Tiden flyr, og plutselig er det bare et par dager til planlagt avreisedag til Norges-roadtripen vår. Teltet eller kokesettet vi skal låne må testes. Vi får håpe soveposen ikke er møllspist. Med hva med klær og annet utstyr – hva tar man egentlig med på en Norgestur? 

PLANENE FOR NORGESTUREN: 

Hvem skal på tur?

En stk sølv Mercedes. Kenneth og jeg. Vi er begge studenter, og vil derfor prøve å bruke så lite penger som mulig, samtidig som vi vil oppleve så mye som mulig! Vi skal bo i telt, så langt det lar seg gjøre. Men vi har også noen kjente å besøke underveis, så vi får tatt oss en dusj i ny og ne.

 

Når drar vi?

17. juni er halvveis fastsatt avreisedato. Vi får krysse fingrene for at været på Galdhøpiggen bedrer seg før vi setter avgårde!

 

Hvor drar vi?

Turen begynner i Vestfold. Siden vi har vært en del i området rundt her, reiser vi fort opp til Jotunheimen. Det første vi ønsker å gjøre er nemlig å gå opp på Norges høyeste fjell – Galdhøpiggen. Deretter vil vi innom Jostedalsbreen, Geirangerfjorden, Trollstigen, Ålesund, kanskje Atlanterhavsveien, Bergen, Stavanger, Prekestolen, Kvinesdal, og til slutt havner vi i Arendal.

Men mye avhenger også av været. En del får vi bare ta på sparket. Friheten ved å ha en bil og et telt som kan settes opp nesten hvor som helst skal nytes!

 

– Så hva er lurt på ha med på en biltur i Norge, folkens?

 

 

Oppdatering: Slik ble reiseruta vår på rundreisen med bil i Sør-Norge

Relaterte artikler

2 Kommentarer

 1. Kristine

  Hei! Super blogg, masse nyttige tips. Jeg og kjæresten min planlegger også en lignende tur som dere i sommer. Vi vil reise fra Oslo-Bergen-Sogndal-Geiranger-Beitostølen-Oslo. Har du noen ‘må se’ tips på den turen? Vi skal helt klart telte på Geiranger Camping.
  Lurte også på om du fikk laget en pakkeliste? Vi er veldig usikre på hvor mye vi trenger å ta med oss.

  Vet denne kommentaren kommer noen år sent, men snublet over bloggen din på et forum.

  Svar
  • Hamaca Reiseblogg

   Hei Kristine!
   Så artig at dere skal på Norgesferie i sommer!
   Å telte nede ved vannkanten i Geiranger var en av høydepunktene ja, så det anbefaler jeg virkelig! Ellers likte jeg meg veldig godt i Oldedalen, der det er fint å gå fjellturer. Odda synes jeg også var en morsom og annerledes by å kjøre innom på en dagstur.

   Når det gjelder pakking har jeg laget et kort innlegg her med praktiske tips til bilturen – http://www.hamacareise.com/bilferie-norge/praktiske-tips-biltur/
   Av vanlige ting kan dere jo også gå igjennom den generelle pakkelista jeg har laget – http://www.hamacareise.com/backpacking-tips/pakkeliste/
   Hvis dere skal campe mye vil jeg anbefale å ta med en liten grill. Det er veldig lettvint og deilig å slenge mat rett på grillen fra teltåpningen 😉

   Får håpe værgudene er med dere og at det blir en knalltur! Kos dere!

   Svar

Legg igjen en kommentar