Når vi først var i Australia måtte vi jo sjekke ut verdens største korallrev – Great Barrier Reef. Tross flere dystre meldinger om ødelagte rev fikk jeg min beste snorkleopplevelse på revet, og det fikk jeg dokumentert med undervannskamera!

Fra Cairns, som ligger nord på Australias vestkyst, bestilte vi et Reef Cruise som skulle ta oss ut til det ytre revet av Great Barrier Reef. Oppmøte var klokken halv åtte om morgenen ved havnen, men vi var raskt oppe ved tanken på hva slags opplevelser som ventet oss. Båten var ganske stor, det var nok plass til rundt 100 passasjerer, men det var heldigvis lite trengsel.

I tillegg til billetten på 139 AUD kunne vi bestille enkeltdykk til 65 AUD, og meldte oss derfor på et, siden vi gjerne ville sjekke ut dykkermulighetene på revet og. For å få med divemaster ut i vannet måtte vi betale 10 AUD til, for her var tydeligvis ikke dette pålagt. Alle som var ute i vannet måtte også ha på blå stingersuits så de ikke skulle bli stukket eller brent av sting rays eller maneter.

Mannskapet fortalte oss at sikten var nesten på sitt beste denne dagen – 30 meter, så da var det bare å komme seg utti!

De som ikke hadde dykkerserifikat kunne ta introduksjonsdykk med divemaster og måtte svømme hånd i hånd så det ut som, mens vi med Open Water kunne svømme mer fritt. På dykket vårt fikk vi se de giftige, men utrolig stilige lionfisha, masse klovnefisk (NEMO!), gigantiske clams som åpnet og lukket seg når vi kilte de, sjøpølser, noen rokker som kom flagrende opp fra sanda og ikke minst en white tip reefshark! Stilig!

Etter dykket var det bare å få av seg dykkeutstyret og få på snorkleutstyret. Vi hadde fortsatt en del tid igjen på Hastings Reef, og det var grunt nok til å snorkle lange veier bortover i det nydelige turkise havet.

Jeg tok med det lille Olympus-undervannskamera vi hadde kjøpt hjemme for 1300 kroner, og svømte lengre og lengre utover på det vakre revet. Kameraet kunne ta bilder ned til 3 meter, og har også videofunksjon, men er ellers ganske dårlig. Likevel er muligheten til å ta bilder under vann et must på slike steder!

Mens jeg lå ute i havet og duppet ,så jeg plutselig at den eneste fyren i nærheten vinket på meg og pekte ned i vannet. Jeg svømte forsiktig bortover og speidet igjennom dykkermasken for å se hva han pekte mot, og plutselig fikk jeg øye på den – en nokså stor, og veldig vakker sjøskillpadde som grasiøst og rolig svømte avgårde.

Jeg kjente det kilte inni meg, der vi svømte bare en halvmeter over og studerte den vakre skapningen. Vi fulgte den bortover et godt stykke, så jeg fikk både et par bilder og en filmsnutt. En utrolig fin opplevelse!

Å være ute i vannet ved Great Barrier Reef var en magisk opplevelse! Derfor er det så utrolig synd at revet stadig blir mer og mer ødelagt. Det yrende dyrelivet man finner under vannet her er helt unikt, men også utrolig skjørt. Korallene utgjør et eget økosystem som er viktig for både havet og fiskene som lever der. Så det er viktig at vi tar vare på disse skattene og er forsiktige når vi er ut og snorkler/dykker folkens!

Relaterte artikler

2 Kommentarer

 1. Tom A.

  Grattis!

  Nå har jeg vært innom en del av de andre nominerte også, og dere er absolutt verdige kandidater. Dere har et spennende og annerledes design enn de fleste i hvertfall 🙂

  Og BILDENE er fantastiske! Herlige undervannsbilder. Hvis dere ønsker å dele noen reportasjer på reisereportasjer.no, så gjør gjerne det. Bare klipp og lim i så fall 🙂 Kanskje det kan bidra til flere besøkende her.

  Lykke til i konkurransen, og god tur på videre prosjekter!

  Hilsen Tom A.

  Svar

Legg igjen en kommentar