Er du klar over hvor mange gode grunner det er til å reise som backpacker?

 

1. Bli mer selvstendig

Ved å reise til ukjente plasser lærer du veldig mye om deg selv. Du blir ofte utfordret på helt andre områder enn det du gjør hjemme. I tillegg forstår du at du faktisk klarer deg bedre på egenhånd enn du kanskje tror.

2. Vite at du greier deg med innholdet i en sekk i et par måneder

Når du er hjemme og pakker sekken kan det virke nokså usannsynlig å klare deg med en ryggsekk på 15 kg i flere måneder. Men bare vent å se, det går helt fint!

3. Få et unikt innblikk i hvordan andre mennesker lever

I møte med folk fra andre deler av verden forminskes fordommer, mens forståelsen for andre levesett øker.

4. Lære mer om verdens historie

Det er noe helt annet å oppleve stedene i historien på nært hold enn fra en historiebok på pulten hjemme. Jeg lærte f.eks en hel del mer om Pearl Harbor og Vietnamkrigen etter å ha besøkt de faktiske stedene der det skjedde på min jorda-rundt reise!

5. Treffe en hel haug forskjellige mennesker

Ved å reise som backpacker treffer du alltid mange interessante reisende fra andre land i verden! Hvis du går aktivt inn for det vil du også skaffe deg lokal venner i land som du kanskje kan besøke igjen ved en senere anledning også?

6. Spise masse ny mat! 

På reise vil du ofte oppdage et helt nytt uoppdaget matunivers, og på samme tid bli inspirert til å lage helt nye retter når du kommer hjem!

7. Leve billig

Få vet hvor billig man faktisk kan leve som backpacker. I både Asia og sør-Amerika er prisnivået et helt annet enn hjemme! I Fort Kochin, India brukte jeg f.eks kun 145 kroner på en helt vanlig reisedag inkludert bosted, mat, drikke, shopping og transport.

8. Se mange steder på kort tid

Å reise som backpacker gir deg muligheten til å reise lett gjennom mange byer, land og områder på bare noen uker eller måneder. Men etter å ha reist til nye plasser annen eller tredjehver dag i seks måneder, sånn jeg gjorde på min første andre backpackertur, skjønner man også etter hvert verdien av å bli litt lengre på hvert sted.

9. Kjenne på friheten

Frihet til å gjøre hva vi vil er noe vi bare drømmer om i en travel hverdag. På backpacking kan du imidlertid kjenne på denne frihetsfølelsen hver eneste dag, siden du sjelden har ting som MÅ gjøres og gjerne ikke har noe fastlagt reiseplan.

10. Sette livet hjemme i perspektiv

På reise føler jeg ofte at jeg får et annet syn på livet hjemme i Norge. Du får liksom et litt annet overblikk og en distanse fra den vanlige hverdagen. Det gjør at du kan reflektere litt over hvor livet har tatt deg så langt.

11. Få nye hobbyer

På reise støter du ofte på nye og spennende hobbyer som kan være morsomme å prøve ut. I Thailand fikk jeg f.eks lære hvordan man sjonglerte med kjettinger med ildkuler på enden! Utrolig gøy!

12. Se noe nytt hver dag

Vær forberedt på å få masse nye inntrykk hver eneste dag! Noen ganger kan det bli veldig mange nye opplevelser å fordøye på en gang, og da er det viktig å bruke dagboka til å føre ned erfaringer og følelser underveis. Det er lett å glemme de små, morsomme detaljene når man er hjemme igjen.

13. Bære en stor sekk gjør deg sterkere

Joda, det er en liten treningsfordel her og faktisk. For som backpacker beveger du deg gjerne mye, både med og uten sekk – og det blir vi jo spreke av!

14. Støtte lokalsamfunnet

Ved å reise som backpacker bor du sjelden på store turisthoteller, og støtter derfor lokalsamfunnet oftere ved å bo på små lokale bosteder.

15. Komme ut av komfortsonen

På reise må du stadig utfordre deg selv og trå ut av din egen komfortsone. Enten det er ubehaglige opplevelser underveis eller adrenalinpumpende utfordringer tror jeg uansett vi alle har godt av dette! For det er jo i disse øyeblikkene i livet vi føler at vi lever!

16. Finne ditt pensjonistparadis?

Tenk om du finner paradiset du kan slå deg ned i når du senere i livet blir pensjonert? Hvis du gjør det, får du bare krysse fingrene og håpe at stedet ikke blir oppdaget av altfor mange andre…

17. Det er kjempegøy!

Livet på reise som backpacker er bekymringsløst, fritt og utrolig artig! Du kan faktisk gjøre akkurat det du vil der du er! Likevel betyr ikke dette at du må miste respekten for lokalbefolkningen og stedene du besøker – alle har et ansvar for å bevare vår vakre verden!

18. En helt annen følelse av tid

Som backpacker kommer du til å glemme hvilken dag det er, og du er gjerne mer opptatt av HVA du skal gjøre enn NÅR du skal gjøre det. Kalenderen er åpen uansett!

19. Se verdens skjønnhet!

Selv hvor mye du reiser kan du banne på at du stadig vil bli overrasket over hvor mange vakre steder det finnes på kloden vår!

20. Minner for livet

Og når du kommer hjem, kan du sitte igjen med minner du kan nyte resten av livet! Og som du kan skryte av til alle på gamlehjemmet =)

backpacking-beijing

 

Dette er meg på min første dag på reise som backpacker, akkurat ankommet Beijing. Både nysgjerrig og spent på hva min reisekompis, Kristian og jeg har i vente..

Vi hadde ingen bestilte bosteder eller planer videre – alt skulle tas på sparket!

I dette tilfellet endte vi opp med to timers vandring med våre store sekker for å finne et billig hotell. Heldigvis traff vi noen hyggelige videregåendeelever som kunne bittelitt engelsk. De ville ha oss med på en spørreundersøkelse for utlendinger. Etter å ha svart på de nokså merkelig formulerte spørsmålene, ringte jentene rundt og fikset et billig og sentralt bosted til oss.

Er det noe jeg har lært på mine backpackerturer, er det at alt stort sett ordner seg, uansett hvor man er =)

 

Lyst til å dra på backpackertur? Sjekk ut backpackerguiden!

Relaterte artikler

8 Kommentarer

 1. Carina

  Åh, nå fikk jeg lyst til å reise igjen! Tusen takk for fin liste og bra reiseblogg 🙂

  Svar
 2. Eleanor

  Skulle ønske jeg turde slik som deg å ikke planlegge noe! Jeg har alltid lurt på hvordan en backpacker er så modig, og tør å være så vågal! Hvordan vet du hvor det finnes et trygt (og rimmelig billig) sted å bo, hvor du befinner deg eller hvor du skal videre? Er det ikke skummelt?

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hmm, nei, man vet jo ikke alltid om det er trygt, men erfaringen min tilsier at det stort sett alltid går bra. Men jeg tar jo som oftest noen forhåndsregeler ved å passe godt på verdisaker og sjekke rommet før jeg tar det. Ofte får man også gode tips om bosteder fra andre reisende. Jeg har faktisk enda ikke blitt frastjålet noe på noen av reisene mine.

   Jeg føler ikke jeg trenger å være vågal for å være backpacker. Og om man er to føler jeg meg faktisk veldig trygg. Det er også svært sjelden jeg har hatt problemer med å finne et ledig bosted. I Asia er det f.eks veldig enkelt å finne billige bungalower, gjestehus eller hosteller! Så hvis du bare tør å prøve, tror jeg du kjapt skjønner at det ikke er like skummelt som du tror 😉

   Svar
 3. Worldofblom

  Mannen min og jeg reiser snart på en jorda rundt reise i 5 mnd. Vi har funnet mye inspirasjon i bloggen din:) Følg gjerne med på bloggen vår underveis:D

  Svar
 4. Bjørg Kari Stølen

  Backpacker ja, hm. Jeg er 60 år og har snart tenkt meg en tur til Kamerun. Jeg driver og teller på knappene om jeg skal satse på ryggsekk eller koffert. Føttene mine er desværre ikke så gode lenger. Jeg spør meg selv hva som er det store poenget med ryggsekken. Jeg har den på ryggen og ikke så mange kan rappe den fra meg. Der det er dårlig veg blir det vanskelig med trillekoffert. Kanskje er den lettere å få med på buss. Andre fordeler? Skal bare være der i vel 3 uker, skal på festival. Har hørt at det er et bra land for å få med seg afrikansk musikk og dans.

  Svar

Legg igjen en kommentar