Det er et ork å komme seg opp om morgenen. Det er mørkt når vi drar til jobb og kommer hjem fra jobb. Vinteren startet tidligere enn vanlig, og skal vare 4-5 måneder til før våren endelig får slippe til. Kulda gjør så vi helst vil gjøre alt annet enn å gå ut ytterdøra. Snøen må måkes av bilen og trappa, og skaper mer stress enn vanlig…

Mange, inkludert meg, blir fort vinterdeppa og føler at de lange lyse sommerkveldene er langt unna. Så hvordan finne motivasjon i denne triste, mørke hverdagen?

Jo! Vi trenger noe artig å se fram til! Uansett om det er lite eller stort, så hjelper det oss til å holde oss i gang her i livet. Det får opp humøret og hjelper oss igjennom vanskelige dager. Litt dagdrømming om ting som skal skje i framtiden, kan gjøre underverker på de tregeste dagene. Hvis vi ikke har noe å jobbe for her i livet, kan vi jo like godt gi opp med en gang! Vi trenger å finne lidenskapen og det som styrker oss her i livet!

Har du noen gang gledet deg så mye til noe at du nesten kunne gjort hva som helst, uten at det hadde gjort deg noe? Sånn føles det å ha motivasjon!

Og som det sikkert ikke er vanskelig å gjette, så er min beste måte å få motivasjon på, å ha en reise å se fram til. Jeg gjør gjerne en del research først, og bare det gir meg nok motivasjon til mange dager med dagdrømming om palmestrender, historiske plasser jeg gjerne ville sett eller spennende kulturer. Og når turen er bestilt blir følelsen bare forsterket enda mer.

Da jeg skulle på backpackertur hadde jeg en utrolig motivasjon til å utføre nesten allslags arbeid. 6-7 dager i uka i forskjellige jobber som oppvask, servering, maling, kjøre møkk, stable ved, rydde i plantefelt, vaske do og jobbe i barnehage kan fort bli slitsomt og kjedelig, men alt gikk så lett fordi jeg hadde denne store, spennende reisen å se fram til!

Da avreisedagen endelig var der, og jeg skulle reise avgårde, følte jeg allerede jeg hadde oppnådd noe stort. Jeg hadde jobbet så mye jeg kunne et halvt år, med kun en ukes ferie, og hadde levd så nøkternt at jeg hadde spart opp nok penger til å være borte opptil seks måneders tid. Følelsen av mestring var stor, og belønningen var turen.

Bare vi mennesker har motivasjon er vi  i stand til å gjøre mye! Det er så viktig å finne sin «passion» i livet, og bruke det til å gjøre alt annet mye enklere. Våg å drømme. Jobb hardt, og gi deg selv belønning når du har mulighet! Det er hvert fall min erfaring!


– Hva gir deg motivasjon?

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar