Det finnes nesten alltid bedre alternativer og billigere løsninger enn reiseselskapenes dyre turistturer! De mindre planlagte turene byr også oftere på uventede opplevelser og nye bekjentskaper.

 

egypt-egen-reise4

Ving ga oss billig flytur og hotell til Egypt, samt ei koselig skandinavisk dame som møtte oss på flyplassen i Hurghada. Av henne fikk vi Vings prisliste for utflukter, og beskjed om at vi bare måtte ringe eller ta kontakt hvis det var noe vi lurte på. Et flott tilbud for reisende som vil ha ting enklest mulig. Men jeg håper dette innlegget kan inspirere til å vurdere andre tilbud også! Her skal du få høre om forskjellen på Vings tilbud og en opplevelsestur lagt opp av en egypter.

VINGS PRISER:
– Dagstur til Luxor kostet 100 Euro (780kr)
– To dagers tur til Kairo kostet rundt 250 Euro + 25 Euro for juletillegg på hotell (2130kr)

Altså nesten 3000 kroner for turistbuss med et måltid om dagen, inngangsbilletter, og en natt på hotell i Kairo. Som studenter synes vi dette var litt i meste laget, og foreslo for et bergensk par vi traff på nyttårsmiddagen at vi skulle slå oss sammen og lage vår egen tur.

Da vi ringte Ving for å spørre hva de synes om billeie, var svaret enkelt: «frarådet på det sterkeste pga den ville trafikken og checkpoints vi måtte forbi ute i ørkenen». Da vi spurte om de kunne hjelpe oss med en bil med sjåfør sa de at de ikke kunne hjelpe oss med noe annet enn sine egne turer..

Ja, vel, da får vi gå og ordne dette selv!

egypt-egen-reise5

Vi tok derfor taxi til et annet område av Hurghada og fant et par leiebilfirmaer, blant annet Europcar, som hadde en kontakt vi kunne bruke. Etter 10 minutters tid dukket det opp en egypter ved navn Aiman, og vi begynte å spørre om mulighet for å leie bil og sjåfør til Kairo og Luxor. Han fisket opp kalkulatoren av fra lomma, og kom fram til 5650 kr for alle – noe som skulle inkludere bensin, en del måltider, billetter til alle inngangene, hotell i Kairo og guide i Luxor. I starten hørtes det litt for godt ut til å være sant, og vi ble med ett skeptiske.

Og det er nettopp dette som er problemet når vi turister velger reiseselskap. Vi er redde for å lurt – og derfor velger vi gjerne den enkleste utveien. Den trygge turistbussen. Det gir imidlertid egyptiske reisebyråer liten sjanse til å kapre turistene sammenlignet med de store, kjente, europeiske reiseselskapene. For vi synes jo gjerne nordmenn og europeere virker mye mer troverdige enn masete egyptere, gjør vi ikke?

Vi sa vi skulle tenke på det, og møtte han to ganger over vannpipe og kaffe før vi til besluttet å kjøre på. Til slutt godtok vi tilbudet med ett vilkår – betalingen skulle ikke skje på forhånd. Det gikk han med på – og da var turen i boks! Bilen vi skulle kjøre var en helt ny Kia, og Aiman selv skulle være vår sjåfør.

egypt-egen-reise3

Er det noe vi er glad for i ettertid er det at vi takket ja til denne turen. Turen viste seg å bli helt knall, og vi fikk god komfort, kunne stoppe hvor vi ville, vi kom fortere frem, oppleve de kjente turistmålene samtidig som vi fikk uventede stopp her og der, ble kjent med andre egyptere og fikk prøve mange spennende egyptiske matretter.

egypt-egen-reise

Og med litt tips til sjåføren ble det kun litt over 1500 på hver! Det lønner seg altså absolutt å sjekke ut de lokale tilbudene, selv om det er litt mer stress å finne de.

Aiman var en skikkelig kjernekar, god til å kjøre bil (selv om det såklart går en del fortere enn vårt tempo), morsom, hjelpsom og hadde en haug forskjellige CDer i bilen. Han driver et lite reiseselskap i Hurghada. Hvis du ønsker en lignende tur, si ifra så kan du få nummeret hans!

Relaterte artikler

Èn kommentar

  1. kristin

    Can i have the contactnr to the guide in Hurghada as we travel to egypt next week.

    Svar

Legg igjen en kommentar