… er bare helt fantastisk! Vi har reist over Valdresflya, til Lom og Jotunheimen, videre til Geiranger, over Trollstigen, ut til kysten til Ålesund, og har nå kommet inn til Oldenvatnet og Jostedalsbreen. 

Verken Kenneth eller jeg hadde kjørt så mye mellom daler, ved fjorder og borte på vestlandet før. Synet som møtte oss ble derfor ganske så overveldende. Både Geiranger og Oldendalen var steder vi ikke kunne sammenligne med noen av stedene vi besøkte på vår seks måneder jorda rundt-reise. Norge altså! Jeg har jo reist litt i Norge tidligere også, men ikke på den måten vi gjør nå. Dette har virkelig gitt meg en oppvekker!

 

Jeg merker jeg setter mer og mer pris på hva vårt eget land har å by på. Landet vårt er rikt – da mener jeg ikke penger, men pen natur og vakre landskap. Og vi heldigvis er vi flinkere til å beskytte den enn i veldig mange andre land! Fra før har vi hørt utrolig mye om Geiranger og Hardanger og fjorder og fjell – det er jo Norges varemerke! Men at det skulle bli SÅ fantastisk flott visste vi ikke!

Så her kjører vi rundt med både tyskere, nederlendere, dansker og franskmenn, men hvor er alle de norske turistene? Jo, de ligger på en strand i Hellas eller i Spania. Det er kanskje ikke bare oss som har glemt hva vårt eget flotte land har å by på?

Vi har bare vært på reise i fem dager nå, men føler fortsatt vi har sett veldig mange vakre steder. Dette er det flotteste vi har sett til nå:

 

Valdresflya 

Røisheim i Jotunheimen

De syv søstre i Geiranger 

 

Trollstigen (i regnvær..)

 

Utsikten over Ålesund

 

Briksdalsbreen (i dag)

Tursti til Briksdalsbreen

Været er veldig opp og ned, men vi var heldige å få knallvær på sightseeing på Geirangerfjorden. Trollstigen måtte vi dessverre kjøre ned i hardt regnvær. I Ålesund blåste det en del, men vi fikk fortsatt et par glimt av sol der og. Her i Oldendalen i dag har vi hatt den varmeste dagen til nå. Jeg har til og med blitt litt solbrent i ansiktet!

Men men, sånn er det når man ikke følger sine egne råd om å bruke solkrem! Hihi! Uansett har vi det helt herlig! Telt er en sjarm i seg selv har vi funnet ut. Vi har også med bord, stoler, primus og en minigrill vi har tatt i bruk opptil flere ganger. Så mat og kos blir det nok av! 🙂

 

Se hele reiseruta vår her: Reiserute for biltur i Sør-Norge

Relaterte artikler

2 Kommentarer

  1. Fiberbabe

    Roadtrip i Norge er bare såå kos! Jeg og kjæresten kjørte rundt i fjor sommer og planlegger en tur til i år også =)

    Svar

Legg igjen en kommentar