Å snirkle oss ned fjellet mot Geiranger var en helt spesiell opplevelse! Mellom bratte fjell åpnet den smale fjordarmen seg opp foran oss. Vi ble lamslått! Geirangerfjorden er langt fra oppskrytt! Det er simpelthen bare en utrolig vakker plass!

Før vi rullet ned i Geiranger hadde vi allerede sett mye flott natur på vår tur gjennom Beitostølen, Valdresflya, Lom og andre vakre plasser i Jotunheimen. Nå stod en av Norges mest kjente turistmål for tur. (Hele reiseruta for bilturen i Sør-Norge kan du se HER)

Geiranger-biltur

Geiranger-fjell-snø

Geiranger-vakker-utsikt

Etter et obligatorisk fotostopp på utkikkspunktet over Geiranger tok det ikke lang tid før vi fant den perfekte teltspotten. På en stor gressplen rett ut mot fjorden lå en campingplass med god plass til både telt, stoler, bord og grill. De fleste andre turistene på campingplassen så ut til å være tyske, nederlandske og franske turister. Hvor hadde alle nordmennene gjemt seg, undret vi.

Da teltet var satt opp fant vi en liten bekk med smeltevann like ved gjerdet til campingplassen. Naturlig vinkjøling? Perfekt! Men vi fant ut det var lurt å feste vinflaska i et tau, slik at den ikke fløt avgårde. Deretter var det bare å få opp grillen, og vi kunne slå fast at dette var en GOD NORSK SOMMER! 😀

Her har jeg satt sammen et par småklipp og noen timelapser fra Geiranger:

Jeg er veldig glad for at vi nordmenn er så flinke til å ta vare på naturen vår. Geirangerfjorden hadde ikke vært den samme med ti svære luksushoteller, McDonalds og et svært kjøpesenter! Men cruiseskipene truer fjorden både med forurensning og store menneskemengder på en liten plass. Jeg håper vi nordmenn er smarte nok til å ta vare på den vakre naturen vår fremover, til tross for litt kortsiktig økonomisk tap!

Geiranger-biltur-Norge

Geiranger-camping

På Geiranger Camping betalte vi 180 kroner for telt og bil, og kunne da bruke doer og dusjer på campingplassen, samt sette opp teltet hvor vi ville på den svære gressplenen. Genialt!

Dagen etter: Båttur på Geirangerfjorden

4 Kommentarer

  1. Kjærester på tur

    Nydelig film du har laget! Timelaps er virkelig stilig! Arti når dere setter opp teltet og den vakre fjorden. Ja takk gud at vi ikke har resorter i fjordene våre!

    Svar

Legg igjen en kommentar