En helg mens jeg studerte Kulturstudier i Pondicherry tok noen klassekamerater og jeg turen til Mamallapuram, en by kjent for flotte gamle steintempler fra 700-tallet. 

Mamallapuram, også kalt Mahabalipuram, er en kystby i Bengalbukta som ligger omtrent midt mellom de større byene, Chennai og Pondicherry. Grunnen til at folk kommer hit er for å beundre de spesielle hindutemplene som ligger spredt rundt i området der. Måten mange av templene er hogget inn i fjellet er helt utrolig. Templene er også fylt med vakre utsmykninger av både dyr og guder.

TEMPLER

Mellom byens to hovedstrender kan man skimte to gråe murtårn. Det er her Shore Temple ligger, strengt bevoktet av en rekke steinkuer. Under besøket mitt visste jeg ikke mye om templenes historie, men likte atmosfæren godt. Jeg synes også det var spesielt gøy å studere de indiske turistene på området. Hvite turister var i stort mindretall, og vi bleike nordmenn ble derfor svært populære blant indere som gjerne ville ha et skrytebilde til familiealbumet.

Lengre inne i byen ligger det også en rekke templer hugget inn i fjellsider med svære kampestein liggende ved siden av. Området rundt er vakkert og frodig med grønne plener som blir hyppig brukt for piknik.

STRANDLIV

Det finnes også en lang sandstrand i Mamallapuram, men ikke forvent å få stranda helt for deg selv. Til tross for at inderne ikke liker å sole seg, brukes stranda flittig ved solnedgangstider og av lokale fiskere. Når sola har gått ned slås små boder opp på stranda og folk møtes for å hygge seg med familie eller venner.

SHOPPING

Når du er lei av gråe steintempler kan Mamallapuram også friste med shopping. Du har det typiske juglet med rare hatter og suvenirer i bodene langs veien, men det finnes også en del finere butikker med fargerike sengetepper, smykker, steinfigurer og klær. Og finner du ikke riktig størrelsen på en bukse du liker, tar det ikke lange tida for en av byens skreddere å ordne opp.

Praktisk info

Inngangsbillett til alle templene: 10 rupi (1 kr) for indere, 250 rupi (27 kr) for utlendinger – (snakk om forskjellsbehandling!)

Transport: To timer med lokalbuss fra Chennai eller Pondicherry.

Andre innlegg fra India:

 

Legg igjen en kommentar