Steike, tida går altfor fort her nede! Jeg har snart vært her to måneder allerede, og det er kun en måned igjen.. Det er så mye jeg fortsatt vil gjøre, se og oppleve her i India, men tida er knapp! 

Denne turen har vært en annerledes opplevelse for meg enn mine forrige backpackerturer. I starten var det virkelig uvant å skulle gjøre skolearbeid samtidig som jeg var i et helt nytt og spennende land. Men det har absolutt vært verdt det!

Å oppholde seg på et sted over lengre tid gjør at man kan sette seg mye mer inn i kulturen, politikken og religionen i området. Selv om jeg har sett færre steder enn jeg ville sett som backpacker, har jeg fått mye mer innsikt i hvordan menneskene her lever og fått sett mer av det store mangfoldet som finnes i India.

Høydepunkter og minner til nå:

 

Første møte med India med Hans Petter, og hans artig og uforutsigbare turer mange hyggelige indere..

Opplevelsen av å spise med hendene for første gang, og kjenne helt nye smaker og lukter…

Finne ut at skolenområdet jeg skal være på de neste ukene ser slik ut..

Lære om religionene i India, og se det i praksis!

Møte nye, hyggelige mennesker!

Klasseturer til interessante steder, her i Auroville.

Ferske kryddere, frukt og grønnsaker overalt! Mmm, deilig!

Langweekend i Kerala og en natt på husbåt..

Den siste tiden i India:

Fra i dag til i morgen skal klassen på tur til Chidambaram for å utføre et mini-field work i antropologi. Først skal vi gjøre våre egne observasjoner av ritualer og praksiser i et hindutempel, også skal vår nye, engasjerte foreleser, Thorgeir Kolshus, fortelle oss om hva som egentlig foregår etterpå. Artig!

Ellers begynner det å nærme seg eksamen nå, så det blir mye lesing og skriving om dagen. Et førsteutkast til religionseksamen skal leveres torsdag 29. mars. Hjelp!

Om bare 11 dager får jeg endelig se kjæresten min igjen etter over to måneder borte fra hverandre. Gleder meg no sykt! 😀 Jeg skal møte han i Chennai, og får derfor muligheten til å utforske den byen litt mer og.

Helga etter reiser vi mest sannsynlig med tog til et vakkert fjellområde ved navn Ooty. Det ligger på over 2000 meters høyde, så forhåpentligvis får vi kjølt oss ned litt og slappet av i vakre omgivelser.

11. april er siste skoledag, og etter det har jeg 10 frie dager før min hjemreise til Norge. Jeg har enda ikke bestemt meg for hvor jeg skal dra. Jeg har sett på flybilletter både til Andaman Islands, Kashmir og Delhi, men i april er temperaturen såpass høy at det rett og slett kan bli slitsomt å oppholde seg i deler av landet.

– Noen tips til hvor jeg bør dra de siste 10 dagene? 

Relaterte artikler

6 Kommentarer

 1. Maria

  Jeg ser for meg at noen dager i Goa kan være deilig – sand, sol, sjø og avslapping 😀

  Ser ut som du opplever mye spennende!

  Lykke til med eksamen 🙂

  Svar
 2. Muttern

  Så bra at du er så fornøyd med oppholdet til nå! Det må være interessant å kunne gå mer i dybden på denne turen. Lykke til med oppgaven din!

  Svar
 3. Robin

  Er ikke kashmir et ganske kjølig område ? vage minner sier iallefall det 🙂

  Svar
 4. Hamaca Reiseblogg

  Maria: Ja, Goa er et alternativ det og.. har tenkt på det flere ganger, men jeg har egentlig lyst til å se mer av nord, siden jeg bare har vært i sør til nå. Men mulig jeg burde velge et sted ved kysten der jeg kan få konsentrert meg om hjemmeeksamen 😛 Ikke lett å velge gitt..

  Robin: Tror det spørs hvor i Kashmir man drar, for jeg hørte noe om en vegg med varme fra sør som stoppet opp ved noen av fjellene der, så der var det visst fryktelig varmt.. Vi har faktisk en fra Kashmir på kurset her, så hadde egentlig vært gøy å blitt med han dit en tur =)

  Svar
 5. Else-Marie

  Heisann flotte, flinke, tøffe niese
  Artig å følge deg i India! Jeg er imponert over flotte bilder, malende beskrivelser og motet ditt! Nesten så jeg får litt reiselyst….. 🙂
  Ønsker deg og din kjære noen fine dager sammen, lykke til med eksamener og lov meg at du kommer deg vel hjem igjen. Klem!!
  PS: skal sikkert hilse fra «gutta»

  Svar
 6. Randomjenta

  Kan virkelig tenke meg at det har vært en utrolig opplevelse å være der nede såpass lenge, og i tillegg gå på skole. 🙂

  Tror nok det blir varmt rundt Delhi i den perioden. Hadde allerede da jeg var der et par dager med temperaturer rundt 39 grader. Hett! Andamanøyene ser heerligee ut da 😀 Ladakh frister også. Åh, vil se så mye mer av landet selv! 😛

  Svar

Legg igjen en kommentar