Sett bort ifra den syke minibussturen opp til Ilam, ble resten av oppholdet pur avslappelse! Bare synet av de grønne åsene bekledd av kortklipte tebusker og åkerlapper i terasser, fikk hjerterytmen til å sakke ned. 

ilam-nepal-sunset-tea
Bostedet jeg hadde fått anbefalt av Ritika lå en svingete taxitur opp fra sentrum av Ilam. Ute på skrenten over teppet av te klamret Chiyabari Cottage seg fast for å gi oss besøkende en slående vakker utsikt til frokost! Og for ikke mer enn 90 kroner natta fikk jeg et stort rom med panoramautsikt utover teplantasjene, flatskjerm-TV, gratis wi-fi og et eget akvarium med gullfisk! Hvor kult er ikke det!? Det eneste jeg savnet noe veldig var varmt vann – det var ikke særlig fristende å dusje i iskladt vann når temperaturen på rommet var rundt 15 grader!

Ilam-Nepal

Ilam-Nepal-flowers

Fra bostedet mitt snodde det seg stier og grusveier i alle retninger gjennom det idylliske landskapet. Heldigvis var det liten sjanse for å gå seg vill, siden man stort sett hele tiden hadde god utsikt utover Ilams omkringliggende åser. På mine spaserturer tuslet jeg gjennom mengder av te, samt kom forbi små landsbyer med klynger av bambushus eller fargerike murhus. Utenfor nesten samtlige boliger stod en rekke potteplanter og hang en klesvask på en snor.

En sak som derimot gjorde meg trist i Ilam var folks totale mangel på respekt for naturen. Langs de aller fleste veier og stier lå tomme godteriposer, flasker og avissider strødd! Jeg har blitt vant til å se hauger av søppel både i Nepal og India, men å se vakre naturområder som dette bli søla ned av plast gjorde meg vondt..

Ilam-Nepal-farming

Ilam-Nepal-house

Som forventet var det svært få vestlige turister i Ilam, jeg så kun fire på mitt todagersbesøk. På mine vandringer rundt i området fikk jeg derfor mange rare blikk fra de lokale, samt spørsmål om hvor jeg var fra. Utover dette spørsmålet var imidlertid engelskkunnskapene heller dårlige, så det ble mye tid med mine egne tanker.. Selv om det fremdeles føltes litt uvant å være helt alene på reise, merker jeg også hvor utrolig behagelig det er. Jeg kan jo faktisk legge opp dagen akkurat som JEG vil! Tiden min i Ilam ble derfor dominert av tre ulike aktiviteter som så ble gjentatt:

1. Spise deilig nepalsk mat – dal bhat og momos, samt drikke søt masalate med melk.
2. Spasere rundt på stiene – og sette meg ned mellom tebuskene for å notere ned noen nye ideer jeg plutselig fikk.
3. Kontorarbeid – legge inn bilder, skrive blogginnlegg, svare på mail og levere inn oppgave til et onlinekurs jeg er med på.

Ilam-Nepal-ChiyaBari-Cottage

Ilam-Nepal-tea-plantations

Jeg gruet meg en del til veien ned fra Ilam igjen, men heldigvis var jeg nå bedre forberedt. Jeg skaffet meg en bedre sitteplass i minibussen og plugget i øreproppene med en gang den skingrende musikken kom på. Minibussen var heldigvis ikke like full denne gangen, og sjåføren tok det mer rolig nedover. I ettertid hørte jeg at denne sjåføren har kjørt samme rute hver dag i seks år, så han er jo ganske erfaren!

Ilam-Nepal-tea-landscape

Ilam-Nepal-bamboo-tea

Nå er jeg tilbake i Damak hos Ritika igjen. Hun er utrolig snill og lar meg få låne plass i sengen hennes så lenge jeg måtte ønske! Det kommer snart et innlegg om oppholdet mitt her også! Blir trolig her til over helga, men så tenkte jeg å ta en tur til Pokhara, et populært turiststed i et fjellområde like nedenfor Annapurna (en del av Himalaya med mange 8000-meters topper) lengre vest i Nepal..

Relaterte artikler

3 Kommentarer

  1. GlobetrotterElisa

    Momos!!!! Åååhhhhh….., nå fikk jeg skikkelig flashback på da jeg var i Sikkim. Det er jo sååååå nam nam! Kos deg videre og lykke til med minibussturen ned igjen!

    Svar
  2. Lise-Marie Lia

    For et fantastisk vakkert landskap! Høres ut som en utrolig behagelig måte å reise rundt på, spesielt når man reiser til steder nesten tomme for turister 🙂 Spennende lesing!

    Svar

Legg igjen en kommentar