Siden jeg om bare tre uker reiser til Nepal, vil jeg at temaet for månedens reisevideoer skal være Nepal-inspirasjon. I samlingen finnes både estetisk vakre klipp av Himalaya, innblikk i lokalbefolkningens levesett, transport på et busstak, samt en dokumentar om Nepals slavejenter. Enjoy! 

nepal-travel-videos1

Nepals mange ansikter
«Faces of Nepal» av Jeremy Snell

Denne filmen er et fint lite møte med innbyggerne i Nepal, både unge og gamle. Man kan ikke annet enn å bli sjarmert av de vennlige ansiktene og nysgjerrige blikkene. Mens jeg ser filmen lurer jeg imidlertid på hva filmskaperen har sagt til folka han har filmet. «Stå helt stille og se inn her», eller noe sånt kanskje?

Nepals slavejenter
«101 East: Nepal´s slave girls» av Al Jazeera English

Al Jazeera gjør et dykk i en verden av kamlaris, jenter som blir solgt som hushjelper til rikere familier. Fattige familier blir lovet at døtrene skal få utdanning og et godt liv i byen, men problemet er at en god del av dem blir behandlet dårlig.

Fotografering av folk, fe og fjell i Himalaya
«Kachenjunga, Nepal» av Jonathan Stewart

I denne filmen har fotografen, Jonathan Stewart, dokumentert sin gåtur opp til Kachenjunga Base Camp både gjennom film og bilder. Filmingen er ikke den mest imponerende, men fotografiene av lokalbefolkningen og naturen som vises innimellom er overraskende vakre! Jeg liker også hvordan han kommenterer litt underveis.

Mektige Mustang
«The hidden kingdom: MUSTANG (Nepal)» av Yannicke Calonge

Mustang ligger gjemt bak de mektige Himalayafjellene og danner starten på Tibetplatået i nord-Nepal. Her har Yannicke vært og dokumentert munkenes ritualer og de tørre dalførene inn mot Tibetplatået. Gjennomført film med slående vakre utsikter!

Takhaikere
«Most Dangerous Travel Ever? Riding the roof of a local Nepali Bus» av 2Famous.TV

Til slutt en litt klein men artig video laget av to nordmenn på tur. Her tester de panoramautsikten fra taket på en buss! 2Famous.TV har også mange andre litt uvanlige reisevideoer fra rundt omkring i verden, så om du likte denne, bør du ta en titt på YouTubekanalen deres.

Relaterte artikler

4 Kommentarer

  1. Lise-Marie Lia

    Den første videoen var fantastisk! Vakre mennesker. De lengre videoene må jeg spare til en annen dag, men Nepal ser fantastisk vakkert ut!

    Svar
  2. tiril

    woow er det du som har filmet den fem fra nepal? veldig bra filmet !:)

    Svar

Legg igjen en kommentar