Det har vært en skam å si at jeg ikke har fått tatt en tur på Oslos Operahus, mens jeg har vært ved Sydneys Operahus på andre siden av kloden. I helga fikk jeg endelig en anledning til å besøke Oslos nye stolthet, og jeg ble ganske imponert. 

Som en gigantisk ubåt ligger operahuset og titter opp av Oslofjorden. For et bygg! Jeg liker hvordan vi kan gå opp i flere plan, men hvordan fungerer dette om vinteren? Blir det ikke forferdelig mange benbrudd på glatta?

Snøhetta har ikke skuffet på innsiden heller. Kreative linjer og former, samt en cafe med utsikt ut i Oslofjorden.

Å gå på taket av operahuset var en stor drøm for svigers, og opplevelsen skuffet tydeligvis ikke. Været var strålende og utsikten nydelig mens vi gikk rundt på de massive, hvite steinhellene.

Apropos drømmer, Kenneth har en stor drøm om å seile avgårde på ei skikkelig seilskute, og ble helt vill da vi fikk se denne vakre skuta legge til kaia.

Måtte bare ta med disse morsomme krabatene og. Nye kreative ideer på Karl Johan..

– Har du besøkt Oslos operahus?

Relaterte artikler

3 Kommentarer

 1. Annikens Verden

  Nei, ikke enda! Det er flaut å innrømme akkurat det! Jeg er født og oppvokst i Solo, og familien min bor der fortsatt. Til nå har jeg prioritert tid på andre ting… Til nå har jeg kunne sett operaen fra bilvinduet… Ikke helt det samme! Flotte bilder!

  Svar
 2. Ragnhild

  Vært i operaen to ganger på balletforestillig, men har enda ikke vært på toppen av taket! 😛

  Svar
 3. Hamaca Reiseblogg

  Anniken: Skjønner hva du mener. Har gjort det samme selv til nå, men hjelper å få besøk av noen utenfra som man kan slenge seg med 🙂

  Ragnhild: Oi, jøss! Ikke verst. Da er det på tide å ta seg en tur på taket og 😉

  Svar

Legg igjen en kommentar