Phi-Phi-Island-Thailand14

Phi Phi er en av plassene jeg likte meg best som backpacker. Det er øya uten bekymringer og hverdagsliv. Her er hver dag en fest og en fryd! Bekymringene forsvinner, og du sitter i en solstol med en fersk fruktshake om dagen og en whiskey-bucket om kvelden.

Velkommen til Phi Phi!

Phi-Phi-Island-Thailand11

Phi Phi Don er hovedøya, hvor du finner et lite sentrum liggende midt mellom to vakre strender. Inne på øya kan kun sykler og gående ferdes gjennom gatene med små restauranter, barer og butikker. Det finnes 7/11-butikk på øya, men ellers er det ikke noen kjøpesentre eller store matbutikker. Bare små, koselige sjapper langs veien, der du så klart må bruke pruteskillsa dine. Her og der ligger hosteller i forskjellige prisklasser. Prisene ligger på rundt 500-1000 bath pr natt for et dobbeltrom.

Phi-Phi-Island-Thailand13Nordstranda, der man kommer inn med ferja.

Phi-Phi-Island-Thailand9Sørstranda, der de fleste pleier å ligge om dagen.

Det er ikke så vanskelig å finne seg sin egen lille del av stranda. Kanskje finner du en huske eller en hengekøye også? Legg deg oppi og nyt lyden av bølgene som slår mot stranden…

Utflukter kan arrangeres med longtailbåt til for eksempel Maya Bay (der The beach ble spilt inn) på Phi Phi Leh. Dykking og snorkling er også mulig i område rundt Maya Bay, men på grunn av mye trafikk av folk og båter er vannet ikke helt klart. Pass på å komme til Maya Bay når det er høyvann, ellers kommer du til å bli veldig skuffet over stranda (på bilde nedenfor til høyre).

Phi-Phi-Island-Thailand8

Phi-Phi-Island-Thailand12

Phi-Phi-Island-Thailand7

Om du blir tørst eller småsulten er det bare å stikke bortom nærmeste lille café. Der selges gjerne deilige fruktshaker som blandes til deg der og da. Banan, melon, jordbær, vannmelon, mango eller ananas, eller en miks? Mmm, nydelig uansett. Deilige, nystekte pannekaker er også lett å få tak. For rundt 5’ern får du en pannekake med banan, sjokolade, syltetøy, honning eller peanutsmør. Min favoritt er banan og syltetøy!

2014-11-11_0022

Når du begynner å føle deg ferdig med sol og bading for dagen, kan en tur opp på View Point være en flott opplevelse. Først må du imidlertid svette deg oppover en god del trappetrinn. Soloppgang og solnedgang er to populære tidspunkter å besøke View Point. Øya blir badet i nydelig, oransj lys, før sola forsvinner ned bak andre siden av øya.

Phi-Phi-Island-Thailand6

..og når vi er inne på fine solnedganger. Øya har mange av de!

Phi-Phi-Island-Thailand1

Tid for middag! Hva frister i dag? Mexicansk, indisk, italiensk eller et billig thaimåltid – Phi Phi har det meste! Deretter er det bare å trekke ned på stranda der barene ligger på rekke og rad. Hver kveld blir stoler og puter plassert på stranda slik at man alltid kan ha tærne i sanda og høre bølgene slå.

Fireshow er en stor del av kveldsunderholdninga her på Phi Phi. Før jeg kom til Thailand hadde jeg aldri sett dette før, men her på øya finnes det firedancere på annenhver bar. Enten de har stenger med ild på enden, eller kjettinger med ildkuler på. Det er helt rått å se på! De svinger dem rundt og hiver dem opp i været. Du kan nesten føle deg som i transe, etter å ha sett på det en stund. Noen barer, som Apache og Carlito’s, kjører et show samme tid hver kveld, med mange stilige nummere som er verdt å få med seg. Under oppholdet vårt lærte vi også litt av fireshow-kunsten selv.

Phi-Phi-Island-Thailand15Phi-Phi-Island-Thailand5

Mellom fireshowene finnes også andre ildaktiviteter som alle kan være med på. Brennende hoppetau, limbo og ringhopping er av de mest populære, og kan være morsomt å teste ut. Men pass på at du ikke har drukket FOR mye før du prøver dette…

Phi-Phi-Island-Thailand4

På Phi Phi er det ikke vanskelig å bli kjent med folk. Backpackere finnes overalt og thaiene som jobber med fireshow eller i barene er også veldig koselige.

Phi-Phi-Island-Thailand10

Ta deg en Chang og sette seg ned og nyt livet på reise! Hvis du vil gå for litt sterkere saker, bør du bestille en bucket neste dag. Buckets kan du enten kjøpe og blande selv på gata, eller kjøpe i en bar. De billigste er gjerne med en lokal whiskey og blandevann, men det er også disse du blir dårligst av har jeg smertelig erfart.. Ellers har du også vodka/redbull-buckets. Oppi bøtta får du også en haug sugerør. På den måten kan du dele drinken med resten av vennene dine. Genialt 🙂

Ellers er det en del andre søte, skumle og rare dyr på øya og. Vi hørte historier om slanger, men jeg så aldri noen mens jeg var der.

Phi-Phi-Island-Thailand2Phi-Phi-Island-Thailand3

Nyt oppholdet!

Legg igjen en kommentar