annonNår du skal ut på reise kredittkortet ditt en av dine nyttigste redskaper, og det gleder faktisk både før og etter avreise.

Et kredittkort har mange gode egenskaper for den som skal ut å oppdage verden, og ved å bruke kortet på riktig måte kan men skaffe seg flere fordeler som man kan dra nytte av.

 

kyat-money-burma

 

Betal ferien med kortet – få forsikring

Allerede før man har krysset landegrensene kan man ha god bruk et kredittkort, og hvis man betaler mer enn 50% av reisen med kortet vil man i mange tilfeller få en reiseforsikring inkludert. Det kan variere litt mellom de forskjellige kortene og det er ikke alle som tilbyr dette, så her må man undersøke på forhånd. Et av kortene som tilbyr reiseforsikring er det vi får fra Remember.

Som en tommelfingerregel skal man uansett bestandig betale flyreiser med et kredittkort ettersom man da er garantert pengene tilbake hvis flyselskapet f.eks. går konkurs.

 

Unngå problemer ved tyveri

Mange foretrekker å bruke kort som betalingsform ved reiser i utlandet i stedet for å gå med mye kontanter på seg. Også her er det viktig at det er kredittkortet som brukes og ikke bankkortet som er knyttet til din egen bankkonto. Som kjent er det banken som i første omgang betaler når du bruker kredittkortet ditt og du har derfor et mellomledd som sørger for langt større økonomisk trygghet for deg.

Når du bruker ditt vanlige bankkort blir pengene trukket direkte fra kontoen din, og hvis du skulle være uheldig å miste kortet ditt eller at du blir utsatt for en kortsvindel vil et eventuelt tap av penger gå ut i fra din egen konto. Skjer det samme med kredittkortet er det banken som får tapet, og som deretter må sørge for å ordne opp.

Ved kortsvindel eller tap av kort er det derfor mye bedre at det er kredittkortet det går ut over, og at du heller ikke står ansvarlig for tapet er naturligvis også en stor fordel. Husk også å ha med deg et reservekort som du holder adskilt fra det andre.

 

Kontroller transaksjoner

Som nevnt er det banken som betaler hver gang du bruker kredittkortet ditt, men du skal jo naturligvis betale tilbake! Hver måned vil du derfor få en faktura som viser hva du har brukt penger på og du vil dermed ha en meget god oversikt over egen bruk. Tar man vare på alle kvitteringer ved bruk av kortet har man en flott mulighet til å kontrollere alle transaksjoner og avdekke eventuelle feil.

Finner man feil, f.eks. at man har blitt trukket for mye eller oppdager annen bruk av kortet man ikke kjenner til, er det enkelt og greit bare å melde fra til kortutsteder og man vil da høyst sannsynlig slippe å betale.

Husk også at du får penger tilbake/slipper å betale hvis du har kjøpt og betalt en vare som er defekt med kredittkortet.

Undersøk mer om kredittkort her.
 

Ikke beregnet som feriefinansiering

Selv om det finnes mange fordeler ved bruk av kredittkort i utlandet er ikke kortet ment som en finansiering av en tur man egentlig ikke har råd til. Den beste måten å gjøre dette på er at man sparer opp penger til ferien i forkant og at man deretter betaler tilbake alt man har brukt på kredittkortet med én gang man kommer hjem. Kortene har en rentefri periode på opptil 52 dager og betaler du tilbake det du har brukt før denne perioden er over har du faktisk fått et rentefritt lån.

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar