En komfortabel og praktisk sekk er et must for å trives på reise og på fottur. I høst har jeg testet flere nye sekker fra Osprey, blant annet en fjellsekk og en hverdagssekk. Dette er mine erfaringer:

Osprey Tempest 40 / Talon 44:

– Lett allround fjellsekk med mange smarte løsninger

I sommer har jeg gått mye i fjellet i Norge, og har hatt behov for å ha med meg både sovepose, kokesett og kamerautstyr. Etter turer til både Jotunheimen, til Gaustatoppen, via ferrata i Loen med en hverdagssekk kjente jeg imidlertid at det var på tide å skaffe meg en sekk tilpasset fjellturer.

Jeg savnet en lettere sekk med et godt hoftebelte, smarte lommer og fester på utsiden, og bedre komfort når jeg skal bære sekken over lengre tid på tur. En sekk på rundt 40 liter ville holde fint til dagsturer og helgeturer i fjellet, tenkte jeg. Dette kunne Osprey hjelpe meg med! Jeg fikk anbefalt Tempest 40, som er en allsidig fjellsekk som passer til de fleste årstider.

Nå har jeg testen den både på telttur på Skrim, på Blefjell og som hovedbagasje til Georgia, og jeg må si at jeg er veldig fornøyd til nå! Sekken sitter veldig godt på kroppen. Selv om jeg har litt vekt i den føles den ikke tung siden den sitter veldig godt på hoftene.

Neste uke reiser jeg til Marokko, og da skal jeg reise kun med denne som håndbagasje! Etter å ha målt den nøye ser det ut til at den skal passe akkurat innenfor håndbagasje-kravet til flyselskapet, EasyJet.

Pluss

 • Hoftebeltet er veldig lett å justere, og føles behagelig på hoftene
 • Ryggpanelet har netting, slik at jeg ikke blir så fort svett på ryggen
 • Topplokket har en romslig lomme både oppå og under
 • Sekkens vekt er bare rett over en kilo
 • Åpningen nederst gjør at jeg kan ta ut sovepose eller andre ting uten å måtte ta ut alt i sekken
 • En stropp for å feste staver som jeg også kan bruke til å feste for eksempel GoPro i
 • Nettinglommer foran til klær eller andre ting man lett vil stue vekk, og lomme på hver side til vannflaske
 • En lomme på hver hofte som passer til småting, for eksempel GoPro-kamera, 360-kamera, litt snack eller lignende

Minus

 • Har ikke innebygd regntrekk – Litt overrasket over dette på en fjellsekk som skal tåle ulike typer vær, men dette kan lett skaffes og legges i en sidelomme også
 • Kan ikke låses når man reiser utenlands – Dette kan ikke forventes av en fjellsekk, men det hadde vært veldig praktisk for å minske sjansen for at noen kan stjele noe fra den

Damemodellen: Osprey TEMPEST 40 – Finnes i magenta eller svart. Kan også fås i 9 liter, 16 liter, 20 liter og 30 liter.

Herremodellen: Osprey TALON 44 – Finnes i svart, blå, rød eller grønn. Kan også fås i 11 liter, 18 liter, 22 liter, og 33 liter.

Osprey Questa 27 / Quasar 28

– Praktisk sekk til hverdags og som håndbagasje på reise

Jeg var på leting etter en sekk som var en mellomting av den lille dagstursekken som følger med Osprey Ozone Convertible og Osprey Rebula 24/7. Jeg synes da Questa på 27 liter så ypperlig ut, både som en hverdagssekk og som håndbagasje (ved siden av en koffert).

Når jeg reiser er det viktig for meg å kunne få plass til både kamerautstyr (kamera + 3 objektiver), laptop og DJI Mavic Pro-drone, noe jeg nå ofte reiser med. I denne sekken får jeg plass til alt dette, i tillegg til en del andre småting.

Ellers i hverdagen synes jeg det er hendig å kunne ha en sekk hvor jeg både kan få plass til litt elektronikk og litt klær, hvis jeg skal på besøk til en en helg for eksempel. Dette er også godt mulig med Questa 27, og derfor har denne sekken blitt min nye favoritt hverdagssekk!

Pluss

 • Stort hovedrom med tre smale lommer ved ryggen til både laptop, lesebrett og papirer
 • To små skjulte rom til verdisaker – en foran på sekken og en innenfor i hovedrommet
 • I det første rommet finnes det små nettinglommer der det er fint å putte powerbank, mobillader, 360-kamera og GoPro
 • Sekken veien bare 780 gram (dame) / 930 gram (herre)
 • Det er spent elastiske tråder foran der jeg raskt kan legge ned en jakke eller noe annet jeg ikke får plass til oppi sekken. Festene til trådene har refleks
 • Rom til drikkeflaske på hver side – med stramming
 • Fine fargekombinasjoner – jeg likte godt detaljene i turkis på den ellers grå sekken

Minus

 • Regntrekk følger ikke med
 • Hovedrommet er ikke låsbart med hengelås – Noen ganger på reise synes jeg det kunne vært praktisk å ha glidelåser som kan låses inn i hverandre, men det har ikke denne

Damemodellen: Osprey QUESTA 27 

Herremodellen: Osprey QUASAR 28

Dette innlegget inneholder annonselenker. Det betyr at hvis du kjøper produkter gjennom disse lenkene, vil en liten prosent gå til driften av Hamaca Reiseblogg. Det er helt nødvendig for at jeg skal ha mulighet til å skrive innlegg som disse =) 

Les mer om gode reisesekker:

Relaterte artikler

2 Kommentarer

 1. Laila MA - Rundt ekvator

  Mange fordeler med Osprey. Flotte farger også. Jeg har selv en Mammut-sekk jeg er tålelig fornøyd med men også den mangler regntrekk. Osprey er noe å tenke på hvis jeg skal bytte. Mange fine rom også, ser jeg.

  Svar
 2. Jørn - Bilivoka

  Osprey er topp! Sverger til disse sekkene selv og har brukt en Farpoint 40 en stund. Eneste jeg blir litt gal av er alle navnene. Hvorfor må de ha forskjellig navn på dame- og herremodeller? Føler noen ganger at valgene blir litt for mye av det gode. Genialt med netting på Tempest 40, det er noe jeg har savnet litt på Farpoint-en. 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar