Nå nærmer det seg Egypttur. I den anledning har jeg både vært på utkikk etter en ny koffert og en dagstursekk. Tilfeldigvis fant jeg begge deler i dag! Det ser kanskje ut som jeg har kjøpt katta i sekken, men foreløpig er jeg storfornøyd med dagens innkjøp!

Sekken jeg drømte om var en mediumstørrelse dagstursekk med praktiske løsninger. Ikke for klumpete og med liten egenvekt. På reisene mine har jeg alltid verdisaker som Macbook 13″, kamerautstyr, samt noen bøker og annet tilleggsutstyr i håndbagasjen. Tidligere har jeg brukt vesker eller den lille sekken som sitter utenpå backpackersekken. Problemet er at disse blir altfor små. Jakka og den obligatoriske M&M’s sjokoladen fra tax-freen får aldri plass i den stappfulle håndbagasjen. Jeg trengte en bedre løsning!

I dag var jeg en tur på den hyggelige reisecaféen, ChillOut, for å ta en kaffe med to andre reisebloggere. Mette bak bloggen, Reiselykke, og Elisabeth fra GlobetrotterElisa. Sammen skal vi delta på pressetur til Egypt om ti dager og derfor var det koselig med litt reiseskravling. I den anledning tok jeg meg også en titt i sekkeavdelingen på ChillOut. Jeg har gode erfaringer med Ospreys sekker fra før, og da jeg oppdaget den nye 24/Seven-serien deres skjønte jeg at disse var midt i blinken!

 

reisesekk-dagstur-ospray

 

24/Seven Rebula-sekken jeg tok med hjem rommer 34 liter og har hele tre store rom. Det bakerste har plass til PC/Mac og dokumenter/bøker. Det midterste rommet er det største, med lomme til Ipad og god plass til kamerautstyr. Sekkens ytterrom er også overraskende romslig. Her er den ene siden delt opp i mange små lommer som passer fint til ladere, batterier, penner og annen smånips.

 

reisesekk-dagstur-ospray4

Pus digger også den nye sekken =)

 

reisesekk-dagstur-ospray6

reisesekk-dagstur-ospray5

2014-09-03_0025

 

Sekken kommer i forskjellige farger og størrelser. Prisen er 749 kroner.

reisesekk-dagstur-ospray2

Også var det kofferten. På lengre reiser i Asia pakker jeg alltid i backpackersekk. På kortere turer med få bostedsbytter er det imidlertid deilig med koffert. Tidligere har jeg vært inne på Samsonite sine hjemmesider, men koffertjungelen er stor. Heldigvis stilte de ChillOut-ansatte opp med god hjelp. Jeg falt for Samsonite sin Short-Liteserie med fin fasong og lett materiale. Kofferten finnes i forskjellige størrelser, men 66 centimeteren virket akkurat passe for meg – en midt-i-mellomstor trillekoffert til helgeturer eller ukesturer.

Den eneste haken var at ChillOut kun hadde kofferten i mørk rosa. Ikke akkurat min yndlingsfarge! Kofferten kostet 1799 kroner. De hadde en annen modell som var rødfarget, men noen hundre gram tyngre og hakket mindre. Prisen var 1199 kroner. Jeg grublet fælt over hva jeg skulle gjøre, siden den ansatte sa kvaliteten på de to var veldig like.

2014-09-03_0026

Men så kom heldigvis løsningen! ChillOut planla bare å ta inn den billigere modellen fremover, og ville derfor bli kvitt de siste rosa koffertene i Short-Lite-serien. De ga meg et tilbud jeg ikke kunne avslå; den rosa kofferten til 1100 kroner… Solgt!

Nå er jeg plutselig eier av en en rosa koffert og en grønn dagstursekk! 

Les flere innlegg om reisesekker og pakking:

 

Relaterte artikler

9 Kommentarer

 1. Mstraveltipsy

  Det var jo en super pris på kofferten da. Skal man ha en skikkelig en så koster det litt penger, men til gjengjeld så har man den veeeeeldig lenge 🙂 Må forresten sjekke denne cafeen/butikken en gang, visste ikke om den jeg. Men igjen så handler jeg nesten aldri noe i Norge, pga pris så klart så jeg tar det når jeg er «hjemme» i Irland blant annet.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Er nok billigere i Irland ja 😉 ChillOut er virkelig stedet å dra om du ønsker reiseinspirasjon! Nydelig chilikakao og hjemmebaks, masse reise stash, hyller på hyller med reisebøker og koselige sittegrupper. De har avdeling både i Bergen og på Grünerløkka i Oslo.

   Svar
 2. Marie

  Visste ikke at ChillOut hadde cafe! Har bare hørt om nettbutikken. Kjempekult! God tur til Egypt!

  Svar
 3. Renates Reiser

  Ser ut som det blir en fargerik tur, og det er jo bare fint 😀 Alltid gøy å kjøpe nytt reisestash. Har hørt mye bra om ChillOut også, spesielt noe om noen sjokolade/chili-snurrer som visstnok skal være veldig gode. Må nok sjekkes ut 🙂 Kjenner jeg angrer bittelitt på at jeg sa fra meg plassen min til Egypt, men forhåpentligvis får noen andre godt utnytte av den! Heldigvis har jeg booket inn et par andre turer i løpet av høsten. Kos dere kjempemasse på tur! Det blir gøy å se hva dere får se/gjøre 🙂

  Svar
 4. coffee in a cup

  det er når jeg leser sånt som dette at jeg skulle ønske jeg bodde i oslo. har nemlig svært liten tro på at chillout kommer til tønsberg 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar