Selv om jeg til nå har hatt 22 17. maier i livet mitt, kan jeg ikke huske at jeg har vært noe annet sted enn i min kjære hjemkommune, Hof, på 17. mai. Men i år var det på høy tid å prøve noe nytt! Med eksamensjobbing og innleveringer de neste dagene, ble jeg heller på Rena for å oppleve 17. mai her. Og slik ble den:

Dagen begynte med felles frokost på hybelhuset vårt for de som var oppe, med et glass champagne og Oslos 17.mai tog på TV. Vi kom oss av gårde like etter toget skulle starte, og da vi hørte korpset spille, var vi nesten redd for å gå glipp av det lille toget før vi kom oss ned. Men til fleres store overraskelse var toget faktisk ikke så verst lite, og vi slang oss med for å føle på 17.mai stemninga selv.

Utrolig nok stakk også sola igjennom skylaget, og gjorde så lysten på is steg i været. Mix’en, det store møtestedet for de lokale på Rena, slo til med softis på enten 120 gram, 200 gram eller 300 gram. Det er jammen første gang jeg ser softis målt i gram. Uansett, jeg kjøpte meg den minste av dem med deilig sjokoladestrø, men slet hardt med å få ned hele den! Steike, 300 gram hadde jo vært altfor mye!

I mellomtida hadde sola forsvunnet, og regndråpene begynt så smått å falle mens vi hørte på 17.mai talen i Renas park. Så hva var vel ikke bedre enn å sette seg inn på Rena Hotell, ta et par kalde øl, og kikke ut gjennom de store glassvinduene?

Deretter flyttet vi oss over på den lokale puben, Gjøkeredet, og tok et par øl til. Det var utrolig deilig å sleppe og jobbe på 17. mai sånn jeg har gjort de siste årene. 100% ekstra lønn frister for en som skulle ut på jorden-rundt reise, men i år kunne jeg unne meg fri igjen. Herlig! En god middag på restauranten, Bobbos, gjorde dagen optimal, før et par trøtte studenter vandret opp til hyblene sine i halv 8- tiden igjen.

– Hvordan var din 17. mai?

 

Relaterte artikler

Legg igjen en kommentar