Whitsunday-Island-seilbåt-Australia

Været var nydelig og gradestokken viste godt over 30 grader da vi gikk mot havna for å finne seilbåten vi skulle tilbringe de neste tre dagene på. Sammen med 13 andre turister fra ulike steder i verden møtte vi opp ved den 14 meter lange seilbåten, Mandrake. Nå skulle Queenslands skjærgård utforskes!

Whitsunday-Island-seilbåt-Australia9

Skippern vår var en hardbarka aussie, som kjente farvannet ut og inn. Kokken/guiden var ei engelsk, livatt jente som het Rachel. Resten av gjestene var en familie fra Mosjøen, to amerikanere, to italienere, to fra Frankrike og en fra Spania. Båten vi alle skulle bo på bestod av to rom der det var sengeplasser til alle.

Whitsunday-Island-seilbåt-Australia3

Whitsunday-Island-seilbåt-Australia4

Jeg kunne ikke huske å ha vært ombord på en ordentlig seilbåt før, og var derfor spent på hvor mye båten ville krenge. Til min store skuffelse var det ganske vinnstille første dagen, og derfor ble motoren brukt til fordel for seilet. Vi kjørte rundt noen små øyer og fikk høre historier om kjendiser som dro på luksusresorter på bortgjemte øyer for å komme unna de slitsomme journalistene. Vi fikk også tid til en snorkletur før vi fikk servert en deilig middag i solnedgangen.

Whitsunday-Island-seilbåt-Australia2Whitsunday-Island-seilbåt-Australia8

Morgenen etter var vi oppe i 6-tiden. Været hadde skyet over i løpet av natten, men vi dro likevel ut på en tidlig snorkletur. Under vann møtte vi på en fisk kalt Eliv på over en meter!

Deretter ventet høydepunktet for turen – å se den fantastiske Whitehaven Beach med kritthvit sand som visstnok strekker seg laaaangt ut i havet. Vi ble kjørt til land i en liten gummibåt, og fulgte så en sti igjennom skogen. På andre siden fant vi utkikkspunktet over de nydelige strendene. Det turkise havet og de hvite strendene var et nydelig syn!

Whitsunday-Island-seilbåt-Australia7Whitsunday-Island-seilbåt-Australia6

Det irriterte meg noe grenseløst at det ikke kunne være fint vær akkurat denne dagen! Stedet var fortsatt et vakkert syn selv om det var overskyet, men tenk så nydelig det kunne vært i penvær! Sanda kjentes som mel under beina. Vi kunne gå laaangt utover i havet på en naturlig laget sandvei.

Men det finnes en fare i paradis. Giftige rokker holder til i området, og derfor må alle bade og vasse med heldekkende stingersuits. Vi fikk faktisk øye på en rokke langt der nede i havet mens vi stod oppe på utkikkspunktet…

Whitsunday-Island-seilbåt-Australia5

Den andre kvelden gikk vi i land på en annen øy der det lå en liten bar. Vi ble sittende utover kvelden å prate med alle de forskjellige folkene som var med på tur, og følte vi ble overraskende fort kjent. Artige folk!

Whitsunday-Island-seilbåt-Australia10

Til informasjon:

For to netter på båten, inkludert mat, en natt ekstra på dorm og snorkleutstyr betalte vi 300 australske dollar pr pers. Turen gikk fra byen, Airlie Beach, som ligger i Queensland.

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar