annonTOKYO – ditt enorme beist av en by! Du møtte oss med et kaos av mennesker, neonlys, kjøpesentre og lyskryss. Likevel gjemmer du en stor mengde sjarmerende hemmeligheter som er vanskelig å legge merke til ved første øyekast. Med god tid kan du nok temmes, men å virkelig bli kjent med deg krever livslang tålmodighet og eventyrlyst! 

Vi satt av en uke til Tokyo – en tidsperiode jeg svært sjelden gir en storby. Men en uke viste seg fort å være så altfor, altfor lite! Å få en ordentlig oversikt over Tokyo var bare å glemme! I stor-Tokyo bor det hele 36 millioner mennesker! Tenk på det! For meg føltes hver bydel som en egen storby i seg selv!

 

ET PAR TOKYOTIPS…

 • Bestill bosted god tid på forhånd! Hotellene i de mest populære, sentrale områdene blir fort dyre eller fulle!
 • Beregn MINST en uke i byen! Det er så sinnsykt mye å oppleve der! Eller hvorfor ikke tilbringe flere uker/måneder der og virkelig komme inn i japansk språk og kultur? Med EF kan du for eksempel både dra på språkreise eller studere ett år i Tokyo!
 • Selv om kollektivsystemet i Tokyo tar tid å forstå, er det en genial måte å komme seg rundt. Det kan imidlertid være lurt å leie seg en trådløs wi-fi router, slik at Google Maps kan gi deg retningen til riktig utgang fra undergrunnsbanen.
 • Få med deg en temarestaurant eller tre! Tokyo kryr av morsomme og kreative spiseopplevelser! Vi besøkte blant annet fengselsrestauranten, LockUp, Robot Restaurant og Alice in Magic Land – mer om dem kommer forhåpentligvis snart i et eget innlegg!

 

Vi endte opp med å besøke syv av Tokyos bydeler, noe jeg forsåvidt er veldig fornøyd med. Å oppleve hvordan hver bydel vi besøkte kjentes spesiell på hver sine måter var fascinerende!

Her er et tilbakeblikk på bydelene vi utforsket:

 

1. SHINJUKU

For en syk verden av neonlys, var min første tanke da jeg opplevde Shinjuku om kvelden! Fargesprakende, blinkende lys slåss om oppmerksomheten vår mens vi gikk gjennom Shinjukus travleste gater.

Det andre vi fort la merke til var alle de dresskledde mennene. Flesteparten av dem hastet fra gangfelt til gangfelt, en gjeng andre stod og røyket på offentlige røykeplasser, to dresskledde kollegaer hev i seg et kjapt ramen-måltid før neste møte, mens en enslig fyr stod og sjanglet i veikanten.

 

Selv om gatene stort sett er brede og svære i Shinjuku finnes det også smalere, koseligere gater med papirlamper og nuddelsjapper.

 

Spillemaskinene blir sjelden kalde i løpet av en vanlig kveld i Tokyo!

 

I øst-Shinjuku finner du Tokyos Red Light District. Vi havnet der tilfeldig på en av våre gatevandringer rundt i Shinjuku, og jeg kan ikke si det ligner mye på andre underholdningsdristrikter jeg har vært borti før. Hovedgrunnen er plakatene med altfor stylede gutter som etter min bedømming ser ut som 15 åringer! De jobber som hosts for å underholde (uten stripping og nakenhet) rike, gifte kvinner eller andre hostesses.

I dette området finnes også mengder med Love Hotels der rommet betales per time, ikke per natt.

 

I vest ligger businessdistriktet med store mengder skyskrapere. Vi tok heisen opp i den 243 meter høye Tokyo Metropolitan Government Building for å se på utsikten over byen.

 

 

2. YANAKA

Å dra fra Shinjuku til Yanaka var som og plutselig komme til en helt annen by, selv om vi fortsatt befant oss i Tokyo. Stressnivået og dressnivået ble skrudd ned på et minimum. Husene var i vanlig høyde med koselige, grønne hager. Fasade var også noe mer slitt, noe vi så klart fant veldig sjarmerende og fotogent!

 

Det første som møtte oss i Yanaka var en skjønn kattebutikk full av katteeffekter i alle størrelser og fasonger. Jeg hadde allerede fått med meg at japanerne var glade i katter, men denne butikken tok kaka! Jeg dro Thomas litt motvillig med inn og snoket rundt etter en ny kattefigur. Jeg hadde jo bare kjøpt fire kattefigurer til nå på turen – klart det var plass til en til!

 

Yanaka kan trygt beskrives som en superkoselig bydel – til og med bussen hadde søte pandaører og øyne!

 

Mens vi spaserte rundt i Yanaka fant vi også et litt merkelig område full av steinstøtter. Det viste seg å være et tempel fra 1666 kalt Jomyo-in Temple. Det spesielle ved dette tempelet var at det sent på 1800 tallet var en monk som bestemte seg for å lage 1000 steinstøtter formet som Jizo, en gud som voktet over barna. Da han hadde laget de 1000 steinstøttene bestemte han seg for å utvide prosjektet. Neste mål var å lage 83000 til! Åttitretusen!!

Jeg tviler på at alle de 84000 steinstøttene av Jizo er på dette området i dag, men mange var det hvert fall!

 

 

3. SHIMOKITAZAWA

Shimokitazawa er et funky shopping- og utelivsområde i bydelen, Setagaya. Her fant vi (heldigvis) lite Dolce & Gabbana, men heller morsomme småbutikker med en veldig kreativ og annerledes varebeholdning.

 

Gatene i Shimokitazawa er fargerike, gjerne dekorert med gatekunst og artige skilt. Vi fant både antikk-butikker, altmulig-butikker du har vanskeligheter med å finne veien ut av og caféer med utstoppede afrikanske dyr.

 

 

4. SHIBUYA

Googler du Shibuya vil du få opp tusenvis av bilder fra bydelens hovedattraksjon – gigalyskrysset med tre store fotgjengeroverganger. Dette måtte vi så klart sjekke ut! Mitt førsteinntrykk var størrelsen på krysset skuffet litt ut ifra forventninger jeg hadde fått fra bilder og filmer. Men så ble jeg plutselig veldig forundret over hvordan en så stor menneskemengde kunne samle seg mellom hver grønne mann!

 

Som i alle de andre bydelene i Tokyo finnes også gode shoppingmuligheter i Shibuya, men her brukte vi ikke så mye tid.

 

 

5. KOREATOWN

På vår vei inn i Koreatown fikk vi en merkbar følelse av fastlands-Asia. Sidegatene var smale med annerledes gatemat og butikkvarene tøyt utover fortauene.

 

Hvor enn vi vendte oss fant vi butikker fulle av K-pop-effekter (Korean Pop Music). Ønsker du puter, vifter, klistremerker eller plakater av de glatte K-pop-artistene, er dette stedet å gå!

 

Kattedilla del 2 – I Koreatown fant vi en dyrebutikk med noen helt nydelige kattepuser plassert inne i glassbur. Stakkars små! Fikk så vondt av at de ikke hadde noen plass å leke på.. Kattepusene kostet 6000-20000 kroner! I tillegg solgte de søte, men trange klesplagg til dyra.

 

Og mens vi var i Korea måtte vi jo også prøve litt koreansk mat. Menyen var som vanlig ikke på engelsk, derfor har jeg ikke peiling på hva jeg spiste – bare at det var en slags tofugryte. Men den var i alle fall veldig sterk og velsmakende!

 

Vi kom også forbi en fyr med nisselue som lagde et merkelig godteri av lange tynne tråder. Trådene ble surret sammen til små hvite klumper. Godteriet skulle visstnok være laget av mandel og honning. Vi kjøpte en eske for å prøve selv. Klumpene hadde en morsom og veldig melete konsistens, men smakte søtt og godt. Jeg anbefaler imidlertid ikke å ta mer enn en av gangen!

 

 

6. HARAJUKU

Harajuku er tenåringjentenes favorittbydel med sitt store utvalg av spesielle klesbutikker. Men for oss ble handlegata mer et artig sted å fotografere og observere alle de rare klesstilene enn å shoppe selv.

 

Crepes er veldig populært i Tokyo og fylles med alt mulig rart!

 

Bildet under viser inngangen til et av kjøpesenterne i Harajuku – en ganske forvirrende men veldig fotovennlig vegg av speil vridd i alle retninger.

 

På leting etter de utkledde lolita-ungdommene (unge japanere med motestil inspirert av rokkoko og den victorianske) i Yoyogi Park kom vi over Meiji Jingū, et vakkert tempel inne i et lite skogsområde.

 

Selv om vi ikke fant mange av de lolitakledde ungdommene i Harajuku kom vi isteden over en annen morsom attraksjon; en kostymeparade hvor alle Disneys eventyrfigurer var til stede! Bildene fra paraden har jeg imidlertid puttet i et eget innlegg.

 

 

7. AKIHABARA

Møtet med teknologi-bydelen, Akihabara, har jeg skrevet om i et eget innlegg!

 

Linken fra EF i dette innlegget er sponset, men opplevelsene og skildringene er mine egne.

Andre innlegg fra Japan:

 

Relaterte artikler

2 Kommentarer

 1. Ina

  Wow! For en fin artikkel med flotte bilder. Men stakar pusekattene som satt i glassbur ja, håper de fikk et nytt hjem fort.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Tusen takk, Ina! Ja, synes fryktelig synd på de små pusekattene altså! Men hadde ikke rå til å ta med meg en hjem dessverre.. =/

   Svar

Legg igjen en kommentar