I dette innlegget beskriver jeg hvordan du kan skaffe ekspressvisum til Myanmar i Bangkok i løpet av en dag.

OPPDATERING: Nordmenn kan nå søke e-visum som turist til Myanmar! Det gjelder hvis du skal fly inn til en av disse tre flyplassene; Yangon, Mandalay eller Nay Pyi Taw, eller krysse en av disse tre grenseovergangene; Tachileik, Myawaddy eller Kawthaung. Visumet gjelder for maks 28 dager og koster 50 USD. Gå inn HER for å fylle inn søknad. (Oppdatert mars 2017)

Da jeg skulle reise til Myanmar i 2012 valgte jeg å søke visum i Bangkok istedenfor hjemmefra fordi det både var billigere og gikk mye fortere.

Det var ikke bare bare å finne Myanmars Ambassade i Bangkok, men etter litt surring rundt i området fant vi en hvit bygning med en lang rekke mennesker foran. Vi hadde på forhånd hørt om køene som kunne oppstå, og var heldigvis litt forberedt. Her var det bare å smøre seg med tålmodighet.

Praktisk info om Myanmars Ambassade i Bangkok:

Adresse: 132 Sathorn Nua Rd (det letteste er å gå av på Surasak BTS Metrostasjon og gå et lille stykket derfra. Vi hadde nemlig vanskeligheter med å finne en taxisjåfør som visste veien til ambassaden)
Åpningstider: 09:00–12:00 (for å søke visum) og 13:00–16:00 (for å hente visum), man-fre

Hva som kreves for å få visum til Myanmar:

 • Pass som er gyldig i seks måneder. Du må levere en kopi av passet ditt. Hvis du ikke har fikset dette på forhånd finnes det en printshappe i samme gate som ambassaden.
 • To passbilder. Klipt opp og festet på søknaden med lim.
 • En ferdig utfylt visumsøknad. Man får søknadspapirene på kontoret og fyller dem ut der.
 • En utfylt ansettelseshistorikk. Det har vært noe snakk om at man bør unngå å nevne om man har jobbet som journalist eller fotograf.
 • 810 baht for todagersvisum, eller 1250 bath (250 kr) for ekspress. Du vil trenger bevis i form av flybilletter med avreise innen 48 timer for å få godkjent ekspressvisum (visum du får samme dag).

 

Etter omtrent en time var vi innenfor, og fikk fylt ut søknadspapirene som fantes borte ved skranken. Deretter måtte man stille seg i den første køen for å få levert papirene. Man fikk da et nummer som ble ropt opp litt senere for at papirene skulle være godkjent og klare til behandling. I skranken fikk vi beskjed om å møte opp mellom kl 13.00 og 16.00 samme dag for å plukke opp visumet.

Da vi skulle hente visumet senere på dagen var køen fortsatt nokså lang, men behandlingen gikk nå mye fortere.

Selv om prosessen krevde litt tid og tålmodighet, var det absolutt ikke noe problem å skaffe visum på denne måten! Og vi sparte en god del penger på å fikse det i Bangkok istedenfor i Norge.

Andre innlegg fra Myanmar:

Relaterte artikler

4 Kommentarer

 1. Tor Øivind Fjeldstad

  Hei.

  Litt utfyllende info og noe nytt:

  Tar du BTS – Sky Train MOT Bang Wa skal du tilbake 2 – 300 meter på togets høyre side (Exit 1 eller 3) på Surasek. Inn første sidegate til venstre etter Bangkok Chrisrian College. Åpningstidene er nå 0900 – 1200 for søking og 1530 – 1630 for henting. Du kan ikke søke om ettermiddagen eller hente om formiddagen. Passbildet måtte være «ordentlig» bilde. Print på vanlig papir ble ikke godtatt. Heldigvis står det en liten van på utsiden som både kopierer pass og tar passbilder i løpet av 5 minutter.

  Svar

Legg igjen en kommentar