I den siste delen av denne guiden vil jeg bare komme med et par tips før du reiser avgårde.

LES OGSÅ:
Backpacking – Tanker og ideer (del 1)
Backpacking – Praktisk planlegging (del 2)
Backpacking – Hvilken sekk og hvordan pakke? (del 3)
Backpacking – Pakkeliste (del 4)
Backpacking – Apotekvarer (del 5)

– Denne backpackingguiden oppdateres regelmessig med ny informasjon (sist gang 19. jan 2017) –

1. ADRESSER TIL FAMILIE OG VENNER

Det blir ofte litt postkortskriving på en slik tur, og da er det greit å ha adressene til folk man vil sende til. Frimerker er utrolig billig i utlandet – ofte er det billigere å sende brev fra andre siden av verden og hjem til bestemor, enn det er å sende et kort fra hjemstedet ditt i Norge. Ironisk, er det ikke?

2. KOPI AV PASS OG BANKKORT

Penger og pass er det aller viktigste du har på reisen, og derfor er det viktig å passe ekstra godt på dem. I tillegg til å ha det liggende i et magebelte, kan det være lurt å kopiere dem i en kopimaskin, og gi et eksemplar til reisekameraten (om du har en), og en du legger et skjult sted i den store sekken. En annen smart ting kan være å scanne inn pass og bankkort, og sende det til sin egen mail eller legge i en skylagringstjeneste. Hvis du da skulle miste alt du har, kan du fortsatt logge deg på nettet og få fortgang i prosessen med å få et nytt pass og et nytt bankkort.

 –

3. NETTBANK OG BANKBRIKKE

Hvordan skal du ta vare på pengene dine mens du er ute og reiser?

Her er det flere muligheter, men du kommer stort sett ganske langt med et vanlig bankkort. Et tips er å ikke ha store mengder penger på brukskontoen, slik at man risikerer å bli tappet for alt om kortet kommer på avveie.

På min første tur overførte jeg alle pengene til faren min, og sendte melding til han når jeg trengte penger på brukskontoen. Da var det imidlertid vanskelig å holde styr på hvor mye jeg hadde på kontoen hele tiden. På min andre backpackertur tok jeg heller med min egen bankbrikke og overførte fra en regningskonto til brukskontoen når jeg hadde nett. Det fungerte veldig bra, og jeg kunne også lett betale e-fakturaer selv. Nå bruker jeg stort sett alltid Bank-ID på mobil, men jeg har også med bankbrikken i tilfelle jeg skulle miste mobilen. Bank-ID på mobil, er en veldig enkel og god løsning!

Hvis du er uheldig og mister bankbrikken eller mobilen, er det viktig å ha med et Mastercard til nødstilfeller og til litt mer usikre betalinger. Selv bruker jeg Norwegian-kortet mitt på alle betalinger utenfor minibankene for å være på den sikre siden. Da tjener jeg også opp cashpoints i samme slengen, og får gratis flyturer med Norwegian. Her er en link til en vervekampanje som gir både deg og meg 200 cashpoints/kroner når du bruker kortet første gang!

Når det gjelder uttak av penger i minibank på reise, pleier jeg som oftest å ta ut 1000-2000 kroner i cash med det vanlige bankkortet. Så tar jeg en del av pengene i lommeboka, og resten en tryggere sted. I de fleste land utenfor Europa der det ikke er vanlig med kortterminaler, er dette en veldig grei og trygg løsning.


4. LÅSE OPP MOBILEN

Kjøper du en mobiltelefon med et abonnement hender det mobiltelefonen er sperret for å bruke andre SIM-kort. Det er mulig å få dette låst opp hos en mobilselger, og da kan du kjøpe et nytt SIM-kort i landet du besøker, og bruke det i din egen telefon. Som oftest er dette mye billigere enn å bruke ditt norske abonnement.

Ellers anbefaler jeg å ringe til familie og venner gratis over internett istedenfor med SIM-kortet. Så lenge du har wi-fi tilgjengelig kan både bruke Skype, Facetime eller Facebook for å ringe.


5. LAGE BLOGG?

På flere av mine reiser har jeg hatt en blogg der jeg legger ut reisebrev og bilder. På den måten er det enklere å gi samme informasjon til venner og familie, og de kan også lett kommentere det som står i bloggen. Populære gratis bloggplatformer er for eksempel Blogg.no, blogger.com eller WordPress. For flest muligheter til redigering og design vil jeg anbefale sistnevnte!

6. GOD KOMMUNIKASJON

Skal du reise sammen med noen, så snakk litt med reisekameraten din om hvordan dere vil ordne ting praktisk, og hvilke forventninger dere har til turen. Selv om dere er verdens beste venner før dere drar, har dere neppe vært i samme situasjoner som dere kommer til å oppleve nå. God kommunikasjon er kjempeviktig!

 –

Nå gjenstår det bare å si lykke til med planleggingen – håper denne guiden har hjulpet deg til å oppnå drømmen din om en ordentlig backpackertur!

Kom gjerne med kommentarer og tips om det er noe jeg bør legge til.

GOD TUR!

Andre relevante innlegg:

Relaterte artikler

4 Kommentarer

 1. Solvei

  Er i planlegnings fasen av min første backpacker tur og dette var sikkelig til hjelp!! Både for å få bekreftet hva jeg har lest rundt på forskjellige nettsider og for at du har tatt deg tid til å organisere alt pluss litt ekstra på ett sted 🙂

  Tusen tusen takk!!

  Svar
 2. Sofie

  Hei! Jeg skal reise 4,5 mnd. i Mellom- og Sør – Amerika etter jul. Denne reiseguiden var utrolig bra! mange gode tips og nyttige ting å huske på nå som jeg er i planleggingsfasen! Så tusen takk for at du deler! 🙂

  Har et par spørsmål som du kanskje kan svare på:

  Har du erfaring med Couchsurfing eller airbnb? possitive/negative erfaringer? eller vet du om andre alternativer dersom man ønsker å bo hos lokal befolkning?

  Har du erfaringer med det å blogge fra Ipad? Jeg kommer mest sannsynlig ikke til å ha med meg Laptop på reisen min, men har lyst til å ha en blogg (med hovedsakelig bilder) underveis.

  Skal innom landene Costa Rica, Brasil, Argentina, Peru, Colombia, Cuba og Mexico. Tar gjerne imot reisetips dersom du har vært i noen av disse landene 🙂

  Svar
  • Profilbildet til Hamaca Reiseblogg
   Hamaca Reiseblogg

   Hei Sofie!

   Beklager at jeg ikke har svart! Tror kommentaren din rett og slett har gått meg hus forbi mens jeg var på reise i Japan..

   Jeg har aldri brukt verken AirBnb eller Couchsurfing faktisk, men burde absolutt prøvd det snart kjenner jeg. På Cuba vet jeg imidlertid at det er mulig å bo på det som heter Homestay. Da kan du leie et rom hjemme hos folk og spise sammen med dem. Dette trenger du nok ikke å booke på forhånd, men det kan være greit å gjøre litt research =)

   Det er godt mulig å blogge fra Ipad. Jeg gjør det ikke selv, siden jeg fotograferer i råfiler og de må behandles på PC. Men om du tar fotograferer i vanlig JPEG og får overført bildene via WiFi eller en dings imellom er dette fullt mulig. WordPress har f.eks en egen App som kan lastes ned.

   Av landene du nevner har jeg vært i Costa Rica og Mexico. Har enda til gode å besøke Sør-Amerika! Jeg likte meg veldig godt i innlandet av Costa Rica. Vulkanen og jungelen rundt La Arenal er veldig flott. Masse spennende dyreliv og mye vakker natur. Ved kysten besøkte jeg Playa Tamarindo og Puerto Viejo, men sitter ikke igjen med det beste inntrykket må jeg innrømme. Playa Tamarindo var ekstremt støvete. Det blåste så mye at det la seg et lag med støv på alle tinga våre inne på rommet. I Mexico besøkte jeg Yucatan-halvøya. Playa Del Carmen er veldig turistifisert, så ville ikke dratt innom her med mindre du vil feste med andre nordmenn.. I Tullum likte jeg meg imidlertid godt. Her kan du bo nede på stranda i koselige strandhytter, og det er mye roligere. Mayaruinene i Mexico er også å anbefale om du liker historie.

   Håper du får en knallfin tur! 😀

   Svar

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert

CommentLuv badge