Hanoi kan virke både stor og skremmende om du ankommer byen i mørket, men mellom juglete butikker og rader med scootere finnes uventede overraskelser… 

hanoi-street-vietnam

Det var vår første kveld i Vietnam. Overgangen føltes uendelig stor fra Hong Kongs skinnende skyskrapere til Hanois grå murhus. Mange nye inntrykk, lukter og lyder vi aldri hadde vært borti. Vi var skrubbsultne, så nå var det også på tide med noen nye smaksopplevelser!

Sakte men sikkert beveget vi oss kvartal for kvartal fra hotellet. Vi måtte hele tiden passe på å memorere veien hjem, siden det var bekmørkt og vi ikke hadde kart med oss. Scootere, mopeder og biler raste forbi oss. Å krysse gata var et mareritt. Ingen fotgjengerovergang eller trafikklys – her var vi overlatt til oss selv.

hanoi-food

Mellom et par juggelbutikker fikk vi plutselig øye på et åpent murrom innredet med blå barnestoler og bord. På gulvet omringet av en hel haug grønnsaker, satt ei dame som tydeligvis både var kokk og servitør. Litt skeptiske, men mest nysgjerrige gikk vi inn til damen. Hun fylte flere tallerkener med deilige grønnsaker, kjøtt og chips, og viste oss plass ved et av barnebordene. På midten av bordet stod en slags primus der vi kunne steke vår egen mat, samt noen oljer. Genialt påfunn! Selve lokalet var grått og kjedelig, men de fargerike grønnsakene ga stedet liv og kroppen matlyst.

Maten ble nydelig, og vi stekte i flere omganger til tallerkenene ble tomme og magene mette. Et koselig matminne fra Hanois gater..

Relaterte artikler

8 Kommentarer

 1. Annikens Verden

  Det er helt fascinerende hvor mye god, spennende, fargerik og smakfull mat som serveres på fortauskanten i Hanoi! Har spist mye mat fra gatebodene i Asia 🙂 Et av mat høydepunktet i Hanoi, var da vi snublet innom en restaurant anbefalt av Lonely Planet, og spiste noen fantastiske «fresh springroll». Vi valgte ingrediensene selv, og rullet «springrollen» sammen. Nydelig!

  Foruten om maten, husker jeg trafikkaoset i Hanoi.Trafikken i Hanoi er kaotisk! Tutende mopedister på kryss og tvers. Litt skummelt å krysse gatene! Vietnam er foreløpig et av mine beste ferieminner! Favoritten er elvecruice på Mekong elven 🙂 Her er linken til innlegget jeg har skrevet om Hanoi: http://www.annikensverden.com/sjarmerende-hanoi/

  Nyt helgen! 😉

  Svar
 2. iThailand.no

  Spennede innlegg. Denne type bespisning finner man også i Laos og Thailand, ofte organisert som store bufeeter der man henter råvarer og koker ved bordet. Artig lesning og bilder!

  Svar
 3. Maria

  Oj, så stilig da! Skikkelig uvanlig måte for oss nordmenn å spise på iallfall 🙂 Så veldig godt ut 🙂

  Svar
 4. Hamaca Reiseblogg

  Takk for mange hyggelige kommentarer! En uvanlig middag det her ja – og den har festet seg som støpt i hjernen min. Rart hvordan sånne små ting kan gjøre inntrykk! =)

  iThailand: Kjempeartig at dette er ukens blogginnlegg! Takk skal du ha 😉

  Beklager litt sen respons, men har vært veldig travel denne helga. Rett før eksamensinnlevering av en dokumentarfilm, så jeg har jobbet tre dager i strekk med filming og redigering..

  Svar
 5. Annikens Verden

  Lykke til med eksamensinnlevering! Tvi tvi 🙂

  SV: Det er jammen bra det er mange ildsjeler som redder våre kulturskatter! 🙂 Jeg husker jeg leste innlegget ditt fra Bondens marked på Bryggen i sommer. Vi var der en tur vi også. Kjøpte ost og svele 😉 Nesten litt rart å ferdes på bryggen og fisketorget om sommeren, så mange som tar deg for å være turist 😉

  Svar
 6. karmaliving

  Oi, så spennende:) Hadde sikkert vært skeptisk til maten, men det er jo en fordel å få steke det selv, så vet man at kjøttet blir gjennomstekt ihvertfall;)

  Svar

Legg igjen en kommentar