Planlegger du en reise til Japan? Da vil jeg gjerne dele mine Japan-erfaringer med deg! I denne reiseguiden finner du informasjon om transport, overnatting, mat og klima, samt praktiske tips om planlegging og budsjett til Japanturen. 

Japan overrasket meg på mange måter. Jeg vil si at landet er like ulikt resten av Asia som resten av Asia er forskjellig fra Norge. Ikke med tanke på landskapet og naturen, men når det kommer til kulturen.

Japanerne er et ekstremt høflig, renslig, konfliktsky, forsiktig og perfeksjonistisk folkeslag. Noen vil beskrive dem som stikk motsatt av amerikanere. På mine tre uker i Japan ble jeg både overrasket og fascinert av togbetjentenes og butikkansattes bukking til kundene. At man ytterst sjelden møter en annens blikk på gata. Og at folk ikke kan prate engelsk. Haugene med dresskledde menn som haster rundt i storbyene er også et nokså spesielt syn. Men det var utrolig gøy å oppleve alt sammen. Japan er virkelig en fascinerende og annerledes kultur som bør besøkes minst en gang i livet!

Les mer om det som er Typisk Japansk her.

På mine tre uker i Japan besøkte jeg Osaka, Hiroshima, Kyoto, Tokyo, de japanske alpene og de varme kildene i Beppu. To av ukene hadde jeg togpass, slik at jeg kunne kjøre tog fritt rundt i landet. Siste uka tilbragte jeg i Tokyo.

 

reiserute i japan

Her er mine erfaringer og reisetips fra reisen rundt i Japan:

 

TRANSPORT

FLY
Selv om det ikke finnes direkteruter mellom Norge og Japan, kan du reise relativt raskt med f.eks Finnair eller Aeroflot. Jeg betalte 5000 kr for en tur/returbillett fra Oslo til Nagoya med Finnair. Med en kjempekjapp mellomlanding i Helsinki var reisetiden til Japan på 12,5 time, noe som nesten kan sammenlignes med en direkterute!

TOG
Å reise med tog i Japan er MYE mer effektivt enn vi er vant med hjemme. I Japan finnes nemlig Shinkansen, lyntogene som beveger seg med en fart på 300 km/t! Hvis du planlegger å reise en del rundt i Japan lønner det seg å kjøpe et Rail Pass, en slags interrailbillett som kan benyttes på nesten samtlige Japan Railways-tog. De er nokså dyre (ca 2300 kr for en uke), men det vil lønne seg hvis du skal reise en del rundt).

Et slikt Rail Pass må imidlertid kjøpes før du ankommer Japan! Det kan for eksempel kjøpes hos Japaneksperten i Møllergata 4 i Oslo eller bestilles på nettet. Vi hadde tre uker i Japan, men kjøpte et toukers pass, siden vi skulle være i Tokyo en uke på slutten.

 

å reise med lyntog i japan

 

Vi booket en billett på andreklasse, noe som holder mer enn god nok standard (bedre enn NSB)! Jeg fikk tildelt en kvittering med våre fulle navn, og beskjed om at vi skulle løse ut Rail Passet fra den dagen vi ville at de to ukene skulle starte.

Da vi kom til Japan gikk vi innom en JR-luke (Japan Railways-billettlukene finnes på en hvilken som helst togstasjon i Japan), viste pass og kvittering, og fikk utlevert togpasset. I tillegg fikk vi utlevert en tjukk blekke der tidstabellene til ALLE togene står.

 

hvordan skaffe togpass for å reise rundt i japan

japan-rail-pass-til-togreiser

 

På togstasjonene i Japan kontrolleres billettene i en billettmaskin før du kommer inn på perrongene, akkurat som på en vanlig metrostasjon. Men med Rail Pass får du ikke scannet billetten automatisk. Du må derfor gå til vakten på siden for å slippe igjennom. Dette er imidlertid ikke noe stress.

Vær obs på at hvis du mister Rail Passet har du ikke krav på et nytt! Ta derfor GODT vare på det.

Etter vår erfaring kan det være lurt å forhåndsbestille plass på Shinkansentogene. Om morgenen er det rushtid på togstasjonene i Japan når en elv av dresskledde menn er på vei til jobb. For å slippe og vente i flere timer på et ledig tog, kan du derfor gå innom et JR billettkontor dagen i forveien for å booke deg inn på ønsket tog. Uten ekstra kostnad får du da en billett med eksakt vogn og setenummer som er holdt av til akkurat deg.

 

å reise på lyntog i japan

 

Standarden og punktligheten til Shinkansentogene er helt upåklagelig! Jeg har aldri opplevd et så effektivt system før! Regn alltid med at Shinkansentogene er på tiden, og stå klar på den riktige vognnummerplassen på perrongen. Komforten er også helt enestående. God plass til beina, behagelige seter og fin utsikt. Flere ganger på turen kommer også kantinedamer med vogner der du kan kjøpe drikke, snacks og mat.

Vær klar over at det ikke er vanlig å prate høylytt på tog i Japan. Du kan tenke på hele toget som en stillevogn på NSB.

 

METRO/TRIKK/BUSS
Første prioritering i en ny storby i Japan bør være å finne et kart over kollektivtrafikken. Enten det er buss, trikk eller metro kan du kjapt og effektivt komme deg rundt i byen for en billig penge. På metroen betaler du ofte for hvor mange stopp du skal, eller du kan kjøpe en endagsbillett. I Osaka betalte vi 240 yen (16 kr) for 6 stopp, mens et endagskort kostet 800 yen (55 kr).

 

kollektivtransport i japan

 

På buss og trikk er vanlig skikk å gå inn bak og finne seg en plass. Når du skal av, går du frem til sjåføren og betaler med cash i en maskin. Har du ikke veksel, finnes også en vekslemaskin like ved siden av betalingsmaskinen, men det beste er å ha litt småmynt med seg hele tiden.

 

japan-reiseguide

 

TAXI
Før vi dro til Japan leste vi at taxi var himla dyrt. Men sammenlignet med Norge er taxikjøring i Japan en god del billigere. Taxiene kjører på taksameter. På en 15 minutters taxitur fra sentrum i Buppu til et Onsen oppe i en ås betalte vi 1500 yen (95 kr). Taxiene er ofte pyntet med blondeseter, og sjåførene har hvit hansker og sjåførlue.

 

japan-taxi-reise

 

MAT

Det er ikke mye som kan forberede deg på maten i Japan. Sushi er en ting, men det finnes så mye mer! Merkelige og morsomme matretter du aldri har hørt om før!

japan-reise-mat3

 

Ønsker du trygg og velkjent mat, finner du både Subway, McDonalds, Burgerking og Starbucks i Japan. I tillegg er japanerne glade i italiensk, kinesisk og koreansk mat. Men du kan ikke dra til Japan uten å prøve noen av de sære, japanske matrettene. Takoyaki (blekksprutkuler), tempura (diverse mat frityrstekt), okonomiyaki (merkelig fylt pannekake) og yakitori (grillspyd med diverse) er bare noen av spesialitetene, men det varierer også med hvor i Japan du reiser. Det rareste og ekleste retten jeg fant på en meny i Japan var rå kylling med rått egg på toppen!

Blekksprut er veldig populært. Leser du ikke menyen godt nok kan du fort risikere å finne noen seige sugekopper i det meste av mat, fikk vi erfare! Også var det sushien da. Vi var faktisk overrasket over hvor vanskelig det var å finne sushi noen steder i Japan. For oss kunne det nesten virke som sushitettheten var mye større i Oslo enn i Tokyo!

En av mine favorittretter i Japan ble ramen – deilige nuddelsupper med sterke sauser og masse vårløk. Du finner ramensjapper overalt i Japan. De er utrolig effektive. Innenfor døren velger du type ramen på en maskin og betaler rundt 500-800 yen (32-55 kr). Deretter gir du lappen til kokken, og etter ett minutt står nuddelsuppen klar rykende varm.

 

japan-reise-mat2

 

Er du ute etter en god take-away lunsj i Japan, bør du prøve en Bento-boks. I Japan er matpakker en egen kunstform der flott dandert mat blir lagt inn i små rom i en treboks. Disse får du kjøpt på togstasjoner eller i matbutikker. Vanlig pris er mellom 700 og 1200 yen (45-78 kr).

Mine kuleste matopplevelser i Japan var temaresturantene. Mange spisesteder har temaer som Maidcafes, Alice in Wonderland, fengsel, robotshow og lignende. Veldig morsomt og annerledes enn hjemme!

 

temarestauranter-japan

 

En utfordring ved å spise i Japan er at mange spisesteder ikke har engelske menyer. Google Translate-Appen ble derfor vår beste venn. Med den kan telefonkameraet scanne den japanske menyen, og gi deg oversetting på engelsk. For å se hvordan den fungerer, sjekk innlegget fra restauranten, Sushi Meijin.

Når jeg er ute og reiser, liker jeg en vestlig frokost med brød og egg for å få start på magen. Å starte dagen med ris til frokost, slik japanerne gjør, blir litt for heavy for min smak! En vestlig frokost var imidlertid ikke like lett å finne i Japan. Få restauranter var åpne på morgenen, og derfor endte vi ofte opp på en Japansk Starbucks-aktig kjede som het Doutor. Der fant vi i det minste ålreite sandwicher og appelsinjuice.

 

japan-reise-mat1

 

OVERNATTING

Jeg setter pris på frihet på reise, og ønsket derfor helst å bestille bosteder underveis. Men jeg fikk fort erfare at Japan IKKE er et backpackervennlig land! Det finnes noen få hosteller med dorms og billigere rom, men de aller fleste vi sjekket opp noen dager i forveien var fulle.

hoteller i japan og ryokan

 

Prisen for en natt på hotell i Japan er forholdsvis dyr, hvert fall sammenlignet med resten av Asia. I storbyene Osaka, Kyoto, Hiroshima og Tokyo måtte vi fort ut med 800-900 kr for et twin room pr natt. I Kyoto og Tokyo slet vi også med å finne budsjettvennlige og sentrale bosteder. Både fordi det var få å velge mellom på hotellsøkemotorene på nett og fordi mange av dem lå på godt over 1500 kr natta. Det er ikke umulig å finne billigere bosteder i storbyene, men da må du fort utenfor bykjernen og må bruke mye tid på transport. Vi fikk også erfare at prisene på hotell fort kunne fordoble seg hvis vi ventet med å bestille til dagen før – spesielt i helgene.

Da vi gikk forbi turistkontoret i Kyoto, la vi faktisk merke til at det stod «No hotel vacancies today». Har japanske byer rett og slett for få hoteller? Jeg vet ikke, det kan nesten virke slik. Vi kunne ikke se at det var enorme mengder med turister, japanske fellesferier eller store arrangementer under vårt besøk heller.

Det billigste rommet vi bodde på var et hostellaktig bosted i en mindre by kalt Beppu. Prisen var 4000 yen (256 kr pr natt for begge), noe vi begge var veldig fornøyd med. Vår erfaring var at det generelt var billigere å bo i småbyene enn i storbyene. Et tips er å sjekke ut businesshotellene i Japan. De er ofte billigere enn vanlige hoteller.

 

japan-hotel

 

I Japan hadde vi i alt 20 netter på hotell med twinroom, og det kostet oss til sammen 12500 kr, altså et gjennomsnitt på 626 kr pr natt.

Frokost er svært uvanlig å få med i hotellprisen, med mindre du betaler en hundrelapp ekstra når du bestiller. Japanske hoteller har også tidlig utsjekk og sen innsjekk. Utsjekk er ofte før klokken 10, og innsjekk et sted mellom 14 og 16. Hvis du er på reisefot er det mulig å sette kofferten på hotellet eller leie en oppbevaringsboks på togstasjonen. De betales med 100-yenmynter, og koster fra 400-1000 yen.

 

KLIMA

Japan har fire årstider akkurat som i Norge. Vår (mars-mai) og høst (sept-nov) er de mest populære sesongene å reise til Japan. Både på grunn av den behagelige temperaturen, som tilsvarer en god norsk sommer, samt kirsebærblomstring og høstfarger. September og oktober er imidlertid månedene med mest tyfonaktivitet i Japan, så hold deg oppdatert på været hvis du reiser i denne perioden.

Vi reiste til Japan i oktober og måtte avlyse oppholdet vårt på Okinawa fordi det kom en tyfon. Ellers var været nokså stabilt og lå på rundt 20 grader.

 

klima på reise i japan

 

Om vinteren kan temperaturen krype nesten ned mot null, men dagene er ofte tørre og klare. Ønsker du å stå på ski, er dette tiden å dra til Japan. Sommeren i Japan begynner ofte med en tre-fire ukers regnperiode i juni. I juli og august er været ofte veldig fuktig og varmt, og egner seg ikke til storbyferier.

PRAKTISK INFO 

VISUM
Nordmenn får visa-on-arrival på opp til 90 dager ved ankomst til Japan. Ingen betaling kreves.

PENGER
Valutaen i Japan heter Yen. 100 JPY = 8,6 NOK (jun 2016). I butikker og finere restauranter kan du betale med kort, men kollektivtrafikk og mindre spisesteder tar ikke kort. Derfor kan det være lurt å alltid ha med seg litt cash. Selv om det finnes mange minibanker i Japan, kan det være vanskelig å finne en som fungerer med europeisk VISA-kort. Et tips er å gå til nærmeste 7/11. Etter vår erfaring har de alltid en ATM som tar våre VISA-kort. Tipsing er forresten helt uvanlig i Japan, og er ikke forventet.

TIDSSONE
Fra norsk tid regner du + 7 timer på sommerstid og + 8 timer på vinterstid

INTERNETT
Det er ikke alltid like lett å finne gratis internett på caféer og hoteller i Japan, slik vi er vant med i Norge. Derfor leide vi oss en trådløs internettrouter på flyplassen da vi kom. Flere ulike butikker tilbyr router-utleie. Det er derfor viktig å sjekke priser før du bestemmer deg. Vi betalte 16200 yen (1040 kr) for 30 dager, noe som kan virke dyrt. Men siden vi kunne dele utgiften på to, ble det kun 25 kr pr dag pr pers. Vi synes derfor det var verdt det.

Og vi angret ikke! Routern fungerte knirkefritt overalt – på toget, på hotellet og ute på gata. Genialt! Når vi ankom en ny storby, kunne vi med Google Maps lett finne frem til bosted, attraksjoner og metrostasjoner. Routeren hadde 8 timers batteritid, men det holdt stort sett å lade den en gang om dagen om vi skrudde den av litt underveis.

 

leie wifi-router til reisen i japan

 

VANN
I Japan kan vann drikkes rett fra springen. Ganske unormalt til Asia å være..!

ENGELSKKUNNSKAPER
Engelskkunnskapene i Japan er overraskende dårlige, og mange steder helt ikke-eksisterende. Japanerne er imidlertid veldig snille og prøver alltid å hjelpe deg så godt de kan. Som nevnt tidligere kan det var lurt å skaffe Google Translate-Appen for å oversette menyer, ellers fungerer kroppsspråk også greit.

RØYKING
Av en eller annen grunn er det lov å røyke inne på restauranter og barer i Japan, mens det ute på fortauet ofte er forbudt. I storbyene er røyking kun lov på anviste plasser utendørs. Er du en ikke-røyker, bør du passe på å spørre etter et non-smoking room på hotellene. Ønsker du å nyte kaffen din på en garantert røykfri café, er Starbucks alltid røykfri i Japan.

 

Priseksempler (feb 2015)

 • Onsen (bad) billett – 750 yen for voksen (50 kr)
 • Kyoto buss innenfor rød ring – 230 yen pr tur (15 kr)
 • Endagspass metro Osaka  – 800 yen (55 kr)
 • En bolle ramen – vanligvis mellom 500-1000 yen (32-64 kr)
 • Shinkansen fra Tokyo til Nagoya – 10800 yen (695 kr)
 • Alpine Route Toyama til Ogizawa – 9500 yen (610 kr)
 • Besøk i Umeda Sky Building, Osaka – 700 yen (45 kr) 

 

ting å gjøre i japan

 

Generelle ting å gjøre i Japan

 • Onsen – tradisjonelt japansk bad
 • Ryokan – tradisjonelt japansk bosted med gulv av tatamimatter og soving rett på gulvet
 • Festivaler – Japanerne er veldig glad i festivaler, og sjansen er stor for at det foregår en festival eller fem under ditt opphold i Japan. På japanvisitor.com kan du se en festivalkalender etter måned.
 • Temarestauranter – oppsøk en temarestaurant! I Tokyo er det spesielt mange.
 • Shopping – jeg er ikke noe storshopper selv, men i Japan følte jeg meg nesten som en. Overalt kan du finne kjøpesentre og butikker. Prøv f.eks 108 yen-butikkene der alle ting koster 108 yen!

Spør etter rabattkuponger på hotellet ditt – de kan gi deg litt avslag i prisen på attraksjoner.

 

japan-tokyo-costume

 

Pakketips til Japan

 • Gode sko. Byene er store, og det er kjekt å oppleve til fots.
 • Last ned Google Translate-Appen på mobiltelefonen for å oversette japansk skrift.
 • Det er faktisk overraskende få ting utenom det vanlige du trenger å ta med til Japan. Og har du glemt noe, kan du alltids få tak i det. Japan har ALT mulig, og enda litt til!

Trenger du hjelp med pakkelisten? Her finner du Hamacas Universale Pakkeliste som du kan fylle inn flere ting og krysse av selv.

Sekk eller koffert? Japan er lagt veldig godt opp for koffertreisende med mye heiser og rulletrapper. Skal du litt utenfor allfarvei kan en trillesekk være hendig. Se tips til ulike reisesekker HER

 

japan-tokyo-reflection

 

Annen Japan-inspirasjon

22 Kommentarer

 1. Elin

  Mange fine praktiske tips Ingeborg, og bilder som virkelig inspirerer til å besøke Japan!

  Svar
 2. Eleanor

  Supert innlegg om Japan! Håper en dag jeg får besøke! Lunch boksene var jo sååå skjønne!

  Svar
 3. Linn

  For en fin reiseguide! Har egentlig aldri hatt noe spesielt ønske om å reise til Japan, men det ser/høres jammen ikke så altfor verst ut 🙂

  Lurte egentlig på en liten ting jeg; ser at du er interessert i fotografi i tillegg til reising – så et lite spørsmål. Jeg er ute etter et bra kamera som er lite og lett, og som jeg kan ha med på reise. Har du et å anbefale? 🙂 Ikke så altfor dyrt heller – max 3000 kr.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Linn! Skjønner hva du mener. For noen år siden hadde jeg ikke noe ønske om å dra til Japan jeg heller, men plutselig kom den! Jeg vet egentlig ikke hvorfor 😉 Japan er et utrolig artig land hvert fall!

   Når det gjelder et kamera for rundt 3000 kr til reise, kan jeg anbefale flere. Jeg kan presentere tre stykker med forskjellige egenskaper, også får du gå ut ifra ditt eget behov og vurdere hvilket som er best for deg. Ønsker du et kamera med god zoom, kan jeg anbefale Panasonic Lumix TZ60. Det har 30x optisk zoom og har en liten søker man kan kikke i hvis sola gjør at man ikke ser noe på skjermen. Hvis du vil ha et litt mer lyssterkt kamera der du ikke trenger å bruke blitsen like ofte, er Canon s120 et godt kamera. Den har imidlertid kun 5 x zoom (noe som er den helt vanlige rekkevidden man vanligvis bruker) og ikke noe søker å kikke inn i. Ønsker du et kamera som tåler mer og som du kan ta med under vann, vil jeg anbefale Olympus TG-3. Det kan du ta med ned til 15 meter og det tåler å bli mistet i bakken.

   Alle de tre kameraene har Wi-fi, slik at du kan overføre bilder trådløst, samt full HD videokvalitet. Håper dette hjalp deg litt på vei med kameravalget 😉

   Svar
   • christina

    Takk for reiseguide-tips- og kamera tips 🙂

 4. Renates Reiser

  For en bra og omfattende reiseguide! Kommer garantert å bruke den hvis jeg tar turen til Japan 🙂 Tror derimot ikke jeg kommer til å satse på å spise rå kylling med rått egg oppå, haha! Lurer på om slikt er populært? :p

  Svar
 5. Lise-Marie Lia

  Så bra reiseguide! Dersom jeg noen gang reiser til Japan skal jeg bruke denne 🙂 Det virker som et ekstremt spennende og annerledes land!

  Svar
 6. Paul fredrik

  Hei!
  Har lest bloggen flere ganger da vi skal til Japan i mars 2016.
  utrolig nyttig å lese den, takk for en flott blogg!

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Så hyggelig å høre, Paul Fredrik! Godt tipsene mine kan komme til nytte!

   Ha en topp tur til Japan – et supermorsomt og merkelig land! =)

   Svar
 7. Berit Kaasen Bjørnholt, Villkokk

  Et flott blogginnlegg, som samsvarer veldig godt med mine erfaringer fra reiser i Japan. Jeg vil gjerne utdype noe som beskrives i innlegget, nemlig vanskeligheter med å få tak i overnatting på kort varsel. Det har ikke bare med kapasiteten på overnatting å gjøre, men har sammenheng med at japansk tradisjon er å bestille overnatting god tid i forveien. Man kan si det regnes som litt dårlig folkeskikk ikke å ha sikret seg overnatting. Det er faktisk mange overnattingssteder som ikke tar i mot gjester som ikke har forhåndsbestilt, men heller sier at de ikke har ledige rom. Hvis man er usikker på reiseruta foreslår jeg derfor å forhåndsbooke overnatting på et nettsted som tillater kostnadsfri endring av bookinger inntil 1-2 dager før bookingdato. Da kan man bestille alternative overnattinger og avbestille de man ikke får bruk for.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Godt å høre, Berit! Det stemmer nok at det kan skyldes den japanske tradisjonen ja. Det virket som folk generelt var veldig nøye med å planlegge alt mulig til minste detalj i Japan, noe som ikke er like vanlig for min egen del 😉 Men vi greide å tilpasse oss systemet etter hvert, og da gikk det helt fint å reise der.

   Svar
 8. Inger Iversen

  Vi snakker om å ta oss en tur til Japan. Utrolig heldig som kom over denne bloggen
  Fantastiske bilder og mange flotte tips som gjør at det ikke virker så skummelt med tanke på språket, for du har jo forklart ting så fint her. Dette satte oss virkelig I gang med planlegging her ☺

  Svar
 9. Kim

  Dette var en fin blogg, som slår vår Lonely planet bok for Japan! Vi var nettopp i Tokyo og Kyoto og skulle gjerne lest denne bloggen først! Ting er ganske anderledes i Japan. Det rareste vi var med på var Kapsel hotell. 1 person pr kapsel…

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Oi, wow! Takk for et veldig hyggelig komplement, Kim! Hehe, ja, Japan er jammen et spesielt, men utrolig spennende land! Kapselhotell fikk jeg dessverre ikke prøvd – det får bli neste gang 😉

   Svar
 10. Anne-Lise Skarstad

  Så bra reisetips. Vi er to venninner/pensjonister som skal reise til Japan i 2020. Vi ønsker å være der under kirsebærblomstringen. Vi vurdere pakketur eller som det du beskriver. Vi er reisevant. Er det forlite med to uker inkl reise.
  Hva kommer best ut økonomisk.
  Med vennlig hilsen Anne-Lise Skarstad ?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Anne-Lise!
   To uker er absolutt ikke for lite, dere vil oppleve masse på den tiden! Fordelen med Japan er at transportetappene er veldig korte siden togsystemet er veldig effektivt. Flyturene dit er heller ikke så lange.

   Med pakketur regner jeg du mener gruppereise? Når det gjelder pakketur vs å reise på egenhånd spørs det helt hvordan dere foretrekker å reise. Det er ikke mange engelsktalende i Japan, så hvis dere synes det er ukomfortabelt med kroppsspråk og ønsker å ha noen der som kan guide/oversette for dere kan nok en pakketur være lurt. Å bruke en smarttelefon med oversettelsesapper gjør at man kan greie seg fint på egenhånd, og det finnes helt sikkert noen engelskspråkelige guidede turer i de store byene hvis dere leter på nett.

   Hva som lønner seg økonomisk må dere nesten sjekke med reisebyråene. Jeg har ikke oversikt over hva de tilbyr av reiser til Japan. Gruppereiser er generelt hakket dyrere enn å ordne ting selv. Å planlegge selv tar mer tid, og vil gjøre det mer utfordrende under reisen, men da har dere jo også full frihet til å legge opp reisen slik dere vil =)

   Lykke til videre med planleggingen!

   Svar
 11. Kristin Wallebek

  Hei. Reiser til Japan I løpet av 2019/2020. Er den beste tiden på våren? Vi har lyst til å reise på egen hånd. ..ikke pakketur. ..er det lurt? ..vi kan jo ikke språket. ..

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Kristin!
   Åh, Japan er kjempekult! Bare å glede seg!
   Våren er en fin tid i Japan, men også den travelste. Det vil derfor både være dyrere og litt mer trengsel på de største attrakjonene. Men så lenge du greier å leve med dette kan det være verdt det for å se kirsebærblomstringen som skal være helt fantastisk!

   Når det gjelder å reise på egenhånd er det absolutt mulig. Men det krever en del planlegging. Japan er IKKE et ta-ting-på-sparket-vennlig – det fikk jeg smertelig erfare! Bosteder bør bestilles på forhånd, spesielt i byer som Tokyo og Kyoto. Skal du reise litt rundt bør også togpass med Shinkansen bookes i Norge.

   Språk er en utfordring i Japan – veldig få snakker engelsk. Men så lenge du har tilgang til nett på mobilen er det utrolig hvor mye apper kan hjelpe deg. Da jeg var der leide jeg en trådløs router ved ankomst, og hadde da internett overalt. Da kunne jeg både oversette menyer, oversette korte samtaler og finne ut av andre praktiske ting underveis. Så ja, det er definitivt mulig å reise på egenhånd, men vær forberedt på at kommunikasjon tar litt lengre tid enn i f.eks Sørøst-Asia hvor folk kan litt engelsk. Og heldigvis er tall skrevet på samme måten, så priser og klokkeslett vil du alltid kunne lese. En kompis og jeg reiste 3 uker rundt i Japan uten guide, og vi greide oss stort sett veldig fint.

   Lykke til videre med planleggingen! 😀

   Svar

Legg igjen en kommentar