Har du et stort nok ønske om å reise ut i verden, bør ikke vanene dine være så vanskelige å ofre. Å spare til en stor reise handler kun om prioriteringer! Her er mine tips til hvordan du kan spare til din drømmereise:

 

12 hverdagslige vaner vi fint klarer oss uten

1. Slutt å kjøpe øl og drinker på byen! Ved å spare pengene til et par øl på byen, kan du ha råd til mange flere når du er ute og reiser. En øl i Norge koster 70-80 kroner på byen, mens man i både sør-øst Asia, mellom og sør-Amerika og Afrika kan få øl til 10 kroner eller mindre!

2. Skaff deg kjøre hjem fra byen, eller ta nattbussen. Å bruke flere hundre kroner på taxi er utrolig bortkastede penger! Tenk heller at du kan få en hel innenlands flytur for de pengene når du er ute og reiser!

3. Bruk sykkelen i hverdagen. Å sykle er gratis og gir deg i tillegg trening!

4. Sløyf de daglige kaffekoppene og lunsjen i kantina. Ta med lunsj hjemmefra og skaff deg en billig termos eller termokopp isteden.

5. Se en film på TV istedenfor å dra på kino. Kinoturer koster fort et par hundre kroner når man legger til transport og kinosnacks.

6. Kutt lange kafébesøk eller dyre aktiviteter ved å be venner på hjemmebesøk. En spillkveld med enten brettspill eller Guitar Hero kan være like koselig!

7. Slutt å kjøpe vann på flaske! Ha heller med en egen flaske du kan fylle opp der du er.

8. Dropp treningsmedlemsskapet! Trening kan gjøres hvor som helst. Både hjemme i stua og rundt i området der du bor.

9. Trenger du reiselitteratur, lån bøker på biblioteket eller let etter stoff på nettet.

10. Kutt ett restaurantbesøk og spar 3-400 kroner som vil tilsvare 4-5 like bra måltider når du er ute og reiser i Asia eller sør-Amerika.

11. Bruk Skype og gratis sms-tjenester på nettet for å sleppe unna høye telefonregninger.

12. Ta en opprydning i klesskapet. Du finner sikkert et eller annet plagg du glemte at du hadde der.

sparetips-til-reise-jorda-rundt

Phi Phi Island, Thailand

Andre måter å gjøre reisebudsjettet større

Lag et månedsbudsjett (lik det på Luksusfellen) og hold det! På den måten er det lettere å holde styr på de unødvendige kostandene og spare opp litt hver måned.

Vurder å flytte inn med foreldrene dine for en stund, få deg en leieboer eller bruk AirBNB til å leie ut rommet i perioder.

Selg unna de tinga du aldri bruker, og eventuelt bilen. Bil er et stort pengesluk!

Sett en bestemt sum på sparekontoen hver måned.

Skaff deg et kredittkort med mulighet til å spare bonuspoeng med flyselskaper.

Hvis du skal reise med andre, sett dere mål sammen. Da blir de lettere å holde.

Ta på deg noen små ekstrajobber hvis du har noen ledige dager. Alle monner drar!

Andre innlegg om å reise billigere:

Relaterte artikler

6 Kommentarer

 1. Maria

  Mange fine tips her!

  En ting vi gjør er å kjøpe mest mulig matvarer på tilbud og/eller billigmerker, mange billigmerker smaker jo akkurat det samme som noe fra fks. Gilde 🙂 Også prøver vi å gå og sykle mest mulig. Og jeg prøver å holde meg unna unødvendig shopping, hehe… 😉

  Svar
 2. Hamaca Reiseblogg

  Ja, handle matvarer på tilbud og bruke billige transportmidler burde også definitivt være med på lista 😉 Gode innspill!

  Svar
 3. Annikens Verden

  Gode tips Hamaca! Jeg la ut på en spontan reise fra Thailand til Malaysia en gang. Vi var så opptatt med å få med oss mest mulig ,ed minst mulig bagasje. Vi kom oss av gårde med en bitteliten sekk hver. I pakkeplanleggingen glemte vi en bitte liten detalj, – nemlig å sjekke evt tidsforskjell mellom Thailand og Malaysi… Det endte med at vi satt på en kafe i Malaysia, mens fergen vår satte kurs mot Langkawi… Heldigvis fikk vi byttet biletten uten kostnad, fikk stilt klokken, og kom oss av gårde en time senere. HAr ledd mye av den episoden!

  Svar
 4. Hamaca Reiseblogg

  Anniken: Haha, steike! Nesten akkurat det samme skjedde med meg! Hadde akkurat kommet med buss fra Thailand til Penang (Malaysia), og sov over der for så å ta buss videre til Kuala Lumpur dagen etter. Da vi kom ned på stasjonen sa dama i billettluka at bussen vår hadde gått for en time siden, og vi skjønte da at vi ikke hadde stilt klokka! Heldigvis var hun også snill med oss og gav oss en senere billett 😀

  Svar
 5. Randomjenta

  Kjempemange fine tips! Benytter meg av mange av dem selv, men har alltid vært flink til å spare. Reisene man da kan dra på betyr så utrolig mye mer enn et par drinker ute på byen, eller en ny genser!

  Svar
 6. Hamaca Reiseblogg

  Randomjenta: Ja, så bra! Jeg har heller aldri vært typen til å kjøpe mengder med klær eller drinker på byen – rett og slett fordi jeg vet hvor mye annet artig man kan gjøre for de pengene! 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar