Forrige helg var jeg på Blefjell der modern har campingvogn, og vi fikk oss en fantastisk tur til Bletoppen. Høstfargene er på sitt aller beste nå! Fjellsidene var dekket av lyng og gress i utallige nyanser av rødt og oransje. Jeg har aldri sett maken!

Da passet det perfekt at jeg tok med mitt nye kamera – GoPro Hero 7 Black! I dette innlegget tenkte jeg derfor å kombinere film og bilder fra turen til Bletoppen med litt erfaringer om kameraet.

Turen til Bletoppen fanget med film og bilder

Jeg har satt sammen en kort film fra hele turen til Bletoppen. Alt unntatt drone-klippene tatt med GoPro Hero 7.

Bletoppen er det høyeste punktet på Blefjell med sine 1342 moh, og er en perfekt tur å gå på en dag. Fra parkeringen starter turen gjennom koselige stier i skogen.

Tatt med Gopro Hero 7

Når vi nådde tregrensen gikk vi gjennom Langedalen der stien følger en vakker bekk og kommer til slutt opp på et pass med flott utsikt til Gaustatoppen, hvis været er klart. Rundt ligger mange små fjellvann som speiler landskapet rundt.

Tatt med Gopro Hero 7

Toppen er markert med en pyramideformet varde på et ganske flatt platå. Denne dagen var det ikke veldig behagelig å stå her siden det blåste mye. Derfor gikk vi kjapt ned igjen.

Tatt med Gopro Hero 7.

Tatt med Gopro Hero 7.

På veien tilbake gikk vi en omvei om Sigridsbu der det blir ekstra fin utsikt utover vannene og skogene rundt Blefjell.

Tatt med Gopro Hero 7.

Tatt med Gopro Hero 7.

Om GoPro-kameraet

Mitt forrige Gopro-kamera var et Hero 4 black, og det brukte jeg til dykking, snorkling, sykling og andre aktiviteter.

Det kjipe med dette var imidlertid at jeg måtte ha en ekstra LCD-skjerm bak på kameraet for å se hva jeg filmet, at det ikke var stabilisering og at horisonten ble så krummet. Kvaliteten på bildene synes jeg også ble altfor dårlig med lite dynamikk. I tillegg måtte jeg ha et vanntett hus utenpå hvis jeg skulle bruke det i dårlig vær eller under vann.

Alt dette har bedret seg veldig i de modellene som kom etter Hero 4. Og da GoPro annonserte Hero 7 for bare to ukers tid siden skjønte jeg at det var på tide å oppgradere mitt gamle. Hypersmooth stabilisering, Timewarp, saktefilm med 240 bilder i sekundet på full-HD, bedre lyd og bilder er bare noen av grunnene til at jeg ble fristet! 

Gopro-hero-7-test-actionkamera-til-reise

Gode og dårlige erfaringer med Gopro Hero 7 black så langt:

PROS

 • Hypersmooth stabilisering: Hero 7 har fått en helt ny stabilisering som nesten gjør videoene like smoothe som med gimbal. Dette er genialt når vi gjør aktiviteter der det humper mye, eller bare går en tur i skogen.
 • TimeWarp video: Jeg har blitt veldig glad i Hyperlapse-appen på mobilen min, og nå har endelig GoPro fått sin egen Hyperlapse-funksjon, bare at de kaller den TimeWarp. Denne gjør at du kan ta fortfilm som blir sydd sammen til en veldig smooth video, og hastigheten kan være fra 2x helt til 1800x! (du kan se denne funksjonen flere ganger i filmen fra Bletoppen)
 • God kvalitet på råfiler: Bildekvaliteten er imponerende, og har bedret seg skikkelig siden Hero 4! Til og med i dårlig lys gjør den en ålreit jobb! Og den tegner nokså rett selv om den har en veldig vid vinkel på objektivet.
 • Bedre lyd: Lyd er en avgjørende del av film, og derfor er det på sin plass at Gopro har forbedret lydkvaliteten en del med denne modellen. Vindstøy er for eksempel redusert mye.
 • Stemmestyring: Kameraet kan snakkes til! (dette er en funksjon som har vært i de siste modellene, men som ikke var på Hero 4). Du kan for eksempel fortelle det «Gopro, take a photo» eller «Gopro, start recording», og den vil gjøre som du sier. Dette er kjekt når jeg ikke har hendene frie, vil sette fra meg kameraet et sted eller har hansker på og ikke kan bruke touch-skjermen. Sjekk videoen nedenfor for demonstrasjon.


CONS

Dette er bare noen småting jeg har irritert meg litt over, men som absolutt er mulig å leve med.

 • Batteriet: Kameraet ble fort utladet i kaldt vær. Flere ganger skrudde det seg av når det var på mellom 20 og 30%.
 • Touch screen: Skjermen reagerer stort sett bra, men når jeg sveiper opp for å se på bildearkivet er det ofte den viser innstillingene isteden.
 • Bildeformat: Fra de andre kameraene jeg har er jeg vant til å bruke 3:2-format på bildene, men GoProen kan bare ta 4:3. Jeg ender derfor med å croppe bildene en del i ettertid.

Jeg er alt i alt veldig imponert over hva dette knøttlille kameraet klarer, både på foto- og videofronten! For dem som vil reise veldig lett og liker å være aktive vil jeg si at dette er det perfekte kameraet å ha med på tur!

Andre innlegg om reisefotografering:

Relaterte artikler

8 Kommentarer

 1. Jørn - Bilivoka

  Spennende å lese om det nye kameraet og flotte bilder. Hadde tenkt å oppgradere min GoPro 5 selv, men har veldig dårlig erfaring med helt nye modeller fra GoPro. Oppdaget du noen spesielle problemer (bortsett fra batterilevetid i kulde)? Da jeg kjøpte min GoPro 5 tror jeg det var rundt 15 feil med den (alt heldigvis software der det meste har blitt rettet).

  Er forresten bildet med lyngen tatt mer eller mindre rett ut av kameraet? Er overrasket over hvor kort dybdeskarphet det er med en så liten sensor og stor brennvidde. Det ser jo veldig bra ut 😀

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Jørn!
   Kan skjønne at det er fristende med nytt, selv om 5’ern er ganske mye likere 7’ern enn min Hero 4. Hypersmooth er spesielt imponerende, og gjør klippene utrolig cinematiske!
   Når det gjelder bugs har jeg opplevd at skjermen har fryst et par ganger, og at jeg da må ta ut og inn batteriet for at det skal fungere igjen. Hva dette skyldes, vet jeg ikke. Ellers har det fungert bra. Det bruker samme batteriet som Hero 5 og 6. Jeg kjøpte akkurat et nytt batteri så det blir spennende å sjekke om jeg har samme problemet med det.

   Bildet med lyngen er tatt med Sony A7r II-kameraet mitt. Det er bare de bildene som er merket med «Tatt med Gopro Hero 7» som er tatt med Gopro-kameraet. Det er ikke mulig å få til så liten dybdeskarphet med GoPro’en, dessverre ;-P

   Svar
   • Jørn - Bilivoka

    GoPro 5 er fortsatt helt OK, men stabiliseringen i 7 virker veldig fristende. Iallfall hvis de har klart å gjøre noe med den grusomme rolling shutter som tidligere modeller er plaget av. Det får man jo gjort lite med i ettertid også, selv om jeg er skeptisk til at stabiliseringen i 7 fortsatt er digital. Men «alle» skryter jo så av stabiliseringen at jeg tror jeg må kjøpe den 😉

    Haha, det gir mye mer mening. Jeg leste først at alt var tatt med GoPro 7 unntatt drone, men tenkte ikke over at det kun gjaldt videoen. Det gir jo mye mer mening 🙂

 2. Laila MA - Rundt Ekvator

  Herlig høsttur dere hadde og artig og lese om det nye go-pro kameraet ditt. Her i huset har vi også en Hero 4 og den har vi hatt problemer med å få ladet helt fra det var nytt. Fristende å investere i et nytt.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Ah, så kjedelig! Ja, jeg synes de GoPro-kameraene kan være litt bugga noen ganger. Det føltes veldig deilig å oppgradere fra 4 til 7 altså!! 😀

   Svar
 3. Reiselykke

  Hei, Ingeborg 🙂
  Fin film fra en fin høstdag!

  Jeg har forresten det samme kameraet. Veldig fint kamera, som du skriver, men som deg litt overrasket over at batteriet så raskt blir utladet …

  /Mette

  Svar

Legg igjen en kommentar