Trenger du visum til Sri Lanka? Dette er en guide som forklarer søknadsprosessen for å skaffe 30 (ETA) eller 90 dagers visum til Sri Lanka før du reiser, og hvordan du kan forlenge visumet mens du oppholder deg i landet.

Jeg tar forbehold om at denne informasjonen om Sri Lanka-visum kan endre seg etter at dette innlegget er skrevet. Kom gjerne med tilbakemelding og erfaringer i kommentarfeltet under, hvis du har noen. 

 

Greit å vite om turistvisum til Sri Lanka:

 • Turistvisum er ment for deg som skal på ferie, besøke familie/venner, skal gå igjennom en medisinsk behandling eller være med på arrangementer.
 • Du har ikke lov til å jobbe med hverken betalt eller ubetalt arbeid på turistvisum.
 • Når du har fått innvilget turistvisum må du reise inn i landet innen tre måneder, ellers blir visumet ugyldig.

 

Visum til Sri Lanka på nett / ETA (maks 30 dager)

Skal du til Sri Lanka på en under 30 dagers reise er det ETA-visum du skal velge. Dette er en visumsøknad på nett der du kun trenger å fylle inn informasjon om deg selv og betale med kort.

Hva trenger du?

 • Basisinfo (navn, fødselsdato, nasjonalitet osv.)
 • Passinformasjon (passnummer, utstedelsesdato og utløpsdato)
 • Avreisedato
 • Navn på flyselskap og flight nummer
 • Adresse på Sri Lanka (her kan du bruke adressen til et hotell du skal bo på)
 • Et bankkort til betaling (35 USD)

 

Slik gjør du: 

1. Finn frem til søknadsskjemaet. Gå inn på denne nettsiden for å starte utfyllingen av e-visum/ETA. Trykk på fanen der det står Apply, og på den nye siden som kommer opp om Terms and Conditions skroller du til bunnen og trykker I agree. I sidebaren til venstre under Tourist ETA trykker du på Apply for Individual/Group ut ifra om du skal søke bare for deg eller flere.

2. Fyll ut skjemaet. Fyll ut alle de blanke feltene. Gå videre, og betal 35 USD med bankkort.

3. Se etter bekreftelse på mail, slik at du vet at søknaden er mottatt. Det tar vanligvis under 24 timer å få svar på søknaden. Hvis e-posten starter med «We are pleased to inform that your application for ETA has been approved…» betyr det at søknaden er godkjent.

Visumet (ETA) er registrert elektronisk via passnummeret ditt. Det er vanligvis ikke nødvendig å ha med en utskrift av e-post bekreftelsen, men for å være på den sikre siden kan det være greit likevel.

 

Hvis du vil oppholde deg på Sri Lanka over lengre tid enn 30 dager har du to valg:

 1. Søke om 90 dagers visum på ambassaden i Oslo – lurt å gjøre minst 14 dager før avreise
 2. Søke om ETA på nettet, og forlenge det med 60 dager i Colombo – dette tar 4 timer

 

Søke om visum på ambassaden i Oslo (maks 90 dager)

1. For å søke om visum til Sri Lanka på ambassaden trenger du følgende: 

 • Ferdig utfylt søknad – Last ned søknaden her. Scroll ned til Visa og trykk View der det står Tourist Visa.
 • Gyldig pass – Må være gyldig i minst 6 måneder fra ankomstdatoen til Sri Lanka
 • 2 passbilder i farger – Dimensjoner: 4,5 cm x 3,5 cm
 • Utskrift av flybillett tur/retur – de aksepterte utskrift fra bookingside da jeg var der
 • Utskrift av siste lønnsslipp eller fra bankkontoen
 • Penger – du kan enten betale cash på kontoret, eller overføre beløpet til ambassadens bankkonto. Det koster 575 kr for single entry eller 855 kr for double entry.

2. Møt opp på visumkontoret på Skøyen i Oslo og lever inn alt som ble nevnt ovenfor. 

Adresse: Sjølyst Plass 2, 0278 Oslo

Visumkontoret er åpent mellom kl 09.00 og 12.30.

Sjekk bildet nedenfor for å finne riktig inngang. Ta heisen opp i fjerde etasje.

 

3. Lever søknaden i luka og svar på eventuelle spørsmål. Ta godt vare på kvitteringen du får!

Du kan forvente at det tar opp til 10 arbeidsdager å få svar på visumsøknaden.

4. Hent visumet. Du vil få en SMS når visumet er klart. Jeg fikk beskjed om at jeg kunne hente mitt etter 8 dager. Passet hentes samme sted mellom kl 09.00 og 12.30 på hverdager.

Hvis du velger å sende søknaden i posten bør du søke minst en måned før reisen til Sri Lanka.

 

 

Visumforlengelse i Colombo (vanligvis 60 dagers opphold)

Prosessen for å forlenge visumet i Colombo er nokså langtekkelig. Det tar vanligvis fire timer fra du kommer til kontoret til du går ut med et ferskt visum i passet. Hvis du synes det høres ille ut kan du trøste deg med at det var mye verre før. Visumkontoret er nå moderne og bedre organisert. Det har air condition, vestlig toalett og mulighet til å kjøpe snacks og kaffe. Tar du også med deg en god bok vil ventetiden ikke føles så lang.

1. Last ned skjemaet for visumforlengelse her, og fyll ut før du drar (du kan også få tak i skjemaet på kontoret, men for å spare tid anbefaler jeg å gjøre alt papirarbeidet ferdig på forhånd). Ta også med et passbilde som du limer på ruta i skjemaet. Hvis du ikke har passbilde kan det tas på kontoret (250 LKR), men husk da å ha med en limstift siden bildet skal sitte fast på søknaden når du leverer den.

2. Reis til visumkontoret i Colombo

Visumkontoret var tidligere ganske nærme sentrum av Colombo, men ligger nå litt utenfor byen i Battaramulla, langs Sri Subhuthipura Road. Enkleste måten å komme seg dit på er å laste ned appen PickMe, som er en tuk tuk-versjon av Uber. Med den kan du bestille en tuk tuk fra akkurat der du befinner deg og plotte inn Immigrasjonskontoret. Du kan også se eksakt pris.

Husk å være der tidlig, helst før kl 10! Ellers kan du risikere at prosessen tar enda lengre enn 4 timer!

 

Dette er adressen du skal til:

 

3. Finn riktig kontor! Når du ankommer Department of Immigration and Emigration går du inn hovedinngangen, og igjennom det første rommet med mange rekker med stoler. På andre siden går du ut og inn i den neste bygning. Finn heisen og ta den til fjerde etasje. Ut fra heiskorridoren går du til høyre og inn i dette rommet:

 

4. Start visumprosessen. Gå til registreringsskranken (Token Issuing Counter). Der vil du få en nummerlapp. Ta godt vare på denne lappen gjennom hele dagen, siden dette er lappen du skal vise når du skal hente visumet ditt igjen.

Sett deg i venteområde C foran der det står Token Calling Counter. Vent på at nummeret ditt kommer opp på skjermen og gå til skranken. Søknaden din vil bare bli sjekket kjapt før du blir sendt videre til område B. Denne delen tok 1,5 time da jeg var der.

 

For å finne Område B må du ut av kontorlokalet, forbi heisene og til venstre inn på et nytt venteværelse. Numrene vil komme opp i flere rekker på en TV-skjermen som markerer de ulike kontorene. Vent til nummeret ditt kommer opp på skjermen, og deretter vent ved ditt kontor til nummeret kommer opp på skjermen der. Gå inn, lever pass og søknad, og svar på eventuelle spørsmål.

Gå så inn i Område C igjen, der du startet og finn Payment Waiting Area. Vent til nummeret ditt kommer opp på skjermen og betal visumavgiften. Du vil da få en kvittering som du tar med inn til neste området sammen med nummerlappen din.

Pris for nordmenn for forlengelse av Sri Lanka-visum: 32,70 USD (mars 2018). Du kan betale både i LKR og USD, eller med bankkort.

Gå til Passport Issuing Area. Her er det også en TV-skjerm, men den fungerte ikke da jeg var der. De ropte heller opp numrene nå og da, og da gjelder det å være oppmerksom. Når ditt nummer blir ropt opp går du bort til skranken, viser kvitteringen og får passet med visumet inni.

Gratulerer! Visumet ditt er endelig klart!

 

Kjekt å vite om forlengelse av visum til Sri Lanka:

 • Visumet ditt kan forlenges uavhengig om du har 30 dagers e-visum eller 90-dagers visum fra før.
 • Returbillett har ikke vært nødvendig for meg og de andre nordmennene jeg kjenner som har forlenget visumet i Colombo. Men du bør være forberedt hvis det kommer spørsmål om hva du skal gjøre på Sri Lanka og hvor lenge du skal være der.
 • Hvis du søker om forlengelse og allerede har oppholdt deg på Sri Lanka i 90 dager, vil det bli lagt på en skatt på 10.000 LKR.
 • Selv om jeg søkte en uke før mitt 90 dagers visum gikk ut ble den nye visumtiden beregnet fra den dagen mitt 90-dagers visum gikk ut. Du får altså 60 ekstra dager fra den dagen ditt forrige visum går ut.
 • Det er toalett (uten dopapir) og en liten kiosk som selger drikke og litt mat på visumkontoret. Og rett ved inngangen til den første bygningen du gikk inn er det en kantine med veldig god ris og curry til bare et par hundre rupee.

 

Les andre innlegg fra Sri Lanka

Relaterte artikler

Èn kommentar

 1. Reiselykke

  Hei Ingeborg
  Et nyttig innlegg for den som har lyst å reise lenger enn turistvisum tillater.
  God tur videre ut i verden 🙂

  /Mette

  Svar

Legg igjen en kommentar