En uke i Japan er over. Vi har både artige kulturoppdagelser, morsomme matopplevelser og noen frustrerende, praktiske utfordringer bak oss. Nå har vi endelig begynt å forstå måten og reise på her! Siste tiden blir forhåpentligvis mest nytelse!

I dag vil jeg legge ut et innlegg fra Fushimi Inari Shrine i Kyoto – et vakkert område viet Inari, Shinto-risguden her i Japan. Ris er en viktig matvare i Japan, noe vi virkelig forstod under besøket til de mange hundre røde portene i Kyoto.

 

Fushimi-inari-Japan-røde-porter3

 

Rett innenfor tempelområdet stod folk i kø for rengjøring, slik reglene tilsa. Ved hjelp av runde øser pyntet med japanske tegn helles vann over hver hånd. Til slutt helles en håndfull vann i munnen og spyttes ut.

Fushimi-inari-Japan-røde-porter4

Fushimi-inari-Japan-røde-porter2

 

Forskjellige aktiviteter foregikk rundt tempelbygningene. En fyr med en altfor stor drakt og en svart pavehatt stod på en scene og gaula på japansk. Et annet sted kunne man kjøpe sin egen lille, røde port og skrive et ønske på.

Fushimi-inari-Japan-røde-porter6

Fushimi-inari-Japan-røde-porter5

 

Videre oppover bak tempelbygningene fikk vi endelig øye på det vi hadde kommet for – lange rekker med røde torii-porter! På hver og en var japanske tegn inngravert, noe vi fant ut var navnet på firmaet eller personen som hadde donert penger til porten. For 400.000 yen (omtrent 24.000 kr) kunne man få sin egen lille port på området. De største kostet over en million yen! Ikke akkurat innenfor vårt reisebudsjett…

Fushimi-inari-Japan-røde-porter9

Fushimi-inari-Japan-røde-porter13

 

Vi var ikke de eneste som hadde tatt turen hit denne dagen! Fushimi Inari var tydeligvis en populær ekskusjon for Kyotos innbyggere og asiatiske turister. Vi observerte både kjærestepar, barnefamilier og en og annen ensom fotograf.

Fushimi-inari-Japan-røde-porter15

Fushimi-inari-Japan-røde-porter8

 

Løvskogen rundt portene var frodig og grønn, og skapte en fin kontrast til de knallrøde portene. Revestatuer var plassert rundt her og der. De skal visstnok være risgudens budbringere.

Fushimi-inari-Japan-røde-porter11

Fushimi-inari-Japan-røde-porter7

Området der de røde portene står plassert er stort. Om man følger løypa hele veien kan man nå toppen av åsen med utsikt over Kyoto by, noe vi ikke hadde tid til denne gangen dessverre.

Fushimi-inari-Japan-røde-porter10

Fushimi-inari-Japan-røde-porter12

Fushimi-inari-Japan-røde-porter14

Praktisk informasjon:

Fushimi Inari Shrine ligger lett tilgjengelig fra Kyoto stasjon. Hopp på lokaltoget på Nara Line (gratis om du har JR Railpass). Stopp nummer to heter Inari, og rett ved stasjonen ligger inngangen til shrinet. Inngang er gratis.

Nå befinner vi oss i Beppu, en by langt sør i Japan kjent for varme kilder. Tyfonen ble heldigvis ikke så heftig som vi hadde fryktet. I to netter søkte vi tilflukt på et flott hotell midt i Hiroshima, mens regnet og vinden stormet fra seg. Flaks vi ikke dro ned til Okinawa slik vi hadde planlagt! Der traff stormen mye verre!

Relaterte artikler

Èn kommentar

  1. Renates Reiser

    Så mye fint! Sykt at alt er viet til risguden! Kan også godt tenke meg at det tar litt tid å komme inn i det praktiske og kulturen i Japan. 😛 God tur videre!

    Svar

Legg igjen en kommentar