spons-prodJeg tror jeg har funnet min nye favoritt-reisesekk, folkens! Jeg er ikke lengre en 20 år gammel backpacker, og setter derfor litt mer pris på komfortable løsninger. Og det kunne ryggsekken, Osprey Ozone 75, gi meg!

Under planleggingen til Kinaturen i november hadde jeg lyst til å prøve ut en annen type reisesekk enn det jeg har fra før. I flere år har jeg brukt den klassiske backpackersekken, Osprey Waypoint, som både har vært med meg jorda rundt og på andre eksotiske reiser på kloden. Men Ospreys sekker har utviklet seg en del siden den tid, både i form og funksjonalitet.

Jeg liker kombinasjonen av en stor ryggsekk med en liten dagstursekk utenpå, men synes også det kan være styr å bære all bagasjen på ryggen hele tiden. Derfor ble jeg veldig nysgjerrig da jeg fant en sekk slæsj trillekoffert kalt Ozone 75 med dagstursekk utenpå. Den må være perfekt for både storbyer og landeveisreiser i Kina, tenkte jeg. 75 liter virket også veldig passelig. Og etter mailing med Osprey var jeg veldig spent da jeg fikk tilsendt sekken jeg ønsket å prøve ut.

 

Osprey Ozone 75l er en god ryggsekk til reise

Navn: Osprey Ozone 75
Egenskaper: En lett hybrid reisesekk som både kan trilles og bæres. Den har også en 18 liters dagstursekk. 
Tilgjengelige farger: rød og sort
Vekt: 3,15 kg
Størrelse: 75 liter
Pris: 2 700 kr

Osprey Ozone-serien finnes også i 36 liters håndbagasjestørrelse og 46 liter, men da uten dagstursekk. En variant som likner mye på Ozone er Meridian 75 som har en litt mer solid ramme, hardere sider, men veier 600 gram mer.

 

Jeg har laget en video med mine erfaringer med Ozone 75 her:

 

Å ha med meg Osprey Ozone 75 til Kina viste seg å være et godt valg! Reisekompisen min, Thomas, med en klassisk backpackersekk uten hjul, uttrykte misunnelse mer enn en gang, kan jeg fortelle! For det meste trillet jeg sekken rundt i gatene og på flyplassene, noe som sparte meg for mye krefter. Da det ble mye trapper opp og ned, brosteinsgater eller sølete grusveier tok jeg bare frem bærestroppene og slang sekken på ryggen. Genialt!

Det fine med dagstursekken var at den også kunne klipses på foran på magen, slik at jeg ikke ble baktung og hadde verdisakene lett tilgjengelig. Selv om jeg neppe ville gått med sekken på magen i Norge viste dette seg merkelig nok å være en vanlig ting i Kina. Jeg så stadig ungdommer gå rundt med ryggsekken på magen. En ny trend? Jeg vet ikke! Vi nordmenn vakte jo oppsikt uansett, men det var i det minste ikke på grunn av ryggsekk-på-magen-greia.

 

Osprey dagstursekk til reise

Foto: Thomas Marthinsen

Andre innlegg om reisesekker:

 

 

Relaterte artikler

5 Kommentarer

 1. Ina

  Hei, jeg skal ut å reise i Asia i ca. fire mnd. Ville du anbefalt Osprey Ozone 75 for en slik reise, eller eventuelt en større? Usikker på hvor stor sekk som lønner seg, ettersom jeg aldri har vært på en så lang tur.

  Svar
  • Profilbildet til Hamaca Reiseblogg
   Hamaca Reiseblogg

   Hei Ina! Jeg vil tro denne sekken passer veldig bra til en 4 mnd backpackertur i Asia ja. Hvis du skal reise mest rundt i varmere land, slik at du har med deg mest lette klær, vil den definitivt være stor nok 😉 Hvis du trenger mye varme klær eller ekstra sko kan det imidlertid hende du bør kikke på en større en.

   Det geniale er også at hvis du har lyst til å shoppe litt ekstra når du skal hjem, kan du bare feste dagstursekken på den store sekken med glidelåsen og kjøpe en ny håndbagasje. Vips så har du mer bagasjeplass!

   Svar
 2. Kristine

  Hei!

  Jeg vurderer å kjøpe denne, men lurer på om denne dagstursekken er bra nok. Kan den klipses både over brøstkassen og over magen? Er det god plass til små-saker og også en genser/bukse?

  Jeg skal til Afrika, og der blir det dagstur på fjellet, så er viktig med en god sekk.

  Svar
  • Profilbildet til Hamaca Reiseblogg
   Hamaca Reiseblogg

   Hei Kristine!
   Den kan virkelig anbefales! Har brukt den på mange turer nå. Dagstursekken har også en helt genial størrelse (ikke for stor og ikke for liten), og jeg synes den er veldig praktisk med tanke på det jeg vanligvis bærer med meg. Den kan zippes bakpå hovedsekken eller klipses på på magen ja, og det er fin plass til litt kamerautstyr og litt ekstra tøy. God tur!! 😀

   Svar

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert

CommentLuv badge