Osaka2

 

Japan-Osaka4

 

Japan-Osaka-lantern

 

Japan-Osaka-street3

 

Japan-Osaka3

 

Japan-Osaka-books

 

Japan-Osaka-ice-cream

 

Her fant vi kjente merkevarer som Starbucks og H&M, men også en hel haug andre butikker jeg aldri før har sett. For å trekke oppmerksomhet konkurrerte restaurantene også om å henge opp de største mekaniske sjødyrene eller skumle nuddelmenn på veggen over.

 

Japan-Osaka-river

 

Japan-Osaka-street

 

Spillehaller var også en stor hit i Dotonbori fylt med rader på rader med slotmasiner, hundrevis av kosedyrgripere og gutter som svingte seg til DanceEvolution

 

Japan-Osaka6

 

Japan-Osaka5

 

Mellom de flashye handlegatene oppdaget vi også de mer tradisjonelle smågatene. Trange smug der nuddelsjapper og barer ikke var større enn fire kvadratmeter. Innenfor stod eieren bak en liten disk og serverte mat og drikke til maks 3-4 gjester. Et fascinerende syn!

 

Japan-Osaka-narrow-street

 

Japan-Osaka-tiny-bar

 

Japan-Osaka-people

Takoyaki

Kveldens middag ble en av Osakas mest populære retter, Takoyaki. Selv om dette kan høres ut som den japanske versjonen av vår egen fredagstaco kan disse to rettene absolutt ikke sammenlignes! Hovedingrediensen i Takoyaki er nemlig blekksprut! Ute på gata stod japanerne i lange køer for å få tak i disse små, runde ballene med innbakt blekksprut. Siden ingen av oss var særlig keene på blekksprut valgte vi heller en samlemeny med 8 forskjellige takoyakiballer, der kun én var med blekksprut. For hver nye ball vi tok en bit av var vi livredde for at den skulle inneholde blekksprut!

Japan-Osaka-Takoyaki

 

Osaka Castle

I går morges tok vi turen til Osaka slott i strålende sol for å se hva annet byen hadde å tilby. Jeg må innrømme at vi ikke vet mye om slottet i seg selv. Istedenfor å betale oss inn der valgte vi heller å spise is og holde duer. Overraskende få vestlige turister var å se. Men skoleklasser i røde, blå eller gule luer var det mer enn nok av!

Japan-Osaka-castle

 

Japan-Osaka-castle3

 

Japan-Osaka-castle2

 

Historiemuseum

Osakas historiemuseum lå like nedenfor slottet. Derfor tok vi like godt en tur innom der også. Dessverre lærte vi svært lite historie siden nesten alt var skrevet på japansk. Fine figurer, flott utsikt og et artig brettspill gjorde likevel ikke besøket så ille.

Japan-Osaka-history-museum

 

2014-10-09_0029

 

Japan-Osaka-history-museum2

 

Solnedgang på Umeda Sky Building

Osaka har ikke de typiske høye skyskraperne man ser i andre millionbyer, men Umeda Sky Building skiller seg ut fra resten av bygningene i området. Bygget har to bein og bindes sammen av et observasjonsdekk på toppen. Det var hit vi ville dra for å se solnedgangen over byen!

Japan-Osaka-sky-building

 

Etter mye surr med å finne riktig rulletrapp og heis opp til toppen, rakk vi dessverre ikke å se sola forsvinne bak horisonten. Kveldshimmelen var likevel i nydelig rosafarge, og utsikten var formidabel! I alle retninger var det by så langt øyet kunne se!

 

Japan-Osaka-sky-building-sunset2

 

Japan-Osaka-sky-building-sunset

 

Japan-Osaka-sky-building-view

 

Nedenfra kan man se hvordan bygget er konstruert. Turen opp mot toppen går gjennom en glassheis utenpå bygget. Deretter vandret vi siste delen i et glassbelagt rør med en rulletrapp inni. På bildet nedenfor kan du se de to rørene som går opp til observasjonsdekket – en rulletrapp opp og en ned. Anbefales ikke for dem med høydeskrekk!

 

Japan-Osaka-sky-building3
Etter Osakaoppholdet skulle vi opprinnelig ned til Okinawaøyene, men ettersom Japan nå venter på tidenes storm valgte vi å bli på Japans hovedøy isteden. Supertyfonen, Vongfong, er på vei rett mot Okinawa i dette øyeblikk og vil også treffe resten av Japan i løpet av noen dager. Vi har derfor lagt om turen og befinner oss nå i Kyoto. Krysser fingrene for at vi overlever årets sterkeste tyfon…

 

Relaterte artikler

12 Kommentarer

 1. Renates Reiser

  Hjelp, håper dere er trygge angående stormen! Har lest om den på nettet og det høres ut som kraftige greier.

  Osaka ser ut som en utrolig kul by! Nydelige bilder 🙂 Vil tro det er kjempefascinerende å vandre rundt der. Det tårnet dere så solnedgangen fra var et annerledes skue! Kos dere videre og stay safe!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Heldigvis passerte stormen forbi uten de største forstyrrelsene.. Vi søkte tilflukt i Hiroshima og gjorde noen ærender innendørs mens det blåste og regnet som verst =) Osaka var helt klart en veldig livlig og fargerik by!

   Svar
 2. Ann-Mari

  Japan er bare så fascinerende, komboen moderne og tradisjon er det ingen andre som klarer så elegant og bra som de. Kos dere masse videre 🙂
  PS: Håper dere får kjenne minst mulig på vindkreftene!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ja, de har en helt egen evne til å kombinere den nyeste teknologien og den tradisjonelle kulturen! Veldig artig å observere! =)

   Svar
 3. GlobetrotterElisa

  Umeda Sky bygningen var stilig – jeg liker bygninger med mye glass! Japan ser utrolig spennende ut og du vekker jo så klart reiselysten min ennå mer mot Japan nå! God tur videre og så får vi håpe dere unslipper stormen!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Du må komme deg en tur til Japan, Elisabeth! 😉 Tror du hadde likt deg her.. men det gjelder å ha en god pott penger på lager – Japan er ikke billig!

   Svar
 4. Lise-Marie Lia

  Japan ser fantastisk ut! Det virker som et spennende land med en spennende kultur, og jeg gleder meg til å lese mer om turen din – og til å se flere bilder.

  Håper at stormen ikke fører med seg alt for mye skade, og at ikke menneskeliv går tapt. Ønsker dere en fin tur videre, og krysser fingrene for at dere ikke får for mye vær!

  Det er forresten veldig gøy å følge med deg på instagram også (:

  Svar
 5. Reiselykke

  Så mange fine bilder! Virkelig spennende å følge dere både her og på Instagram 🙂 God tur videre. Og bra dere styrer unna stormen!

  Svar

Legg igjen en kommentar