Til min konfirmasjonsdag for ti år siden fikk jeg av bestemoren min en selvskreven skinninnbundet bok. Jeg skjønte nok ikke den gangen hvor verdifull denne gaven egentlig var. Den inneholdt nemlig informasjon om min bestemors slekt som stammer fra Lofoten, og om hennes oppvekst i Oslo under krigen. Oldemor fra Lofoten og jeg deler nemlig samme fornavn, så nå er det på tide å utforske nærmere hvor slekta mi kommer fra!

Sommerferien i år går derfor til Lofoten!

Katta er plassert hos svigers, spillelista på Wimp er full av deilige sommerlåter og kamerabatteriene er ladet. Tidlig søndag morgen setter Kenneth og jeg oss i bilen og vender nesa nordover med telt, kulegrill og soveposer. Vi har to uker til rådighet, og håper inderlig på litt godt vær så vi kan få oppleve Lofoten og midnattssola på sitt beste!

Planen er å kjøre så fort som mulig opp til Brønnøysund for en overnatting  ved Torghatten, og deretter bruke dag to til å kjøre småveier oppover langs Helgelandskysten til Bodø. Så blir det bilferge ut til Moskenes (tuppen av Lofoten), og loffing blant vakker natur, majestetiske fjell, hvite strender og min oldemors hjemtrakter, til vi til slutt ender opp i Andøya i nord med hvalsafari. Forhåpentligvis rekker vi hjem igjen til 1. juli, for da må jeg være tilbake på jobb!

Jeg besøkte faktisk Lofoten som barn, men husker nesten ingenting, så om du har noen gode Lofoten-tips du kunne tenke deg å dele, er jeg glad for å høre dem!

(bilde fra Geiranger under forrige Norges-biltur i 2011)

Ellers går det mye i jobb på Fotovideo om dagen. Bacheloroppgaven i Digital Medieproduksjon er fullført og  godkjent, så nå er jeg faktisk ikke student lengre! En merkelig følelse! Tenk om jeg er ferdig med skole for godt? Hmm, akkurat nå høres det nokså urealistisk ut, men jeg har uansett bestemt meg for å gi meg selv et år med prøving og feiling som freelance fotograf. Så det blir virkelig interessant å se hva livets reise har å by på fremover! 

Nyt sommeren, folkens! =)

Relaterte artikler

4 Kommentarer

  1. Anita

    Ha en fantastisk tur! Ta en tur innom Reine og spis middag på Reine Rorbuer 🙂

    Svar
  2. Maria

    For en herlig ferie! Det kommer sikkert til å bli en flott opplevelse 🙂 Midtnattssolen er knallfint!

    Svar

Legg igjen en kommentar