Tiden flyr, og plutselig er det bare et par dager til planlagt avreisedag til roadtripen vår. Vi har ikke fått testet teltet eller kokesettet vi kanskje skal låne, eller sett om soveposen er møllspist eller OK å sove i.. Klær og annet utstyr får jeg bare ta litt på sparket..! Men hva tar man egentlig med på en Norgestur? 

PLANENE FOR NORGESTUREN: 

Hvem skal på tur?

En stk sølv Mercedes. Kenneth og jeg. Vi er begge studenter, og vil derfor prøve å bruke så lite penger som mulig, samtidig som vi vil oppleve så mye som mulig! Vi skal bo i telt, så langt det lar seg gjøre. Men vi har også noen kjente å besøke underveis, så vi får tatt oss en dusj i ny og ne.

Når drar vi?

17. juni er halvveis fastsatt avreisedato. Vi må jo se an været på Galdhøpiggen, før vi setter avgårde 😉

Hvor drar vi?

Turen begynner i Vestfold. Siden vi har vært en del i området rundt her, reiser vi fort opp til Jotunheimen, og starter for fullt der oppe. Første tur er nemlig å gå opp på Norges høyeste fjell – Galdhøpiggen. Deretter vil vi innom Jostedalsbreen, Geirangerfjorden, Trollstigen, Ålesund, kanskje Atlanterhavsveien, Bergen, Stavanger, Prekestolen, Kvinesdal, og til slutt havner vi i Arendal.

Dessverre ser ikke været så veldig lovende ut, så Galdhøpiggenturen kan henge i en tynn tråd… men vi får bare ta ting litt på sparket og.

– Så hva er lurt på ha med på en biltur i Norge? 

 

Relaterte artikler

2 Kommentarer

 1. Kristine

  Hei! Super blogg, masse nyttige tips. Jeg og kjæresten min planlegger også en lignende tur som dere i sommer. Vi vil reise fra Oslo-Bergen-Sogndal-Geiranger-Beitostølen-Oslo. Har du noen ‘må se’ tips på den turen? Vi skal helt klart telte på Geiranger Camping.
  Lurte også på om du fikk laget en pakkeliste? Vi er veldig usikre på hvor mye vi trenger å ta med oss.

  Vet denne kommentaren kommer noen år sent, men snublet over bloggen din på et forum.

  Svar
  • Profilbildet til Hamaca Reiseblogg
   Hamaca Reiseblogg

   Hei Kristine!
   Så artig at dere skal på Norgesferie i sommer!
   Å telte nede ved vannkanten i Geiranger var en av høydepunktene ja, så det anbefaler jeg virkelig! Ellers likte jeg meg veldig godt i Oldedalen, der det er fint å gå fjellturer. Odda synes jeg også var en morsom og annerledes by å kjøre innom på en dagstur.

   Når det gjelder pakking har jeg laget et kort innlegg her med praktiske tips til bilturen – http://www.hamacareise.com/bilferie-norge/praktiske-tips-biltur/
   Av vanlige ting kan dere jo også gå igjennom den generelle pakkelista jeg har laget – http://www.hamacareise.com/backpacking-tips/pakkeliste/
   Hvis dere skal campe mye vil jeg anbefale å ta med en liten grill. Det er veldig lettvint og deilig å slenge mat rett på grillen fra teltåpningen 😉

   Får håpe værgudene er med dere og at det blir en knalltur! Kos dere!

   Svar

Legg igjen kommentar

Din e-post adresse blir ikke publisert

CommentLuv badge