På reise er det viktig å bruke alle sanser for å bli best mulig kjent med kulturen man besøker. Spesielt er det morsomt å utfordre smakssansen. I Asia er det for eksempel mange ting vi nordmenn ikke er så vant til:

rar-mat-asiaPå makedene i Kambodsja skal du ikke gå langt før du ser en bod med flere typer innsekter til salgs. Min reisekamerat og jeg ble utfordret av to amerikanere til å prøve stekt tarantella på en av disse markedene. Og vi kunne jo ikke være noe dårligere enn amerikanerne. Vi kjøpte alle en stekt tarantella på deling. Heldigvis fikk jeg ikke den ekle, store kroppen. Jeg fikk heller ett av de svarte, hårete beina. Men tanken på å tygge edderkoppbeinet var ikke veldig fristende det heller. Til slutt svelget jeg beinet helt med et par ekle frysninger i kroppen.

Han ene amerikaneren tok seg av kroppen til tarantellaen. Jeg orket nesten ikke å se på da han tok en ordentlig bit av den runde edderkoppmagen. Guffa tøyt ut. Æsj!

rar-mat-asia2

Men det sluttet ikke der…

I Vietnam kom vi over en alkohol kalt Snake Wine – eller slangevin. På flere barer vi var innom stod en stor krukke med et gjennomsiktig innhold på disken. I lag oppover lå det som lignet slangeskinn. Og innholdet var rett og slett døde slanger, krypdyr og vodka blandet sammen. I tillegg hadde innholdet fått godgjøre seg i 10 års tid. Sammen med to canadiere, to amerikanere og en irsk fyr, bestemte vi oss for å shotte denne ekle gugga!

rar-mat-asia3

Vi bestilte oss en drink ekstra, for å ha noe å skylle det ned med. Nedtellingen startet. Three… two… one.. «gulp» .. inn med limebåten, også var det unna gjort. Først virket det ikke så ille, det kjentes som vanlig vodka. Men så kom ettersmaken.. den smakte rett og slett død og fordervelse. Bitter, kvalmende og fæl. Da var det bare å hive i seg en del av drinken. Sinnsykt ekkelt!

Jeg må si jeg blir litt uvel når jeg tenker tilbake på disse minnene. Likevel er hendelsene morsomme minner fra min første backpackertur som jeg ikke ville vært foruten. Nysgjerrighet og motet til å tørre noe nytt er gull verdt, bare man ikke lar naiviteten ta overhånd!

Har du smakt noe spennende på en av dine turer?

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar